Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Οι μουτζαχεντίν απλώνουν τον ισλαμισμό σε όλη τη χώρα

Οι οπαδοί των Μουτζαχεντίν που πολέμησαν το 2001, κατά της κυβέρνησης των Σκοπίων, εξακολουθούν να εξαπλώνουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ σε όλη τη χώρα, αναφέρει η σλαβική τηλεόραση Σίτελ...

Το σκοπιανό κανάλι, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας "Βέτσερ", αναφέρει ότι περίπου 150 εξτρεμιστές μισθοφόροι του ακραίου ισλάμ, που πολέμησαν το 2001 στο πλευρό του UCK, έχουν αποκτήσει οπαδούς στα Σκόπια.

Ο κεντρικός πυρήνας αποτελείται από τη διμοιρία του  Ιμρί Ελέζι που ανήκει στην 113η ταξιαρχία του Ισμέτ Γιασάρι, που είχε δράσει στην περιοχή του Κουμάνοβο υπό τον Ντρετσάι Μαλίκι.

Τα περισσότερα από τα μέλη της διμοιρίας ήταν πολίτες της Σαουδικής Αραβίας, του Αφγανιστάν, της Τουρκίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας, τα οποία είχαν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδα τρομοκρατών σε διάφορες χώρες.

Στρατολογήσεις κάνει ο Jakup Hasipi, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης της ηγεσίας του UCK και σήμερα σύμβουλος του DUI, ο οποίος έχει σπουδάσει την ισλαμική θεολογία στη Συρία.

Αυτός έχει καταφέρει να φέρει πάνω από εκατό Μουτζαχεντίν στα Σκόπια με τη βοήθεια του Νταούτ Χαραντινάι και Τζεζάιρ Τσακίρι γνωστός ως «Κομαντάντ Χότζας».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το αλβανικό κόμμα DUI, στα Σκόπια, ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στον πόλεμο των μουτζαχεντίν στο νοτιοσλαβικό κράτος (2001), κατηγορώντας μόνο μισθοφόρους από τη Σερβία της οργάνωσης που συμμετέχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Πηγή Εχέδωρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]