Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συλλάβετε τον Σόιμπλε

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ειλικρινά, από την ημέρα υπαγωγής μας στο καταστροφικό Μνημόνιο του Καστελόριζου από τον μειοδότη Γιώργο Παπανδρέου, ουδείς κυβερνητικός αξιωματούχος δεν τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην φιγούρα τρόμου, Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το έπραξε όμως, ο Γιάννης Βαρουφάκης στη συνάντησή τους στο Βερολίνο, δράττοντας την ευκαιρία από ερώτηση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Παντελής Βαλασσόπουλος. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ρώτησε τους Υπουργούς Ελλάδος και Γερμανίας, γιατί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens, βρίσκεται ελεύθερος στη Γερμανία.

Από πλευράς Σόιμπλε επιδείχθηκε για κάποια δευτερόλεπτα, απόλυτη αμηχανία και ήταν έκδηλη η ταραχή και η ανησυχία του στο ερώτημα που διατυπωνόταν ζωντανά και την οποία συνέντευξη Τύπου μετέδιδαν όλα τα τηλεοπτικά διεθνή δίκτυα. Φάνηκε τελείως απροετοίμαστος να απαντήσει, γι΄ αυτό και η απάντησή του ήταν αόριστη: «Δεν αναφέρομαι συχνά στη διαφθορά γιατί δεν θέλω να αναφερθώ αρνητικά για άλλες χώρες. Επειδή όμως, αναφέρθηκε και ο συνάδελφός μου σε αυτό, στη διαφθορά δηλαδή, ως Υπουργός Οικονομικών, γνωρίζω ότι και στη Γερμανία υπάρχει φοροδιαφυγή και την καταπολεμούμε. Δεν πιστεύω πως οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Μια ρήση του Γκαίτε αναφέρει πως ο καθένας θα πρέπει να καθαρίζει και να τακτοποιεί την περιοχή που βρίσκεται έμπροσθεν και γύρω από τον οίκο του. Είναι μια ρήση που ισχύει και ακούμε συχνά και στο Φράιμπουργκ από όπου κατάγομαι». Και η απάντηση στις αοριστίες και τις υπεκφυγές Σόιμπλε, ήταν άμεση από τον Έλληνα Υπουργό. Όπου του τόνισε πως ναι μεν ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο συνεργασίας των μελών στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν τα μέλη να φροντίζουν για την πάταξή της. Ήταν μια ευθεία αναφορά στην ασυλία που παρέχει η κυβέρνηση Μέρκελ στον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Εμείς, από πλευράς μας να θυμίσουμε πως επανειλημμένως σε συνεχή άρθρα μας έχουμε αποδείξει την άρρηκτη σχέση Σαμαρά-Siemens. Να θυμίσουμε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος “έπρεπε ” να δραπετεύσει στη Γερμανία, γιατί αν άνοιγε το στόμα του θα ανέφερε όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που χρημάτισαν σε υπουργικές θέσεις και λαδώθηκαν στις ημέρες της παντοδυναμίας του. Θα μιλούσε και θα έλεγε για το βρώμικο χρήμα από τα “μαύρα” ταμεία της Siemens που διέφθειρε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Θα μιλούσε και θα έλεγε γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά επεχείρησε το κουκούλωμα του μεγαλύτερου μεταπολεμικού πολιτικού σκανδάλου στην Πατρίδα μας. Όταν μετέτρεψε αυτή η κυβέρνηση την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής στα χρονικά, η οποία επιδίκαζε στη Siemens αποζημίωση προς το ελληνικό δημόσιο για τη βλάβη που υπέστη, δυο δις ευρώ. Και η κυβέρνηση Σαμαρά τη μετέτρεψε σε 200 εκ. ευρώ μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού και ο οποίος παρ΄ ότι παρήλθαν δυόμιση χρόνια από την σύνταξη και υπογραφή του, δεν τηρείται κανένα από τα σημεία του εκ μέρους της γερμανικής εταιρείας.

Να θυμίσουμε επίσης, στον κ. Σόιμπλε πως κατά το παρελθόν είχαν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Χριστοφοράκο και η γερμανική δικαιοσύνη φρόντισε και του έδωσε την απόλυτη προστασία της, αφού έκρινε τα αιτήματα ως αντισυνταγματικά. Έτσι, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν παραδόθηκε στην Ελλάδα μετά από απόφαση του γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου παρά το γεγονός πως το Εφετείο του Μονάχου είχε συμφωνήσει με το ελληνικό αίτημα.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα εξακολουθεί και κωφεύει η γερμανική κυβέρνηση και η γερμανική Δικαιοσύνη, παρ΄ ότι από τις αρχές του Φεβρουαρίου 2014 η Εισαγγελία Αθηνών εξέδωσε νέα διεθνή εντάλματα σύλληψης των Χριστοφοράκου και Καραβέλα. Προστατεύουν τον άνθρωπο που σουλατσάρει ανενόχλητος στο Μόναχο, πίνοντας σα να μην τρέχει τίποτε τον καφέ του σε γκλαμουράτα καφέ και απολαμβάνει το αγαπημένο του χαβιάρι σε αυτοκρατορικά μαγαζιά της πόλεως της γερμανικής αριστοκρατίας.

Οσονούπω, η σημερινή κυβέρνηση δείχνει να θέλει να φτάσει το μαχαίρι στην καρδιά της διαπλοκής. Και καρδιά της διαπλοκής είναι τα “μαύρα” ταμεία της Siemens που διέφθειραν το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα. Γιατί, δεν είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος και κάποια άλλα μικρά ψαράκια που την έχουν πληρώσει. Υπάρχουν μεγαλοκαρχαρίες του πολιτικού συστήματος που τρώνε και πίνουν - με λεφτά από τα “μαύρα” ταμεία της Siemens - στην υγειά των κορόιδων. Όπου κορόιδα, είναι ο δυστυχισμένος και σκληρά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός. Έχει υποχρέωση λοιπόν, η παρούσα κυβέρνηση να τηρήσει τις εξαγγελίες της. Όσα εμπόδια και εάν προσπαθεί να βάλλει η γερμανική κυβέρνηση για να κρατήσει μακριά από την Ελλάδα τον άνθρωπο που διέφθειρε το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα. Όσο και να προσπάθησε η κυβέρνηση Σαμαρά να δημιουργήσει προσκόμματα στην έλευση Χριστοφοράκου, συνεπικουρούμενη από επιλήσμονες δικαστικούς. Ο λαός μας θέλει να δει τους επιλήσμονες πολιτικούς στη φυλακή!!!

Γι αυτό κε Σόιμπλε, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!

Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας»
Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]