Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό διάβημα στην Ελλάδα ανεβάζει την ένταση...


Το τουρκικό θράσος, αλλά και οι διαθέσεις μέσα από ένα παράλογο διάβημα
Η Άγκυρα στοχεύει στην ρήξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό έκανε η τουρκική πολιτική ηγεσία, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην αντίστοιχη κίνηση της Αθήνας, μόλις χθες.

Ο Έλληνας πρέσβης στην τουρκική πρωτεύουσα, Κυριάκος Λουκάκης, κλήθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τόσο τη διακοπή των συνομιλίών για το Κυπριακό, λόγω της αποχώρησης του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, από τις συνομιλίες με τον Ντερβίς Έρογλου, όσο και τις διαμαρτυρίες της Λευκωσίας για τις παρενοχλήσεις από τουρκικά πλοία εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ, όπυ διεξάγονται έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη, κατόπιν οδηγιών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης κ. Αναστάσιος Μητσιάλης, κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, κ. Kerim Uras, στο υπουργείο Εξωτερικών, και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας για την έκδοση της παράνομης τουρκικής οδηγίας NAVTEX για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της στην περιοχή.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη, θεωρείται λίαν επικίνδυνη, με δεδομένη την τεταμένη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της Τουρκίας, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των Κούρδων για την στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στους Κούρδους του Κομπάνι. Ενδέχεται, η Τουρκία να επιθυμεί την αύξηση της έντασης με την Ελλάδα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει -μέσω μίας ακραίας εθνικιστικής πολιτικής- τους τούρκους πολίτες μέσω ενός "κινδύνου από την Ελλάδα".

Η αλλοπρόσαλη αλλά και η επικίνδυνη, γενικότερα, πολιτική του "ημιπαράφρονα" Ερντογάν, ίσως θα πρέπει να θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας το σύνολο των μηχανισμών άμυνας και ασφάλειας της Ελλάδας. Εξάλλου, με δεδομένες τις τουρκικές θέσεις για Αιγαίο, Κύπρο, νησιά ανατολικού Αιγαίου και ΑΟΖ, ποιός μπορεί να αποκλείσει την αιφνίδια στροφή σε μία πολιτική σύγκρουσης από τον "σουλτάνο" Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει την ανεκτικότητα τςη Δύσης για ακραίες του ενέργειες στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής;

Πηγή GrCitizen


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]