Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες πολεμούν στις τάξεις της ρωσικής πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Μεταξύ των εκπροσώπων των διαφόρων εθνικοτήτων, στις τάξεις της αυτοαποκαλούμενης «πολιτοφυλακής της λαϊκής δημοκρατίας του Ντόνετσκ», βρίσκονται και Έλληνες, αναφέρει η εφημερίδα «Афинский Курьер».

Σημειώνεται ότι στα ανατολικά της Ουκρανίας ζουν και διαβιούν χιλιάδες έλληνες της διασποράς, ιδιαίτερα στην Μαριούπολη, που αποτελεί την μεγαλύτερη ελληνική πόλη στην Μαύρη Θάλασσα, που διαθέτει μάλιστα και Πανεπιστήμιο με έδρα ελληνικών σπουδών. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολλά, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων, καθώς και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, πολλοί από τους οποίους ήταν μεταξύ των προσφύγων, προερχόμενοι από το Ροστόφ και το Κουμπάν.

Οι πόντιοι που ζουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να αλλάξουν την τύχη της ελληνικής Μαριούπολης, μιας πόλης που είναι παγιδευμένη, κάτω από τους σφοδρότατους βομβαρδισμούς των «τιμωρών του Κιέβου και του Lvov» γράφει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η σημερινή «Νέα Ρωσία», αγωνίζεται «για τις παραδοσιακές ανθρώπινες αξίες», για αυτό και στις τάξεις της ένοπλης πολιτοφυλακής της, συμμετέχουν εκπρόσωποι από διάφορες χώρες. Ειδικότερα αναφέρεται ότι, στα δύο επίλεκτα τάγματα των Σέρβων Τσέτνικς, τώρα προστέθηκαν και οι Έλληνες.

«Την Τετάρτη, 22 Αυγούστου, ο έλληνας πολέμαρχος Σ. Φωστηρόπουλος ηγήθηκε της ρωσικής πολιτοφυλακής του Αζόφ, σύμφωνα με εκθέσεις ξένων ανταποκριτών, σύμφωνα με τους οποίους, ο ίδιος αποκαλείται Διοικητής. «Η νίκη εξασφαλίστηκε από έναν Έλληνα πολέμαρχο από την περιοχή Yasinovata,», αναφέρει η εφημερίδα.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι στις τάξεις της ρωσικής πολιτοφυλακής, υπηρετεί το «Τάγμα Ανατολή», που απαρτίζεται από εθελοντές από την Ισπανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία, τον Καναδά, την Ρωσία και την Πολωνία. Όπως αναφέρεται στη σελίδα του στο Facebook, ο Boroday Alexander, πρώην αξιωματούχος της DNI, η βοήθεια των ξένων εθελοντών είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για την αντιμετώπιση του πολέμου, καθώς και στις εργασίες για την αποκατάσταση της υποδομής της περιοχής, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]