Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συγκλονιστικό το εξώφυλλο του “Economist” για την Ελλάδα

Με ένα ομολογουμένως συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφορεί στις 31 Ιανουαρίου ο “Economist”, επιχειρώντας να ερμηνεύσει τι σημαίνει για την Ευρώπη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Στο εξώφυλλο εμφανίζεται η Αφροδίτη της Μήλου να κρατάει ένα… περίστροφο, και ο τίτλος είναι εύγλωττος: “Εμπρός Άνγκελα. Φτιάξε μου την ημέρα. – Η πρόκληση της Ελλάδας προς τη Γερμανία και το ευρώ”.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η θυελλώδης επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ήταν απολύτως αναμενόμενη, και διαμορφώνει συνθήκες να ξεσπάσει ένα μεγαλύτερο κύμα αντίδρασης στο σύνολο της Ευρώπης, στην περίπτωση κατά την οποία η Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ δεν πάρει τη μεγάλη απόφαση να χαλαρώσει τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική της λιτότητας.

Σύμφωνα με το άρθρο-ανάλυση του “Economist”, η Γερμανία δεν θα ρισκάρει τελικά, και θα υποχωρήσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια κοινωνική επανάσταση στη Γαλλία και σε άλλες, μεγαλύτερες από την Ελλάδα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν θα καταφέρει να διαχειριστεί.

“Και αν διαλυθεί η ευρωζώνη, η μεγαλύτερη χαμένη θα είναι η Γερμανία”, καταλήγει το άρθρο του “Economist”.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]