Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ανορθολογισμός της πολιτικής ορθότητας

Υπάρχουν μερικές χώρες στον κόσμο (μεταξύ τους η Βρετανία και ο Καναδάς) όπου ο φρούραρχος της Βουλής δεν είναι μόνο ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που τη φυλάσσει, αλλά και το πρόσωπο που επιλέγεται να τηρεί την τάξη εντός της αιθούσης της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Ενα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του είναι το μεγάλο σκήπτρο που φέρει ανά χείρας, όταν εισέρχεται στην αίθουσα, σημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη της διαδικασίας.

Ο Κέβιν Βίκερς, ο φρούραρχος του καναδικού Κοινοβουλίου, ήταν εκείνος που σκότωσε τον Μισέλ Ζεχάβ Μπιμπό, τον ισλαμιστή τρομοκράτη που δολοφόνησε έναν στρατιώτη στην απόπειρά του να σκορπίσει θάνατο εντός της Βουλής της μέχρι πρότινος ήσυχης και... αμέριμνης χώρας. Χθες, μετά τα δραματικά γεγονότα, ο Κέβιν Βίκερς επέστρεψε στην εργασία του.

Τα χειροκροτήματα του συνόλου των βουλευτών του Καναδά ξεκίνησαν πριν καν μπει στην αίθουσα ο 58χρονος φρούραρχος. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Καναδών, δίχως καμία εξαίρεση, επί περίπου πέντε λεπτά χειροκροτούσαν όρθιοι τον ήρωα που σταμάτησε τη δολοφονική μανία του Ισλάμ χιλιοστά πριν από την είσοδο της αίθουσας της Ολομέλειας! Με αυτή την απόδοση τιμής και το «ευχαριστώ» για την υπεράσπιση του πολιτεύματος και των λειτουργών του δεν διαφώνησε κάποιος. Ούτε προέβαλε ως αντίρρηση κάποιο από τα φληναφήματα της πολιτικής ορθότητας που έχει λειτουργήσει σαν αναίμακτο αλλά αποτελεσματικότατο όπλο εναντίον του δυτικού πολιτισμού και των αξιών που πρεσβεύει.

Ο εντεταλμένος από τον νόμο φρούραρχος της Βουλής του Καναδά, δίχως να έχει καμία πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία, μόλις απειλήθηκαν η ζωή και ο τρόπος ζωής των συμπολιτών του και το πολιτικό σύστημα υπό το οποίο επέλεξαν να ζήσουν, αντέδρασε όπως πρέπει: με πυρ. Οι βουλευτές, αντί να επικαλεστούν τις ανοησίες που αφοπλίζουν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα έναντι του Ισλάμ, τον καταχειροκρότησαν. Ο λαός τον θεωρεί, δικαίως, ήρωα.

Αυτή η περίπτωση αποτελεί ένα εξαιρετικό δίδαγμα για όλους μας.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]