Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζουν ευρωπαϊκό στρατό για την Ουκρανία!

Πολυεθνική μεραρχία από τις χώρες του Visegrad Group, (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία) με «στόχο» πιθανόν την Ουκρανία

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Οι χώρες που απαρτίζουν τον συμμαχία του Visegrad group, (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία), αποφάσισαν την δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης, που θα είναι έτοιμη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016. Η δύναμη θα λειτουργεί στο πλαίσιο των ενόπλων δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ανέφερε η σλοβακική εφημερίδα Pravda, επικαλούμενη πηγές της στο Υπουργείο Άμυνας της Σλοβακίας.

«Η δημιουργία της κοινής μεραρχίας θα περιλαμβάνει συνολικά 3.260 στρατιώτες: 1.450 στρατιώτες από την Πολωνία, 650 από την Τσεχική Δημοκρατία, 600 από την Ουγγαρία και 60 από την Σλοβακία», γράφει η εφημερίδα.

«Ειδικότερα, ο Σλοβακικός στρατός θα συμβάλει στην κοινή δύναμη, με ένα ειδικά εκπαιδευμένο τμήμα ΑΡΒΧΠ (πυρηνικού, βιολογικού, χημικού πολέμου), οι άνδρες του οποίου διαθέτουν πλούσια εμπειρία σε διεθνείς αποστολές, καθώς και μια διμοιρία υγειονομικού», καταλήγει το άρθρο.

Σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας μία τέτοιας μονάδας επιπέδου μεραρχίας, είχε παρθεί η απόφαση από τις 13η Μαΐου 2011, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών άμυνας της ομάδας των χωρών του Visegrad. Συμμετοχή ως παρατηρητής σε αυτή την πολυεθνική μεραρχία θα έχει πιθανόν και το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο σκοπός της δημιουργίας της δυνάμεως αποτελεί πρωτίστως η πρόληψη των στρατιωτικών συγκρούσεων, ο διαχωρισμός των αντιμαχόμενων μερών, η οργάνωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και η εκκένωση αμάχων από τις επικίνδυνες ζώνες.

Ο στρατιωτικός σχηματισμός θα πρέπει να αναλάβει δράση το αργότερο εντός 10ημέρου από την παραλαβή της εντολής από τις Βρυξέλλες, με ακτίνα δράσης, από τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ τα έξι χιλιάδες χιλιόμετρα, αναφέρει το δημοσίευμα!

Σύμφωνα με το σλοβακικό Υπουργείο Άμυνας, το κόστος συντήρησης της μεραρχίας ανά μήνα, θα ανέρχεται σε 72 εκατομμύρια ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένων των προσωρινών εξόδων για την ειδική εκπαίδευση και το κόστος του εξοπλισμού μεταφοράς.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η ουκρανική έκδοση του «Business Capital» έγραψε ότι, η δημιουργία μιας κοινής στρατιωτικής μονάδας από τις τέσσερις χώρες που απαρτίζουν το Visegrad group, θα μπορούσε να ενεργοποίηση το σχηματισμό μιας νέας περιφερειακής ζώνης ασφαλείας, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, γεγονός το οποίο θα μπορούσε στο μέλλον να επιτρέψει στην Ουκρανία να παρακάμψει το πρόβλημα της επίσημης έναρξης του ΝΑΤΟ.

Πιθανότατα σύμφωνα και με χθεσινά ρωσικά δημοσιεύματα ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για την εκτέλεση ειρηνευτικής αποστολής, στην Ουκρανία. Ένα τέτοιο σχέδιο αν τελικά αποφασισθεί από κοινού μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ, και Ρωσίας να συμπεριλαμβάνει και δυνάμεις του ευρωπαϊκού στρατού για πρώτη φορά.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]