Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT: Ο Τσίπρας έριξε χειροβομβίδα στις Βρυξέλλες

Η νέα ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα, έκανε ήδη το συναγερμό να χτυπήσει στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά ο συναγερμός δεν είναι οικονομικός, γράφουν οι Financial Times και επισημαίνουν ότι το καμπανάκι χτύπησε για τους επικεφαλής των τομέων άμυνας και ασφάλειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έριξε χειροβομβίδα στις Βρυξέλλες, αναφέρει η εφημερίδα με τη διαφωνία του για τις νέες κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία.

«Ήμαστε ενάντια του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αυτή η στάση έρχεται σε αντίθεση με την τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις που οδηγούνται από την Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και οι οποίες προσπαθούν να κρατήσουν τα μέλη της ΕΕ ενωμένα στο θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία.

Οι αναλυτές βλέπουν στη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης ως ένα επιχείρημα στην επερχόμενη διαπραγμάτευση για το χρέος, άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι είναι ένα ακόμη παράδειγμα της αυξανόμενης επιρροής της Ρωσίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εφημερίδα αναφέρεται και σε προηγούμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία τον περασμένο Μάιο κατηγόρησε το Κίεβο ότι υποθάλπει νεοναζιστικά στοιχεία και δεν συμφώνησε με τις κυρώσεις στη Ρωσία και θυμίζει δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε πει ότι «Η ΕΕ πυροβολεί το πόδι της με αυτή τη στρατηγική».

Η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις και άλλων κυβερνητικών στελεχών που όπως επισημαίνει έχουν σχέσεις με το περιβάλλον του Πούτιν και αναφέρεται στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο. Μάλιστα θυμίζει και μία ομιλία του Νίκου Κοτζιά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά το 2013 όπου εξυμνούσε το ρόλο της Ορθοδοξίας που ενώνει Έλληνες και Ρώσους. Η εφημερίδα γράφει ότι και ο Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στη Ρωσία και η τελευταία, όπως γράφει η εφημερίδα έγινε πριν από δύο εβδομάδες όπου έκανε συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα.

Οι φόβοι ότι οι σχέσεις της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας με τη Μόσχα, δημιουργούν ανησυχία στις Ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας, γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι προκαλεί ανησυχία η επιρροή της Ρωσίας. Βέβαια συμπληρώνει η εφημερίδα η προσπάθεια των πολιτικών κομμάτων να αναπτύξουν διεθνείς σχέσεις δεν είναι κάτι καινούριο και φυσικά δεν είναι ένδειξη άνομων ενεργειών.
Η Εφημερίδα επικαλείται αναλυτές στην Αθήνα οι οποίοι τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρίξει τους τόνους σε σχέση με το ΝΑΤΟ και επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να φανεί εάν θα αλλάξει η στάση της χώρας στην εξωτερική πολιτική με κατεύθυνση στη Ρωσία.
 
Πηγή: Financial Times
Από το Ποντίκι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες μία μεταστροφή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια "πατριωτικά" δικτυακά μέσα;
    Δεν σας μιλάω για τους επίσημους διαύλους ενημέρωσης του καθεστώτος. Στη περίπτωση τους η πολιτική μεταστροφή ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στην εξουσία είναι αυτονόητη. Όπως το 2010 που ήδη από τα exit polls είχαν μεταβληθεί από υποστηρικτές του Καραμανλή σε υποστηρικτές του Γ.Παπανδρέου. Σας μιλάω για ...πατριωτικές σελίδες με ιδιαίτερα μεγάλη αναγνωσιμότητα που μάλιστα μέχρι πριν από λίγους μήνες στήριζαν φανατικά την Χ.Α. και στηλίτευαν το καθεστώς για την έκνομη δίωξη της… Με διαφορά μερικών ημερών από τις εκλογές λοιπόν, οι εν λόγω "πατριώτες" άρχισαν τους ύμνους προς το ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα προς τον αρχηγό του και πλέον πρωθυπουργό της χώρας. Δεν προλαβαίνουν δε να ανεβάσουν το ένα άρθρο μετά το άλλο με σχεδόν διθυραμβικά σχόλια απλά και μόνο για τις όποιες ανακοινώσεις-δηλώσεις (και όχι ασφαλώς πράξεις) του οποιοδήποτε μέλους της κυβέρνησης.

