Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς φαρισαίους ''χριστιανούς'' το ανάγνωσμα...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κατά Ματθαίον: Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν μὴ ὀμόσαι ὅλως· (η επί του Όρους ομιλία)

Άσχετο:
Τί θα γίνει ρε παλικαρόπουλε με σένα; Δεν θα' απαλλαγούμε ποτέ απ' την φάτσα σου;
Googlάρει κάποιος να βρει καμιά φωτογραφία για τους φαρισαίους, τσουπ! πετιέται η μούρη σου! Νισάφι πιά! Έλεος! Φτάνει! Πώς το λένε; Δεν θέλουμε να σε ξαναδούμε! Μπαααα..

Στο θέμα μας τώρα.
Εξανέστησαν οι κάνοντες μεγαλόσταυρους και γονυκλησίες πριν πιάσουν τις μίζες, οι θεομπαίχτες που ορκίστηκαν δεκαπέντε φορές ίσαμε τώρα στο Ευαγγέλιο, πως θα ''φυλάγουν το Σύνταγμα και τους νόμους'', το ίδιο Σύνταγμα που έκαναν κ@λόχαρτο να σκουπίζεται η Σοφάρα τώρα που ήρθαν οι αριστεροί και θα μας πάρουν το κανονικό, έσκισαν τα ιμάτια και τα καλσόν τους (άντρες και γυναίκες), που ο νέος πρωθυπουργός και πολλοί της νέας κυβέρνησης προτίμησαν να δώσουν πολιτικό αντί για θρησκευτικό όρκο, σεβόμενοι έτσι: πρώτον αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν, δεύτερον τα παντελόνια που φοράνε (άντρες και γυναίκες), και τρίτο και σπουδαιότερο τον λαό που τους εξέλεξε.

Δεν είπαν ψέματα, δεν κρύφτηκαν πίσω απ' τα αρχιεπισκοπικά ράσα, δεν ατίμασαν τον όρκο τους πριν καν τον δώσουν!
Ορκίστηκαν στην προσωπική τους τιμή.
Αλλά η προσωπική τιμή, είναι μία έννοια άγνωστη γι αυτούς που ως τώρα κυβερνούσαν.
Μία ποσότητα αμελητέα.

Τί να καταλάβουν άρα από την βαρύτητα ενός τέτοιου όρκου;
Ποιά τιμή να επικαλεστούν οι απάτριδες, οι αργυρώνητοι προδότες του λαού και της πατρίδας, που έχουν και μούτρα και μιλάνε ακόμα, και κρίνουν τους άλλους!

"Μα την πίστη μου!" ορκίζονταν οι οπλαρχηγοί του '21, και η πίστη τους αυτή μπορεί να ήταν απ' την χριστιανική, μέχρι την πίστη στα άγραφα όσια και ιερά του γένους και της φυλής, στο αίμα και στους τάφους των προγόνων, στην συνείδηση και τις εσωτερικές αξίες του καθενός! 

Αυτοί είναι όρκοι με αξία!

Τ' άλλα είναι σώου και στάχτη στα μάτια του κόσμου, και ''επιχειρήματα'' μαύρου κουτσομπολιού για τις θεούσες κάθε απόχρωσης και θρησκείας.

Κριτική θα κάνουμε στη νέα κυβέρνηση πάνω στις πράξεις της. Στην ουσία. Στην αβάσταχτη καθημερινότητα του πολίτη. 
Έρχεται και η κριτική, αλλά όχι αυτή που θέλουν τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα των εθνικών εργολάβων και προμηθευτών, αλλά αυτή που θα κάνει ο λαός!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]