Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ερωτευμένος» με τα Σκόπια ο νέος Ευρωπαίος εισηγητής

Χρησιμοποιεί την ονομασία «Μακεδονία» ακόμη κι όταν συζητά με Έλληνες αξιωματούχους!

Του Vladislav Perunović
Αποκλειστικού Ανταποκριτή μας στα Σκόπια


Ο Σλοβένος Ευρωβουλευτής Ivo Vajgls είναι ο νέος εισηγητής για την ενταξιακή πορεία της FYROM στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. O Vajgls αντικατέστησε τον Richard Howitt (Σοσιαλιστές, ΗΒ) και ανήκει στο Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Κόμμα, στο οποίο από την Ελλάδα συμμετέχει η Δράση. Eίναι θερμός υποστηρικτής της FYROM και την αποκαλεί «Macedonia».

Η είδηση αυτή έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό στα Σκόπια, αφού ο προηγούμενος εισηγητής Richard Howitt ενώ αρχικά έδειξε να έχει κάποια κλίση συμπάθειας προς την ΠΓΔΜ, στη συνέχεια έγινε η στάση αυτή άλλαξε και έγινε περισσότερο ρεαλιστική, αφού ο κ. Howitt είχε αποκτήσει αρκετή γνώση σχετικά με την ζοφερή πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην ΠΓΔΜ.

Αυτό δεν συμβαίνει όμως με τον Ivo Vajgls, αφού αν και έχει την θέση (και την ευθύνη) και οφείλει να εργαστεί (αμερόληπτα) μέσα στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ίδιος έχει ήδη διακηρύξει δημοσίως τα φιλικά του αισθήματα προς την ΠΓΔΜ και τον φιλο-«Μακεδονισμό» του, καθώς και η a priori δυσαρέσκεια (και αντίθεσή του) προς τις Ελληνικές θέσεις σχετικά με τις υφιστάμενες διαφορές ως προς το όνομα και την ταυτότητα της ΠΓΔΜ.

Στα βίντεο που ακολουθούν εμφανίζεται η έμμεση αναγνώριση της ΠΓΔΜ από τον Vajgls, ο οποίος θέτει ως κίνητρο της στήριξής του την Yugonostalgia και την σλαβική αλληλεγγύη.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει το απόλυτο εργαλείο της αρνησικυρίας όσον αφορά την ευρω-αφομοιωτική διαδικασία της ΠΓΔΜ, ο διορισμός του Vajgls (με την δεδομένη υπέρ του "μακεδονισμού των Σκοπίων μεροληψία του) δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια σοφή απόφαση από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]