Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαζικές παράνομες παρακολουθήσεις από το καθεστώς Γκρούεφσκι

Σοβαρότατες καταγγελίες από τον Ζόραν Ζάεφ, τον οποίο ο Γκρούεφσκι κατηγόρησε για πραξικόπημα με τη βοήθεια της Ελλάδας
«Ειδικοί αναλυτές» στα ΜΜΕ των Σκοπίων εμπλέκουν αυθαίρετα την Ελλάδα σε σχέδιο πραξικοπήματος στα Σκόπια!

Ένα οργουελικό καθεστώς είχε στήσει στην ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι παρακολουθώντας μέσω ενός δικτύου της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας πάνω από 20.000 άτομα. Αυτό κατήγγειλε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεβ, σε μια συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 15.30 τοπική ώρα, στα γραφεία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης παρουσία και εκπροσώπων των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Tου Vladislav Perunović 
Μετάφραση - Απόδοση "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Οι αποκαλύψεις για την κυβέρνηση του κρατιδίου της ΠΓΔΜ μετατρέπονται σε «καταιγίδα» ικανή να δημιουργήσει ισχυρή πολιτική αναταραχή στα Σκόπια, αφού στο δίκτυο των τηλεφωνικών υποκλοπών, στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 20 άτομα, όπως κατήγγειλε ο Ζάεβ, πρωτοστατούσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Άλεξ Μιγιάλκοφ, ο οποίος είναι ξάδερφος του πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Προηγουμένως ο Ζόραν Ζάεβ και η ηγεσία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης υπέβαλαν μήνυση κατά του πρωθυπουργού. Ν. Γκρούεσφκι και του Άλ. Μιγιάλκοφ για το δίκτυο των παράνομων υποκλοπών.

Δίνοντας τα πρώτα στοιχεία της αποκαλούμενης ως «βόμβας Ζάεβ», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στοιχεία υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που αφορούν κυβερνητικά στελέχη, όπως τους υπουργούς Γκορντάνα Γιανουλόφσκα και Ζόραν Στάβεσκι, του στελέχους της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αλλά εκατοντάδες καταγραφές που αφορούσαν τον ίδιο με διάφορα πρόσωπα.

Στη συνέντευξη τύπου, ο Ζάεφ επέμεινε ότι θα αποκαλύψει βήμα-βήμα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία κατά τη σημερινή κυβέρνηση, που εμπλέκει επίσης την Διεύθυνση για την Ασφάλεια και Αντικατασκοπία (DBK) της ΠΓΔΜ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Sašo Mijalkov, πρώτος εξάδελφος του Νίκολα Γκρουέφσκι.

«Η χώρα χωρίζεται σε δύο κόσμους, ο ένας είναι αυτός του Γκρούεσφκι και του Μιγιάλκοφ και ο άλλος των πολιτών που παραβιάζονται καθημερινά τα συνταγματικά τους δικαιώματα», είπε ο Ζάεβ.
Να σημειωθεί ότι ο Ν. Γκρούεσφκι πριν από δέκα μέρες είχε κινήσει διαδικασία κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνοντάς τον στον εισαγγελέα και κατηγορώντας τον για συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες και υποκλοπές, σε μια επιχείρηση που οι αρχές της ΠΓΔΜ έδωσαν την κωδική ονομασία «πραξικόπημα».



