Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγκυρα και Σαμαράς προκαλούν την Ελλάδα…


Η Άγκυρα ανακάλυψε «παρενόχληση» αλιευτικού της από το Λιμενικό!
Κρύβεται ο Σαμαράς απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το άσπρο μαύρο κάνουν οι τούρκοι και επιχειρούν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να παρουσιάσουν παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή της Καλύμνου ως πρόκληση από σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Ισχυρίζονται ότι προκλήθηκε ένταση στην περιοχή του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου, όταν σκάφος του Λιμενικού που παρενόχλησε τούρκους αλιείς που ψάρευαν στην περιοχή, ήρθε αντιμέτωπο με δύο πολεμικά σκάφη.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι
«σκάφος του Λιμενικού ερχόμενο από την Κω εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και παρενόχλησε επί δύο ώρες τούρκους ψαράδες, ζητώντας τους να αποσυρθούν προς την Τουρκία.
Στη συνέχεια, δύο τουρκικά πολεμικά πλοία παρενέβησαν και σε κάποιες περιπτώσεις ήρθαν αντιμέτωπα με το ελληνικό πλοίο σε απόσταση 30 μέτρων. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε επί 20 λεπτά, ώσπου το ελληνικό πλοίο αποχώρησε από τα τουρκικά ύδατα προς Κάλυμνο» 
αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η πραγματικότητα, βεβαίως, είναι εντελώς διαφορετική, αφού οι τούρκοι είναι αυτοί που παραβίασαν και παραβιάζουν καθημερινά τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον αέρα με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Στον άγνωστο πόλεμο του Αιγαίου, όπου καθημερινά ξεδιπλώνονται παιχνίδια τακτικής, ο ψυχολογικός πόλεμος είναι το κρισιμότερο σημείο στο οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν οι «αντιπαραγωγικοί» (κατά Πάγκαλο) άνδρες του Λιμενικού Σώματος, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, σε καθημερινή βάση, κάποιοι παίζουν με τις ζωές τους, διακινδυνεύουν για να διατηρήσουν την ελληνική θαλάσσια και εναέρια συνοριογραμμή, απέναντι στην Τουρκία που προκαλεί συνεχώς, αναζητώντας – εξαναγκάζοντας σε κάποιο τραγικό λάθος από την ελληνική πλευρά.

Την ίδια στιγμή, στο μέγαρο Μαξίμου ο φερόμενος ως πρωθυπουργός (υποτακτικός και υπάλληλος της Μέρκελ) Αντώνης Σαμαράς, αναζητά τους πρόθυμους βουλευτές για να συμπληρώσει τον μαγικό αριθμό των 180 που απαιτεί η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι προφανές πως οι εν Ελλάδι τοποτηρητές της κυρίας Μέρκελ δεν ενδιαφέρονται διόλου για την Ελλάδα, αλλά το ενδιαφέρον τους εστιάζει αποκλειστικά στην παραμονή τους στην καρέκλα της ό,ποιας εξουσίας τους.

Και είναι αυτή ακριβώς η διαπίστωση που τους κάνει πολύ πιο επικίνδυνους για την χώρα, από τις προκλήσεις των Τούρκων…

Πηγή GrCitizen


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]