Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρήκε τον μάστορά του ο Ντερβίς!

Το συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης ήταν τεχνοκρατικό, όπως πάντα άλλωστε και όπως δείχνει και ο τίτλος «Ενέργεια και Ανάπτυξη, 2014». Όμως, το πάνελ για τους υδρογονάνθρακες πήρε κυριολεκτικά φωτιά!

Μεταξύ των ομιλητών, ο Σόλων Κασίνης, με μεγάλη εμπειρία στους διαγωνισμούς της Κύπρου για έρευνες υδρογονανθράκων και σύμβουλος, πλέον, του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απέδωσε εύσημα στις πρωτοβουλίες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για τον καθορισμό της ΑΟΖ.

Όμως, η τοποθέτηση είχε αντίλογο από το κοινό. Πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος της τουρκικής πρεσβείας κ. Ντερβίς, ο οποίος και είπε τα γνωστά της Άγκυρας:
«Στους υδρογονάνθρακες έχουν δικαιώματα και οι πολίτες της Βόρειας Κύπρου. Σταματήστε τις μονομερείς ενέργειες και ελάτε να συζητήσουμε πως θα μοιραστούν τα οφέλη».
Ο Κασίνης, βέβαια, εξέφρασε τις διαφωνίες του και είπε το προφανές:
«Υπογράψτε εσείς το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και να είστε βέβαιοι ότι κανείς πολίτης της Κύπρου δεν θα είναι ριγμένος»…
Στο πάνελ, όμως, προέδρευε και ο γνωστός γεωλόγος Κωνσταντίνος Νικολάου, ο οποίος, κλείνοντας τη σχετική συζήτηση, απάντησε σε έναν διαφορετικό τόνο προς τον τούρκο αξιωματούχο:
«Κοιτάξτε, είμαι από την Αμμόχωστο και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να μην μπορώ να πάω στο σπίτι μου. Συζητήσεις χωρίς να υπάρχει ως βάση το Διεθνές Δίκαιο, οι αποφάσεις διεθνών οργανισμών και οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Κύπρος είναι μέλος, δεν μπορούν να γίνουν. Να μιλάμε όταν η Κύπρος κάνει γεώτρηση και έχει εκεί πέντε ψαρόβαρκες, ενώ εσείς έχετε πέντε πολεμικά; Μπορεί να είστε 80 εκατομμύρια κι εμείς 600 χιλιάδες, το σεβόμαστε. Αλλά ελπίζω να μην ανατρέψει κάποιο πολεμικό σας καμιά από τις ψαρόβαρκές μας εκεί! Είμαστε περήφανος λαός οι Κύπριοι, κύριε, μην το υποτιμάτε αυτό»,
ήταν η απάντηση, η οποία συνοδεύτηκε από παρατεταμένο καταιγισμό χειροκροτημάτων σε μία αίθουσα με τόσο τεχνοκρατικό και επιχειρηματικό προφίλ και μάτια βουρκωμένα…

Πηγή εφημ. «Κυριακάτικη Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]