Δαιμονοποίηση της Ελλάδας με αστήρικτες κατηγορίες από τα ΜΜΕ των Σκοπίων

Εξάλλου, όπως μας ενημερώνει ο ειδικός μας ανταποκριτής στα Σκόπια Vladislav Perunović, τις τελευταίες ημέρες, σε μία ύστατη προσπάθεια δαιμονοποίησης του Ζόραν Ζάεφ, ο Νίκολα Γκρούεφσκι επέλεξε να εμπλέξει την Ελλάδα και τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σε ένα «σχέδιο πραξικοπήματος» και ανατροπής της κυβέρνησης των Σκοπίων. Χωρίς κανένα στοιχείο, αλλά με αστήρικτα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που έκαναν σχετικές αναπόδεικτες αναφορές και στη συνέχεια με την παρέλαση «ειδικών αναλυτών», επιχειρήθηκε η εμπλοκή της Ελλάδας σε ένα πραξικόπημα στα Σκόπια.
Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επιχείρησε να εμφανίσει ως κατάσκοπο των Ελλήνων τον Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να μειώσει την ένταση και τα αποτελέσματα των καταγγελιών του σκοπιανού πολιτικού, και με υπέρμετρες «δόσεις» εθνικισμού, επιχείρησε επίσης να συσπειρώσει τους Σκοπιανούς γύρω από την κυβέρνησή του, η οποία αντιμετωπίζει την «κακιά Ελλάδα»!!!

Οι περισσότερες από τις δηλώσεις αυτών των «ειδικών αναλυτών» είναι αόριστες, χωρίς καμία απολύτως βάση, δεν έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο ή οποιοδήποτε τεκμήριο, αλλά στηρίζονται στο ότι «μόνο οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχουν τα μέσα, τις πηγές χρηματοδότησης και τα συμφέροντα για να διεισδύσουν στην εσωτερική πολιτική των Σκοπίων».
Αυτές οι, δίχως άλλο παρανοϊκές αποκαλύψεις αποτελούν ένα ακόμη βήμα της αστυνομικής επιχείρησης που έχει εξαπολυθεί, με το κωδικό όνομα «πραξικόπημα», κατά τη διάρκεια της οποίας η υποτιθέμενη κατασκοπεία από τον Ζόραν Ζάεφ και τον πρώην διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας και αντικατασκοπείας Ζόραν Βερουζέφσκι, χαρακτήρισε (το «πραξικόπημα») ως απροσδιόριστα προερχόμενο από «ξένη χώρα».

Το θέμα του «κινδύνου από την Ελλάδα» δημιουργήθηκε προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τα ήδη υπάρχοντα και πολύ σοβαρά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά διαδραματιζόμενα γεγονότα, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό της ασκούμενης επί 9 χρόνια πολιτικής του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οποιοσδήποτε έχει τολμήσει να αμφισβητήσει την πολιτική και τις πρακτικές (εθνοκεντρικές και ρατσιστικές ιδέες που παράγονται από την κυβέρνηση του Γκρουέφσκι) της κυβέρνησης των Σκοπίων, ακόμη και εάν ήταν δημοσιογράφος ή ακαδημαϊκός, στοχοθετήθηκε και χαρακτηρίσθηκε ως όργανο του «ελληνικού παράγοντα».

Τις τελευταίες όμως ημέρες, η συγκεκριμένη εχθρότητα προς την Ελλάδα κλιμακώθηκε μέσω των ΜΜΕ που κατηγορούν ανοιχτά την Ελλάδα για ένα ευρύ φάσμα παράνομων παρεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ.

Τα δύο βίντεο που ακολουθούν, καταγράφουν αυτή την ανθελληνική στάση της ΠΓΔΜ:
1. ΑΛΦΑ Τηλεοπτική συνέντευξη του καθηγητή στην Στρατιωτική Ακαδημία στα Σκόπια, Μετόντι Χατζή Janev, 05-II-2015
2. SITEL τηλεόραση συνέντευξη με έναν φαινομενικά ανώνυμους αναλυτές, προβλήθηκε στο prime time ειδήσεις, 05-II-2015




Αν μη τι άλλο, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, θα έπρεπε ίσως προ καιρού να απολαμβάνει ειδικής φροντίδας σε κάποια ψυχιατρική κλινική, αφού η ανάγκη του για παραμονή στην εξουσία τον εξωθεί όχι μόνο να δημιουργεί σκληρούς εθνικιστικούς πυρήνες στα Σκόπια, αλλά, επιπλέον να δημιουργεί αόρατους εχθρούς βλάπτοντας στον μέγιστο βαθμό το ό,ποιο μέλλον του κρατιδίου της ΠΓΔΜ.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]