Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμπάνες Παυλόπουλου προς Σαμαρά - Χαρδούβελη (βίντεο)

Μιλώντας στον Τ/Σ SBC και στην εκπομπή του έγκριτου Βασίλη Ταλαμάγκα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ανάγκη κατάργησης της αντικειμενικής ποινικής ευθύνης για χρέη προς το Δημόσιο, επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Είναι απορίας άξιον πως η Κυβέρνηση δεν άδραξε την ευκαιρία σήμερα στη Βουλή, αφού ούτως ή άλλως γινόταν λόγος για τις οφειλές προς το Δημόσιο, να καταργήσει την μεσαιωνικού τύπου ρύθμιση του άρθρου 3 παρ. 1 του ν. 3943/2011 –πρόκειται για την αλήστου μνήμης ρύθμιση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου- που καθιερώνει πρωτοφανή αντικειμενική ευθύνη για χρέη προς το Δημόσιο. Δηλαδή καθιστά εγκληματία και οδηγεί στη φυλακή ακόμη και τον φτωχό που δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο χωρίς καμία υπαιτιότητα από την πλευρά του».
Ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε ότι εδώ και ένα χρόνο (Νοέμβριος 2013), ήδη από την τότε σύνοδο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έχει θέσει το θέμα. Επισήμανε δε ότι υπάρχει σχετική δέσμευση της Κυβέρνησης η οποία όμως μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει γίνει πράξη. Εκείνο όμως που είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν η τελευταία επισήμανση του Προκόπη Παυλόπουλου: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είναι δυνατόν να τίθεται υπό την κρίσιν της Τρόικας η κατάργηση αυτής της μεσαιωνικού τύπου διάταξης της Κυβέρνησης Παπανδρέου με υπουργό τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί η Τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να αναμιγνύεται σε τέτοιες ποινικές ρυθμίσεις, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο είναι ευθέως αντίθετο προς το ευρωπαϊκό δίκαιο και προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Μπορεί να τα είπε με ευγένεια αλλά όλοι καταλάβαμε τι είπε. Το κατάλαβαν στο Μαξίμου; Μάλλον όχι γιατί περί άλλα τυρβάζουν. Εξ ού και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων...



olympia.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]