Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τεστ για όλους μας η εκλογή του νέου ΠτΔ!

Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης

Με ποσοστό πάνω από 52%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ProrRata στο Παρόν της Κυριακής, οι Έλληνες πιστεύουν πως η τρόικα υποχρέωσε το Σαμαρά να επισπεύσει την εκλογή νέου ΠτΔ.
Η καθ' υπόδειξιν της τρόικας επιλογή ενός καθαρά κομματικού υποψηφίου, του ενεργού αντιπροέδρου της ΝΔ και πρώην επιτρόπου της ΕΕ Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου ΠτΔ, καθώς και οι αλλεπάλληλες επιβεβαιώσεις του Μαξίμου πως αυτός θα είναι ο υποψήφιος και στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία των 180, δείχνουν την πρόθεσή των δανειστών να μας τεστάρουν όλους. Πρώτους απ´όλους τους εν ενεργεία βουλευτές. Ιδιαίτερα τους ανεξάρτητους, πρώην και νυν ΔΗΜΑΡίτες και ΑΝΕΛ, ίσως και τα ίδια τα κόμματά τους για τα οποία φαίνεται πως δεν θα υπάρξει αύριο μετά τις επόμενες εκλογές.
Εκεί, στην τρίτη ψηφοφορία, θα τεσταριστεί η αντιμνημονιακή εμμονή ή έστω τάση τους και σε τελευταία ανάλυση, ο πατριωτισμός τους. Εάν υπερψηφίσουν ΠτΔ, το προφανές κέρδος για τους ιδιους είναι οι απολαβές τους στη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου ζωής της παρούσας Βουλής...
Αυτό υποθέτει πως θα συμβεί, σε ποσοστο 70%, και η παραπάνω δημοσκόπηση που λέει ότι το προσωπικό τους συμφέρον θα είναι το βασικό κριτήριο της ψήφου τους. Για τους δανειστές όμως, το αποτέλεσμα θα είναι πως αυτοί πια δεν θα ενοχλούν το πέρασμα των όποιων μέτρων από το Κοινοβούλιο, μιας και θα έχουν βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια...

Εάν δεν υπερψηφίσουν ΠτΔ, σε μόλις λίγες μέρες από το σχηματισμό κυβέρνησης "με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ" θα βρεθούν, κυβέρνηση και οι όποιοι αντιμνημονιακοί βουλευτές, μπροστά στο δίλημμα: η Ελλάδα να εισπράξει τα 7,2 δισ. της δόσης από Ε.Ε. και ΔΝΤ μέχρι και το τέλος Φεβρουάριου κι έτσι να μπορέσει να εξυπηρετήσει λήξεις 4,5 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2015, ή να προχωρήσει σε πιστωτικό γεγονός;
Πράγμα που, μοιραία, ταυτίζεται με το άλλο δίλημμα: να συμβιβαστούν και να αποδεχθούν όσα απαιτούν οι δανειστές ή να αναλάβουν, μετά από μονομερή διαγραφή μέρους του χρέους, μια γενναία προσπάθεια ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της χώρας;

Οι δανειστές πιστεύουν, πως η επίσπευση εκλογής του ΠτΔ είναι μια κίνηση ματ! Πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ρεαλιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, πράγμα που θα του επέτρεπε να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια πραγματική αναγέννηση της χώρας και του λαού.
Σίγουρα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αδυναμίες.
Αυτό που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη δεν δίνει σαφείς απαντήσεις στο βασικό ερώτημα: πού θα βρεθούν τα λεφτά; Η επιλογή του ΤΧΣ ακυρώθηκε από τους δανειστές την επομένη της αναφοράς του, η δε χρήση του ΕΣΠΑ προϋποθέτει ότι μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ οι σχέσεις με την ΕΕ θα συνεχιστούν απρόσκοπτα. Ακόμα δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις από τα στελέχη του οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιο μπορεί να είναι το ύψος του επαχθούς χρέους, για το πώς και πότε θα τεκμηριωθεί αυτό - η ΕΛΕ θα χρειαστεί πρόσβαση σε κρατικά αρχεία λένε.
Με θολή την προοπτική αξιοποίησης του περιουσιολογίου που επαγγέλονται και δυστυχώς με κατ´εξακολούθηση αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του, οι δανειστές εύλογα μπορούν να υποθέτουν ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι στον αέρα.
Με βάση αυτό...το αίολο συμπέρασμα και με τη σκέψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα της Αριστεράς το οποίο διεκδικεί την εξουσία σε συνθήκες χρεοκοπίας και θα χρειαστεί τη διαμεσολάβηση των αγορών για να διατηρήσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στη χώρα, έδωσαν τη εντολή τους στο Σαμαρά να επισπεύσει την εκλογή ΠτΔ.

