Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μόσχα ανησυχεί για τις πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ

Η Μόσχα δείχνει μεγάλη ανησυχία από τη δήλωση του αρχηγού του Πενταγώνου, Chuck Hagel, σχετικά με την αναγκαιότητα προετοιμασίας του αμερικανικού στρατού για ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία.

Χθες το απόγευμα ο ρώσος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Sergueï Choïgou, δήλωσε:
“Οι ανακοινώσεις του Chuck Hagel περί αναγκαιότητας προετοιμασίας του αμερικανικού στρατού έναντι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ώστε να είναι ετοιμοπόλεμες και να αναπτυχθούν στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, χρήζουν σημαντικής ανησυχίας. Επιβεβαιώνουν ότι το Πεντάγωνο ήδη απεργάζεται σενάρια επιχειρήσεων εντός των συνόρων μας.

“Γνωρίζω προσωπικά τον Υπουργό Chuck Hagel. Για αυτόν τον λόγο και θορυβήθηκα από την ετήσια ομιλία του στον αμερικανικό στρατό, κατά την οποία χαρακτήρισε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ως στρατιωτικό εχθρό”.

“Αυτήν την περίοδο, παγκοσμίως, δεν υπάρχει ούτε μια εστία έντασης που οι αμερικανοί στρατιώτες δεν είναι παρόντες. Και μόλις ολοκληρώνουν τις αποστολές τους προώθησης της δημοκρατίας, οι περιοχές αυτές βυθίζονται σε ένα αιματηρό χάος. Τα παραδείγματα είναι γνωστά: Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν και προσφάτως Συρία. Ακόμα και στα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία, υπήρχε η διασύνδεση με το Κεντρικό Επιτελείο των ΗΠΑ μέσω μιας επιχορηγούμενης οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν επί ουκρανικού εδάφους.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Ρώσου Υπουργού, πρέπει μέσα από το διάλογο με τους δυτικούς εταίρους να βρεθεί κοινός τόπος ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία δυνάμεων και να ενισχυθεί η γεωστρατηγική σταθερότητα.

Πηγή dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]