Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία δεν έχει καμία διάθεση για διάλογο ή συμφωνία με την Ελλάδα...

Ούτε σήμερα στο Eurogroup ούτε στις 16 Φεβρουαρίου πρόκειται να γίνει κάτι ουσιαστικό για την Ελλάδα. Και αυτό επειδή η "υφή" της Γερμανίας ως χώρας, δεν της επιτρέπει να συνδιαλλέγεται επί των "λαθών" της...

Η Γερμανία, θέλοντας να προστατεύσει το κύρος της (ως ισχυρής χώρας της Ευρώπης) δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στις απαιτήσεις (δεν έχει καμία σχέση αν είναι λογικές ή εφαρμόσιμες) της Ελλάδας.
Όμως, ταυτόχρονα, δεν θέλει και να χτυπήσει την Ελλάδα, γιατί τότε αυτομάτως θα αποδομηθεί η ίδια πολιτικά απέναντι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες βλέποντας ως θεατές το γερμανικό χτύπημα θα σκεφτούν πως κάποια στιγμή (αργά ή γρήγορα) θα έρθει η σειρά τους να νιώσουν την αδιαλλαξία της πανίσχυρης Γερμανίας.

Ουσιαστικά, μέσα από τις επικείμενες συναντήσεις η Γερμανία θα επιδιώξει να δείξει το πρόσωπο του ισχυρού, που όμως έχει διάθεση να βοηθήσει, αλλά με συντεταγμένο, ελεγμένο και εγκεκριμένο από την ίδια πρόγραμμα. Και το πρόγραμμα αυτό θα θελήσει να το ελέγχει (θα το εμφανίσει ως παραχώρηση και ως μία μορφή βοήθειας στην Ελλάδα) προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Το μεγάλο πρόβλημα αλλά και σύμμαχος της Γερμανίας είναι ο χρόνος. Μόνο η μετακύληση των ό,ποιων αποφάσεων εξελίξεων, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των γερμανικών συμφερόντων και, φυσικά, υπέρ του γερμανικού γοήτρου.

Όχι, η Γερμανία δεν θέλει λύση. Η Προτεσταντική Γερμανία και τα συμφέροντά της επιθυμούν διακαώς το πείραμα "Ελλάδα" να ολοκληρωθεί και με παραδειγματικό τρόπο ο "ασθενής" να αποβιώσει.
Η Γερμανία όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να εμφανιστεί και ως υπεύθυνη αυτού του καλοσχεδιασμένου και θανατηφόρου πειράματος. Απαγορεύεται (λόγω της ιστορίας της) να αναμιχθεί επισήμως με μία καταστροφή της Ελλάδας. Αυτό για την Γερμανία είναι "κόκκινη γραμμή", όσο και αν αποτελεί ουσιαστική σκόπευση της εφαρμοζόμενης πολιτικής της.

Έτσι, θα προστρέξει στο μαντρόσκυλό της (ιστορικές οι μεταξύ τους σχέσεις) και θα του ζητήσει να αναλάβει την "βρώμικη δουλειά". Η Τουρκία του Ερντογάν, του ημιπαράφρονα ισλαμιστή, που ευρισκόμενος σε πολύ άσχημη υγεία (πληροφορίες αναφέρουν πως πάσχει από καρκίνο) αλλά επιθυμώντας να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία (αλλά μέχρι στιγμής οι σχεδιασμοί του δεν είχαν αίσιο τέλος), θα επιχειρήσει μία μικρή (αλλά σπουδαία για τον "σουλτάνο") νίκη έναντι της Ελλάδας, έστω και με απόκτηση μερικών βραχονησίδων.

Αυτό όμως για την Ελλάδα θα είναι ουσιαστικό ηθικό (και όχι μόνο) χτύπημα, το οποίο και θα χρεωθεί η "χαλαρή" επί των εθνικών θεμάτων κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα μία τέτοια τουρκική επιθετική ενέργεια θα γίνει η αφορμή παύσης οποιασδήποτε ευρωπαϊκής βοήθειας, μέχρις ότου η χώρα βγει από την κατάσταση πολέμου (στα σύνορά της) αλλά και μέχρις ότου ηρεμήσουν οι πολίτες που μέρος αυτών (προφανώς εντεταλμένοι και καλοπληρωμένοι ξένων υπηρεσιών, βλ. γερμανικών) ενδεχομένως να προχωρήσουν σε επιθέσεις και καταστροφές δημόσιων κτιρίων.
Ήδη για την Ελλάδα θα έχει επέλθει επιπλέον τεράστια οικονομική ζημία στην Ελλάδα, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης του τουρισμού (η Τουρκία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας του ισλαμισμού αλλά και των τζιχαντιστών που "φιλοξενεί").

Με απλά λόγια, η Γερμανία θέλει να κερδίσει χρόνο, να δημιουργήσει προφάσεις, να μην χάσει το καλό της πρόσωπο, αλλά να μην χάσει και το γόητρό της. Την γερμανική δουλειά θα αναλάβει (με το αζημίωτο) η Τουρκία. Προσωπικά, θεωρώ πως ο Μάρτιος είναι πολύ κρίσιμος μήνας.

Ας ετοιμαζόμαστε, λοιπόν, για τα χειρότερα. Όχι επειδή θα φταιει απαραιτήτως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή η Γερμανία δεν μπορεί να επιτρέψει σε μία "μικρή χώρα", όπως η Ελλάδα, να της υποδεικνύει την ευρωπαϊκή πολιτική (οικονομική και κοινωνική)...

Αναγνώστης

ΥΓ: Το "ωραίο" για τους γερμανούς είναι πως για μία κίνηση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας (ελεγχόμενο θερμό επεισόδιο) θα έχουν και την σιωπηλή συναίνεση των ΗΠΑ, που ανησυχούν από τις "ματιές" των Αθηνών προς τη Μόσχα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μην ανησυχείτε, περισσεύει η διάθεση της Ελλάδας και ας μη φαίνεται.
    Καλειδοσκόπιο...
    Πάιχτηκε πολύ καλά το ανέκδοτο με τον Χότζα και την παραπονούμενη γυναίκα του, που στο τέλος έμεινε και ευγνωμονούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "θερμο επεισοδιο" δεν ειναι τοσο ευκολη υποθεση!

    Στηριζεται στον αιφνιδιασμο!

    Αν οι ΕΔ βρισκονται σε ετοιμοτητα, πολυ δυσκολα θα καταφερουν να κανουν κατι οι βρωμοτουρκοι!

    Μην ξεχναμε ομως και τις κατηγοριες απο Σκοπια περι "κατασκοπειας" και οχι μονο !

    Τα μετωπα ειναι πολλα και εχουν αναλυθει σε προηγουμενο σχολιο!

    Επιπλεον, λογω αλλαγης της Ελληνικης ηγεσιας που διαμορφωνει νεα εξωτερικη πολιτικη ,

    οι Ρωσοι δεν θα μεινουν αδιαφοροι σε θεματα που αφορουν το Αιγαιο. Θα εχουν και αυτοι λογο!!



    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]