Όμως οι δανειστές, αντίθετα με εμάς, έχουν και Plan B. Σκέφτονται με όρους σκάκι και όχι πόκερ, όπως οι δικοί μας πολιτικοί: Ποιός θα ήταν ο κύριος παράγοντας που θα μπορούσε να ανατρέψει αυτή τη στρατηγική τους απόφαση να εξουδετερώσουν κάθε αντίδραση στα Μνημόνια;
Η συμπαράσταση του Ελληνικού λαού στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γνωρίζουν πως ο θυμός από την καταστροφική αναποτελεσματικότητα των Μνημονίων μπορεί να οδηγήσει και τον πιο συντηρητικό ψηφοφόρο στην υπερψήφισή του. Η διεθνής εμπειρία του Δόγματος του Σοκ υποδεικνύει πως ο πιο εύκολος τρόπος για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος αυτός είναι η χειραγώγηση του λαού με το φόβο!
Έτσι, αυτό που ζούμε στις ημέρες αυτές είναι μια ακραία εφαρμογή αυτού του Δόγματος στη χώρα μας. Σύμφωνα με άρθρο του Guardian, το κλίμα τρόμου που δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα είναι απίστευτο.
Με ακραίο κυνισμό, στενός συνεργάτης του Σαμαρά χαρακτήρισε την επιχείρηση τρομοκράτησης ως «win-win» λέγοντας ότι «ακόμα και αν χάσουμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πάλι θα βγούμε κερδισμένοι επειδή οι ψηφοφόροι θα κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το χάος που προκλήθηκε και αυτό θα μας εξασφαλίσει τη νίκη στις εθνικές εκλογές».
Για το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο των ανθρώπων που υπηρετούν τους δανειστές, φτάνει να ακούσει κανείς τον πάλαι ποτέ, δήθεν αντιμνημονιακό, Γ. Τράγκα να εξαπολύει καθημερινά απο τον Real FM τους συκοφαντικούς μύδρους του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Από την προσπάθεια χειραγώγησης του λαού δεν θα μπορούσε να λείψει μια σειρά παρεμβάσεων από τους αξιωματούχους της ΕΕ, όπως του Προέδρου της Γιούνγκερ ή του Γάλλου υπουργού οικονομίας Μοσκοβισί οι οποίοι με έμμεσο τρόπο προσπαθούν να επηρεάσουν το φρόνημα των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Και τέλος έρχεται το δικό μας τεστάρισμα. Το τεστάρισμα των Ελλήνων πολιτών.
Έχοντας ζήσει όλη αυτή την αλλοπρόσαλλη πολιτική της τρόικας, που οδηγεί σε γενοκτονία το λαό και τη χώρα σε λεηλασία, θα αποδεχθούμε ότι είμαστε φοβισμένα προβατάκια που αδυνατούν να ξεφύγουν από το νεοραγιαδισμό; 
Μα ακριβώς αυτό πιστεύουν αυτοί όταν μας πατάνε στο λαιμό αφού οι κυβερνήτες μας λένε "yes" σε όλα...
Στις αναπόφευκτες εκλογές μετά τις παραστάσεις των ψηφοφοριών για ΠτΔ, θα επανεκλέξουμε, για ακόμη μια φορά, τους ίδιους ασπόνδυλους πολιτικούς ως εκπροσώπους μας;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και ομως αλήθεια λένε ολοι αυτοι για το χαος .
    Το ετοίμασαν , είτε με ΣΥΡΙΖΑ , ειτε με τους τωρινούς αλήτες , το τέλος μας ( νομιζουν ) ειναι προδιαγραμμένο .
    Απλα , λένε την μιση αλήθεια .....

    Γυρίστε τους την πλάτη και εσείς , σταματήστε να πληρώνετε και ας ετοιμαζόμαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]