Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα τρία πρώτα απειλητικά μηνύματα της Ευρώπης

Η Ελλάδα με τον Τσίπρα φαίνεται (αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη) πως έχει πάρει μία πορεία που ανησυχεί, προβληματίζει και ενδεχομένως δημιουργεί συγκρουσιακό κλίμα με το «διευθυντήριο» ή «ευρω-ιερατείο» των ισχυρών (βλ. Μέρκελ) της Ευρώπης, εκπρόσωποι του οποίου φαίνεται πως είναι ήδη αρκετά εκνευρισμένοι με τον Αλέξη και την παρέα του…

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Έτσι, μέσα σε ένα κλίμα προσέγγισης της κυβέρνησης Τσίπρα, το οποίο όμως συνοδεύεται με παράλληλα επιθετικά μηνύματα, διαπιστώνουμε ότι οι «εταίροι», «φίλοι» και «σύμμαχοι» βρίσκονται με τα «όπλα παρά πόδας» και με σαφή διάθεση επίδειξης ισχύος προκειμένου να υποτάξουν τους απείθαρχους (προς την Ευρώπη της Μέρκελ) Έλληνες.
Έτσι, χωρίς περιστροφές, αλλά με σαφέστατη ερμηνεία, οι κύριοι Σούλτζ και Γιούνκερ φρόντισαν να στείλουν τα μηνύματα, αποπειρώμενοι ταυτόχρονα να «σπείρουν» φόβο και πανικό, που ευελπιστούν να καλλιεργηθούν από το μνημονιακό μπλοκ (πρώην κυβέρνηση Σαμαρά, εκδότες και καναλάρχες, εργολάβους δημοσίων έργων κ.α.) έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία σχετική άσκηση πίεσης από το εσωτερικό της χώρας προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Αρχικά μέσα από μία δήλωση μεστή υποκρισίας αλλά και πανικού, ο κ. Σουλτζ δήλωσε ότι «είδε με φρίκη τη στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία», δίνοντας έτσι ένα σαφέστατο δείγμα της αναγκαιότητας επαναπροσδιορισμού της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία κατά τον κ. Σουλτζ θα πρέπει να είναι υποταγμένη στα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Γερμανίας, ακόμη και εάν οι εντολές Ομπάμα και Μέρκελ δημιουργούν – επιβάλλουν περαιτέρω καταστροφή στην ελληνική οικονομία. Μαθημένος, προφανώς, ο κ. Σουλτζ στην ανύπαρκτη πολιτική Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου, ένιωσε την απειλή μίας ανεξάρτητης και υπέρ των ελληνικών συμφερόντων εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και διαμήνυσε την… φρίκη του, ευελπιστώντας ότι η ό,ποια έμμεση απειλή του θα επαναφέρει στην «ευρωπαϊκή τάξη» την απείθαρχη Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιούνκερ, προφανώς τελώντας εν συγχύσει, δήλωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί την Ευρώπη», προσπερνώντας το ότι η Ευρώπη δεν σεβάστηκε ούτε στο ελάχιστο την Ελλάδα, πάνω στην οποία πειραματίστηκε ποικιλοτρόπως και την χρησιμοποίησε ως «παράδειγμα προς αποφυγή» για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα επιθυμήσει να διαφύγει της «ευρωπαϊκής θηλιάς» που καταστρέφει οικονομίες χωρών προκειμένου να ευημερήσουν συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες (του Βορρά) και συγκεκριμένες ευρωπαϊκές τράπεζες (επίσης του Βορρά). Εν πλείστω εν παρόδω, το μήνυμα του Γιούνκερ ήταν σαφέστατο (αν και απρεπέστατο στην κοινή λογική) και ενείχε έμμεση απειλή προς την Ελλάδα η οποία φαίνεται ότι τολμά να μην σέβεται την Ευρώπη! Το μήνυμα ήταν λιτό, απειλητικό και είχε σαν παραλήπτη το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πλέον εχθρικό και απειλητικό μήνυμα όμως, ήταν στην ομιλία του κ. Σουλτζ μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου αφού άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σύγκρουση απόψεων, δήλωσε ευθαρσώς ότι «εύχεται η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή της πορεία»! Ξέχασε να μας πει ο κ. Σουλτζ ποιος και πως μπορεί να εξοστρακίσει την Ελλάδα από την ευρωπαϊκή της πορεία, όπως επίσης ξέχασε να αναφερθεί και στο πως συμπεριφέρεται η Ευρώπη στην Ελλάδα και στους Έλληνες μέσω των αποτυχημένων μνημονίων, που έσωσαν τις γερμανικές τράπεζες και ισοπέδωσαν την οικονομία της Ελλάδας.

Οι δηλώσεις αυτές, των εκπροσώπων του ευρωπαϊκού ιερατείου, προμηνύουν μία επικείμενη σύγκρουση της Ευρώπης κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, επειδή η τελευταία τολμά να προβάλει τα διεθνή συμφέροντα της χώρας και την ευημερία των Ελλήνων πολιτών. Αυτές ακριβώς οι δηλώσεις ισοδυναμούν με άτυπες προειδοποιήσεις για τις επερχόμενες κινήσεις του διευθυντηρίου, την ευθύνη και τα δυσάρεστα αποτελέσματα (επί της Ελλάδας) των οποίων επιχειρούν να μετακυλήσουν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Φυσιολογικά, και εάν υπήρχε ίχνος μεταμέλειας ή αγάπης προς την πατρίδα, σύσσωμα τα κόμματα της Ελληνικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να έχουν ήδη συμπαραταχθεί στο πλευρό του Τσίπρα, δημιουργώντας έτσι ένα πολιτικό αδιαπέραστο τείχος. Δυστυχώς, η ίδια η αντιπολίτευση ορίζει την θέση της και την σύμπλευσή της με εκείνους που προειδοποιούν και απειλούν την Ελλάδα. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταγραφεί και να καταδειχθεί στο σύνολο των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είναι και οι φυσικοί ιδιοκτήτες της χώρας…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]