    Αλλά που οφείλεται αυτή η μετάλλαξη;
    Η πρώτη ερμηνεία είναι πως είναι επαρκώς ανόητοι να νομίζουν πως θα πάρουν κρατικές διαφημίσεις στηρίζοντας την κυβέρνηση. Μην σας φαίνεται περίεργο, η ηλιθιότητα κάνει θραύση σε αυτή τη χώρα, ειδικά στα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως 'πατριώτες' και ψηφίζουν ΝΔ.
    Η δεύτερη ερμηνεία την οποία και θεωρώ πιο πιθανή για μια-δυο ‘πατριωτικές’ ιστοσελίδες που όντως έχουν επιρροή σε ευρύ φάσμα του πληθυσμού, είναι να ευελπιστούν να αυξήσουν το χαρτζιλίκι τους από κάποιους παράγοντες ή να ευελπιστούν να μπουν στο payroll μιας συγκεκριμένης πρεσβείας, η οποία όμως σε αντίθεση με άλλες δεν φημίζεται για τη γενναιοδωρία της...
    Όμως το φαινόμενο της απότομης συριζοποίησης ιστοσελίδων που μέχρι πριν μερικές μέρες στήριζαν τη Χ.Α. είναι μάλλον βαθύτερο και επειδή έχω το ελάττωμα να αρέσκομαι να γράφω λες και αποκαλύπτω πάντα κλειδιά για την κατανόηση της πολιτικής πραγματικότητας, θα με ανεχθείτε να σας παρουσιάσω την εξήγηση για αυτή τη μετάλλαξη κατά το συνήθη τρόπο μου. Λοιπόν κοιτάξτε, αυτός ο λαός, δηλαδή οι νεοέλληνες, λόγω της οθωμανικής πολιτικής κληρονομιάς του, καθώς και συγκεκριμένων πολιτικοιστορικών εμπειριών του, έχει αποκτήσει κάποια πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία ορίζουν πλήρως τη συμπεριφορά του εδώ και δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα και όλοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ .
    Μέχρι και ο μπαμιας του ειπε να δουλεύει πιο λιγο !

    Το ΑΕΡΓΟ παρουσιάζετε σε όλον τον πλανητη σαν τον μεσαία .

    Ολο το κυνοβουλιο μαζι του .
    Μέχρι και οι χρυσαυγητες λένε οτι θα τον στηρίξουν στα καλα που θα κάνει για την Πατριδα !
    Ομως , κανεις δεν παρατήρησε οτι ολα οσα ειχε πει αυτή η ρουφιάνα στην γλάστρα , άρχισαν να υλοποιούνται .

    Και ολοι καμαρώνουν που οι μισθοί ΘΑ πανε στα 700 !
    Οχι ολοι , ουτε οι δικοι τους , αλλα των πεινασμένων .
    Και ολοι χειροκροτούν !
    Θα αντικαταστήσει λέει με μερικα εκατομμύρια την Σαρά και την Μαρα της οικουμένης , και ολοι χαίρονται γιατι ΘΑ πάρει πίσω τις καθαρίστριες .

    Ετσι χειροκροτούσαν μέχρι που μουλωθηκαν στην Πομπηία .

    Οποιος δεν βλέπει ΠΕΝΤΑΚΑΡΑ πλέον οτι αυτο συνοθυλεμα του κυνοβουλιου κουβαλάει τάφοπετρες , ο Θεός .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς σε ποιο payroll ανήκετε;
    Τα ντόπια και ξένα συμφέροντα έχουν λυσσάξει και αμόλησαν τους ρουφιάνου να κάνουν μαύρη προπαγάνδα
    Αυτή τη φορά δε θα καταφέρετε να μας διχάσετε έχουμε ξυπνήσει και πρέπει να ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ γιατί σας γνωριζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θα χρησιμοποιείς λέξεις όπως το payroll ή άλλους χαρακτηρισμούς, θα γίνεσαι σαφής που απευθύνεσαι. Αν δεν το κάνεις, τότε θα υποθέσουμε από την πλευρά μας ότι κόπηκε το δικό σου payroll από την αλλαγή της κυβέρνησης. Κατανοητό; Οι καθαρές κουβέντες φέρνουν και καθαρά αποτελέσματα...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]