Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμφωνία Σερβίας - Ρωσίας για την κατασκευή του South Stream

Η σερβική εταιρεία South Stream Serbia AG και η ρωσική Centar Gas υπέγραψαν χθες στο Βελιγράδι συμφωνία για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που θα διέρχεται από τη Σερβία, ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Η σύμβαση υπεγράφη από τους διευθυντές της South Stream Serbia AG Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς και Αλεξάνταρ Σιρομιάτιν και τον γενικό διευθυντή της Centar Gas, Στάνισλαβ Ανικιέγιεβ, οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται για ιστορική μέρα για τον τομέα ενέργειας στη Σερβία και ότι έως το τέλος του 2016, όπως είχε προγραμματιστεί, θα αρχίσει η ροή φυσικού αερίου στη Σερβία μέσω του South Stream.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο» είπε ο κ. Μπαγιάτοβιτς υπογραμμίζοντας ότι με τη συμφωνία αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του South Stream στη Σερβία.

Ο κ. Μπαγιάτοβιτς μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, οι οποίοι όπως είπε, βοήθησαν στην επίλυση ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα στο πλαίσιο της οποίας είχε προχθές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και χθες με τον πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν με κεντρικό θέμα την υλοποίηση του έργου.




Ο κ. Μπαγιάτοβιτς ανήγγειλε ότι σύντομα θα υπογραφεί και η σύμβαση πίστωσης για το σερβικό τμήμα του αγωγού σημειώνοντας ότι έχουν διασφαλιστεί οι πόροι. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία South Stream Serbia θα λάβει πίστωση ύψους 700 εκ. ευρώ από την Gazprom.

Τόνισε ακόμη ότι οι οικονομικοί όροι για την πίστωση είναι οι ευνοϊκότεροι και ότι το επιτόκιο θα είναι της τάξης του 4,25% ετησίως με προθεσμία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σερβικής πλευράς.

Το τμήμα του αγωγού South Stream στη σερβική επικράτεια θα έχει μήκος 422 χιλιόμετρα. Στην κατασκευή του έργου αναμένεται να απασχοληθούν αρκετές χιλιάδες εργάτες από τη Σερβία. 

Διακλαδώσεις του θα κατασκευαστούν στην Κροατία και στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. Όταν ολοκληρωθεί το έργο η πλήρης δυναμικότητα του αγωγού θα είναι 41 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]