Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαχητής του ISIS: ”Η Τουρκία μας άνοιξε τον δρόμο”

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον Τούρκο δημοσιογράφο Deniz Kahraman, ένας μαχητής του ISIS που νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο της Άγκυρας,δήλωσε ότι “ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Tayyip Erdogan τους βοήθησε πολύ από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Συρία”.

“Η Τουρκία μας άνοιξε τον δρόμο.Εάν η Τουρκία δεν είχε δείξει τέτοια κατανόηση,το Ισλαμικό Κράτος δεν θα ήταν εδώ τώρα.Το τουρκικό κράτος μας έδειξε την αγάπη του για εμάς.Πολλοί από τους μαχητές μας λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη στην Τουρκία.”

“Σκοπεύουμε να χτίσουμε το Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη της Ιορδανίας και του Λιβάνου .Εκεί θα εφαρμοστεί και ο νόμος των σουνιτών.”

Ο τζιχαντιστής διηγήθηκε την προσωπική του πορεία μέσα στον θρησκευτικό πόλεμο του Ισλάμ.Ανέφερε ότι συμμετέχει ενεργά στο τζιχάντ εδώ και 12 χρόνια αρχίζοντας την δράση του στην περιοχή Fallujah του Ιράκ,μαχόμενος εναντίον των Αμερικανών.

Ομολόγησε στον Τούρκο δημοσιογράφο ότι εκπαιδεύτηκε σε μικρές τρομοκρατικές ομάδες της al-Qaeda στο Ιράκ,μαθαίνοντας πώς να μάχεται και να κατασκοπεύει αλλά και πώς να ζει σύμφωνα με την ισλαμική νομολογία.

“Το 2011 πήγα στην Συρία. Τότε όλοι ενωμένοι πολεμούσαμε εναντίον του Άσαντ. Παλέψαμε σε πολλαπλά μέτωπα με διαφορετικές ομάδες και υπό διαφορετικούς διοικητές. Έχω συμμετάσχει σε 12 επιθέσεις εναντίον των Κούρδων και εγώ προσωπικά κατεύθυνα τις τρεις επιδρομές στο Kamishli, βορειοανατολικά της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία.”

Ο τζιχαντιστής πρόσθεσε ότι οι ισλαμιστές του ISIS προέρχονται από 21 διαφορετικά κράτη συμπεριλαμβανομένων και μη μουσουλμανικών χωρών όπως είναι χώρες της Ευρώπης και η Ρωσία.

Πηγή The Jerusalem Post


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απάντηση σε αντίστοιχο άρθρο, που χαρακτήριζε "μόνη" και "απομονωμένη" την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]