Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου

Η τουρκική λίρα έπεσε σήμερα σε ιστορικό χαμηλό σε σχέση με το δολάριο και το ευρώ, λόγω της νευρικότητας που παρουσιάζεται στις αγορές μετά την κατακρήμνιση του ρουβλίου και τις συλλήψεις αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων στην Τουρκία.

Η λίρα έχασε περίπου 0,60% σε σχέση με τη Δευτέρα και η ισοτιμία της γύρω στις 14:30 (ώρα Ελλάδας) διαμορφώθηκε στις 2,38 λίρες ανά δολάριο, από 2,41 που ήταν νωρίτερα. Η ισοτιμία της έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε την ίδια ώρα στις 2,99 λίρες ανά ευρώ ενώ νωρίτερα είχε ξεπεράσει και τις 3 λίρες ανά ευρώ.

Για να αντιμετωπιστεί η πτώση αυτή η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε αμέσως ότι από αύριο Τετάρτη θα καλύπτει ευθέως "τις ανάγκες σε ξένο συνάλλαγμα των σημαντικών δημόσιων εταιρειών ενέργειας ώστε να μειωθεί η έκθεσή τους στην παρούσα αναταραχή στις χρηματαγορές".

Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης την ίδια ώρα κατέγραφε πτώση -3,2%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]