Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να αφανιστεί τώρα το στίγμα της ντροπής από το χάρτη της υφηλίου

Το ότι η Τουρκία είναι ένας βρώμικος παίχτης στη Γεωπολιτική και τη διπλωματία, προφανώς και δε συνιστά μια καινούρια διαπίστωση...

Και από αυτή την άποψη, όλοι όσοι  αρκούνται στο  να την αναμασούν, με αφορμή τις εφιαλτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μοιραία θα καταστούν ή συνυπεύθυνοι ή πολύ περισσότερο θύματα στον όλεθρο που πρόκειται να ακολουθήσει.
Το κράτος – φονιάς που στην πορεία των αιώνων πότισε το δέντρο της ύπαρξης του με το αίμα ανελέητων γενοκτονιών, αλλά και με πρωτοφανείς διώξεις και εγκλήματα σε βάρος των ίδιων των πολιτών του, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να μοστράρει ως ισχυρή δύναμη στη σύγχρονη γεωπολιτική, επειδή κατά καιρούς έχει διαπρέψει ως το μακρύ χέρι των Αμερικανονατοϊκών δολοφόνων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο.
Οι πρόσφατες εξελίξεις αποκάλυψαν για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό του πρόσωπο, αλλά και το μέγεθος της υποκρισίας όλων εκείνων που πολιτογραφούνται «Δυτικοί μας σύμμαχοι», και που χρόνια παραμυθιάζουν τους λαούς με «κεφάλαια ενταξιακών διαπραγματεύσεων» και άλλες καιροσκοπικές αηδίες.  
Η Τουρκική κρατική οντότητα, το στρατιωτικό σύμπλεγμα που με τις επιλογές του σφυρηλατεί την πεμπτουσία του «βαθέως Τουρκικού κράτους», και οι πολιτικοί πρωταγωνιστές που διαχειρίζονται τις στρατηγικές της προτεραιότητες στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, συνιστούν μια διαρκή και δόλια απειλή, και ως τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Ο πρόσφατος όσο και απροκάλυπτος εναγκαλισμός της τουρκικής πολιτικής αλητείας με τον ακραίο ισλαμικό φονταμενταλισμό, δεν αποτελούν πλέον και μόνο μια θρασύδειλη εν δυνάμει απειλή, αλλά ενεργοποιημένη βόμβα που θα τινάξει στον αέρα τα θεμέλια της Ευρασίας.
Από την άποψη αυτή, και πριν οι εξελίξεις οδηγηθούν σε σημείο μη αναστρέψιμο, οφείλουμε να πούμε πολύ καθαρά πως η μοναδική υπεύθυνη θέση γύρω από την οποία οφείλει να συσπειρωθεί η παγκόσμια κοινότητα, δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η Τουρκική κρατική οντότητα ως όνειδος για τον πλανήτη και ως τέτοιο πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες του καθολικού και ανεπίστρεπτου διαμελισμού της.
Η Τουρκία δε μπορεί να είναι σύμμαχος της ανθρωπότητας στον αγώνα κατά των ισλαμοφασιστών δολοφόνων του Ισλαμικού κράτους.
Ήταν, είναι και θα παραμένει η μήτρα που τους γεννά και τους αναπαράγει, και ως τέτοια μόνο ως Πέμπτη φάλαγγα σε βάρος της πολιτισμένης ανθρωπότητας μπορεί να λειτουργεί.
Ο ξεσηκωμός των Κούρδων που αυτή τη στιγμή σηκώνουν στις πλάτες τους την τιμή ολόκληρου του πλανήτη, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για την άμεση ενεργοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών και χειρισμών, που κοντολογίς θα πρέπει να απαλλάξει το χάρτη της Υφηλίου από αυτή τη βρωμερή κηλίδα ντροπής, που μόνο μαύρες σελίδες προσέθεσε στην ιστορία.
Η χώρα μας, γεύτηκε στο πετσί της τις συνέπειες από το δολοφονικό χέρι της Τουρκιάς, στη σύγχρονη και νεότερη ιστορία της, και ο λαός μας είναι αυτός που περισσότερο από κάθε άλλον πότισε με το αίμα του το Σουλτανάτο αλλά και το κράτος του Κεμαλοφασισμού που θέριεψε επικίνδυνα και σήμερα απειλεί να επεκτείνει τον κύκλο του αίματος σε ολόκληρη την Ευρασία. 
Η Κύπρος ακόμη ματώνει και σήμερα απειλείται γι ακόμη μια φορά από την τουρκική αλητεία.
Τα παληκάρια μας που πότισαν με το αίμα τους το Αιγαίο των Ιμίων και της "ελληνοτουρκικής προσέγγισης", ζητούν τη δική τους δικαίωση.
Ως εκ τούτου η Ελλάδα, συναισθανόμενη το μέγεθος της ευθύνης της πριν απ όλα απέναντι στη δική της την ιστορία…

  • Δεν οφείλει μονάχα να εγείρει ζήτημα εσχάτης προδοσίας για τα θλιβερά ανδρείκελα που υποθήκευσαν την αξιοπρέπειά της, μέσα από τις σκοτεινές διαδρομές της μυστικής διπλωματίας με τους φονιάδες της Άγκυρας….
  • Δεν υποχρεούται μονάχα να αποκαθηλώσει τα ανδρείκελα και τη φοβική νοοτροπία των προσκυνημένων, που αναγόρευσαν σε επίσημη κρατική πολιτική, τη λογική της «βήμα το βήμα προσέγγισης» - λογική που επισημοποίησε τη λογική των διαρκών επικύψεων στις απαιτήσεις του Αγά…
  • Δε χρωστάει μονάχα απέναντι στο δίκιο και στην ιστορία  της, να παραδώσει στους Κούρδους αγωνιστές τα ελληνόφωνα ανδρείκελα που πρόδωσαν και παρέδωσαν στους Τούρκους εγκληματίες των ηγέτης τους Αμπτουλάχ Οτσαλάν…
Αλλά νομιμοποιείται και επιβάλλεται, ΠΡΩΤΗ αυτή να απαιτήσει στα διεθνή φόρα την υιοθέτηση συγκεκριμένων πολιτικών πρωτοβουλιών που θα τσακίσουν άπαξ και δια παντός το τουρκικό τέρας, έτσι ώστε μέσα και από τον εδαφικό του διαμελισμό, να μετασχηματιστεί από αιμοσταγής βρικόλακας σε Φιλιππινέζα της Μέσης Ανατολής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]