Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Οι μουσουλμάνοι έφτασαν στην Αμερική πριν τον Κολόμβο

Μια παλιά και άκρως ελεγχόμενη άποψη επαναφέρει στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Τουρκίας. Μιλώντας σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο το 1492.

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Κολόμβος» είπε στη διάρκεια ομιλίας του.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο ίδιος ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας.

«Είναι ένα θέμα που θα ήθελα να συζητήσω με τα αδέλφια μου τους Κουβανούς. Ένα τέμενος θα ταίριαζε στον λόφο» κατέληξε.

Όπως θυμίζει ο δημοσιογράφος της Daily Telegraph Ρομπ Κρίλι, μια μικρή μερίδα μουσουλμάνων μελετητών υποστηρίζει ότι υπήρξε μουσουλμανική παρουσία στην Αμερική, προτού φτάσει ο Κολόμβος.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία σχετική απόδειξη.

Το 1996 ο ιστορικός Γιουσέφ Μρούεχ επικαλέστηκε αναφορά στο ημερολόγιο του Χριστόφορου Κολόμβου για τέμενος στην Κούβα, όμως αυτή η αναφορά έχει ερμηνευθεί διαφορετικά: οι περισσότεροι έχουν συμφωνήσει ότι ήταν μεταφορά που χρησιμοποίησε ο θαλασσοπόρος, περιγράφοντας το σχήμα του τοπίου.

Το συμπέρασμα είναι πως η εκ μέρους του Ερντογάν αγωνιώδης αναζήτηση και επιβεβαίωση ενός τουρκικού μεγαλείου, επιβεβαιώνει τις δηλώσεις δυτικών διπλωματών, που πριν μερικούς μήνες αναφέρονταν με βεβαιότητα σε έναν ημιπαράφρονα και επικίνδυνο Ερντογάν. Κι ένας ημιπαράφρονας αρχηγός γειτονικού κράτους αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την Ελλάδα... Ίσως η συγκυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να εργαστεί πολύ σοβαρά, πολύ γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης κάποιας επιθετικής κίνησης του "σουλτάνου" Ερντογάν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]