Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε… Πακιστάν

Βαριά η προσωπική ευθύνη του τούρκου Προέδρου, που βυθίζει τη χώρα του στο εξτρεμιστικό Iσλάμ

Η ευθύνη του Ερντογάν είναι βαρύτατη, διότι στήριξε ακόμα και την Αλ Κάιντα ενάντια στον Άσαντ. Υποστήριξε ακραίες οργανώσεις, όπως το Μέτωπο «Αλ Νούσρα», που διοχέτευαν μαχητές και πόρους στη Συρία μέσω Τουρκίας. Ό,τι έκαναν και οι Πακιστανοί με τους Ταλιμπάν κατά τον αφγανικό εμφύλιο.

Η επιλογή του να κάνει πως δεν βλέπει την τρομοκρατική και θανάσιμα επικίνδυνη δράση και απειλή του ISIS, μαθηματικά θα οδηγήσει στην αύξηση της επιρροής των εξτρεμιστών σε ορισμένες περιοχές των μεγάλων πόλεων της Τουρκίας. Γεννιέται μία τζιχαντιστική δομή μέσα στην Τουρκία και οι ηγέτες της χώρας αυτής «κοιμούνται όρθιοι» (εκτός και εάν επιθυμούν να βυθίσουν την Τουρκία στο εξτρεμιστικό Ισλάμ). Ή μήπως δεν συμβαίνει αυτό; Γιατί η γέννηση των πυρήνων τούρκων τζιχαντιστών και διαφόρων εξαθλιωμένων προσφύγων στο πλευρό τους είναι θέμα χρόνου.

Το ISIS μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος για στρατολόγηση στη γείτονα χώρα. Σήμερα υπάρχουν ήδη πάνω από 1.5 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία. Αλλά ο θανάσιμος κίνδυνος είναι οι ίδιοι οι Τούρκοι, ενθαρρυμένοι από την ολέθρια ανοχή της πολιτικής ηγεσίας τους, να παρασυρθούν στη δίνη του τζιχαντισμού. Όπως ακριβώς ξεκίνησε να συμβαίνει με τους Πακιστανούς εδώ και 20 χρόνια και πλέον.

Και ποιος θα είναι ο πρώτος εναντίον του οποίου θα στραφούν οι τούρκοι τζιχαντιστές;
Η Ελλάδα διεκδικεί εδώ μία (ακόμη) δυσάρεστη πρωτιά, ως η μοναδική χώρα στην περιοχή, που είναι μέλος όλων των δυτικών θεσμών ασφαλείας και Οικονομικών. Όποιος πιστεύει πως οι δυτικοί «σύμμαχοι» θα προστρέξουν άμεσα να βοηθήσουν την Ελλάδα στην (πολύ σοβαρή) πιθανότητα εμφάνισης και δράσης τζιχαντιστών όχι απαραίτητα μέσα στην Ελληνική Επικράτεια αλλά στον περίγυρό της καθιστώντας τότε την Ελλάδα χώρα αποκλεισμένη και υψηλού κινδύνου για οποιαδήποτε δυτική δραστηριότητα, τότε είτε δεν γνωρίζει τις πραγματικές διαθέσεις των «συμμάχων» μας, είτε δεν γνωρίζει την «ταχύτητα» λήψης αποφάσεων της Δύσης, πάνω θέματα στα οποία θα πρέπει να συνεισφέρουν και όχι να υφαρπάξουν…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]