Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ήρθε η ώρα να μάθουμε, επιτέλους, την αλήθεια

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας


Η χώρα αυτή επί πέντε σχεδόν χρόνια σέρνεται ημιθανής από μια πρωτοφανή ιστορική τραγωδία που εξόντωσε την κοινωνία, παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους και κατέστρεψε την οικονομία της.
Όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις και μεγαλόσχημες υποσχέσεις για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε σε αυτή την εθνική καταστροφή, παρέμειναν υποσχέσεις υποκρισίας και ασυλίας των ενόχων.
Τώρα κι ενώ κρίνεται για άλλη μια φορά το μέλλον μας, ενώ οι εταίροι μας του Βερολίνου για άλλη μια φορά «ακονίζουν» τα μαχαίρια της καρατόμησης μας, θα πρέπει επιτελούς να μάθουμε το πως και το ποιοι μας έριξαν σε αυτόν τον εθνικό γκρεμό. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και κανείς δεν μπορεί να μας το ακυρώσει. Είναι και η μεγίστη ιστορική ανάγκη για αυτή την χώρα.

Είναι η ώρα να μάθουμε, γιατί αλήθεια, ο κύριος Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές μίλαγε για Τιτανικό και αρνούνταν τα δανεικά των αγορών.

Είναι η ώρα να μάθουμε, γιατί αλήθεια, η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο μάτι του κυκλώνα.

Είναι η ώρα να μάθουμε, γιατί αλήθεια, ο κύριος Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα, την περιβόητη νύχτα των Κανών, μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε μνημονιακότερο των μνημονιακών.

Είναι η ώρα να μάθουμε ποιες εθνικές δεσμεύσεις έδωσε ο κύριος Σαμαράς στην κυρία Μέρκελ, στον κύριο Μπαρόζο, στο κύριο Γιούγκερ.

Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κύριος Βενιζέλος ταξίδεψε στις Κάνες ως αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και επέστρεψε αντιπρόεδρος του Σαμαρά.

Είναι η ώρα επίσης να μάθουμε, γιατί αλήθεια, το 2012 ο τότε υπουργός οικονομικών, ο κύριος Στουρνάρας ενώ είχε τη στήριξη Λαγκάρντ να θέσει θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους στο Εurogroup, το κάρφωσε στον κύριο Σόιμπλε, για να του πεί το απαξιωτικό, «forget it Giannis».

Και να πάμε ακόμα πιο πίσω.
Είναι επιτέλους η ώρα να μάθουμε τι έγινε πριν από το 2009 όταν ο Παπανδρέου ωρύονταν να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή.
Ποιοι απειλούσαν με «εκτέλεση» τον τότε πρωθυπουργό.
Ποιοι προωθούσαν τον ΓΑΠ στην εξουσία για να μας ρίξει στην συνέχεια στον γκρεμό των μνημονίων.
Ποιοι τέλος πρόδωσαν την τότε ελληνορωσική προσέγγιση που αν πραγματοποιούνταν θα άλλαζαν τότε όλα τα στρατηγικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής και ίσως θα αποτρέπονταν η μνημονιακή καταστροφή της Ελλάδας, ο αιματηρός εμφύλιος στην Συρία και η ουκρανική κρίση.

Είναι η ώρα επιτέλους να μάθουμε όλο το μέγεθος της εθνικής προδοσίας και επιτέλους να κατονομαστούν από επίσημα χείλη οι υπεύθυνοι και να τους αποδοθούν οι ευθύνες.

Αν θέλουμε να προχωρήσουμε με ελπίδα αποκλείοντας για το μέλλον αυτού του τόπου νέες προδοσίες.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Λύκος είναι μέσα στο μαντρί ενώ όλοι ψάχνουν έξω και τριγύρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]