Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Δύο κράτη απαιτεί ο Αττίλας!

Ποιές είναι οι απίστευτες προτάσεις των Τούρκων, που «πάγωσαν» και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Για όσους ακόμη πιστεύουν ότι η Άγκυρα και η θυγατρική της στα κατεχόμενα της Κύπρου θέλουν να βρεθεί λύση, τα όσα αποκαλύπτονται στα έγγραφα των προτάσεων που κατέθεσαν οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν ότι ο στρατηγικός στόχος τους είναι να αλώσουν τη Μεγαλόνησο σε βάθος χρόνου.
Απλώς, το τρίτο βήμα (μετά την εισβολή και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους) είναι να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα.

Σε πρώτη φάση επιδιώκουν τη δημιουργία δύο κρατών που στην ομόσπονδη έκφρασή τους η μειοψηφία του κράτους θα κυβερνά την πλειοψηφία με αναλογία τέσσερα προς δύο!

Τα έγγραφα με τις προτάσεις έκαναν ακόμη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να «παγώσει» και αυτός είναι ο λόγος που σχεδιάζει μέχρι το τέλος του μήνα να έρθει στην Αθήνα, ώστε να επανεκτιμηθούν τα δεδομένα που οδηγούν είτε σε αδιέξοδο είτε σε παράδοση της Κύπρου, εάν γίνουν αποδεκτές οι τουρκικές θέσεις.

Οι Τούρκοι, που κρύβονται πίσω από τον φερετζέ του ψευδοκράτους, ισχυρίζονται μεταξύ άλλων:
Δεν δέχονται πλέον ότι υπάρχουν έποικοι στα Κατεχόμενα και επιμένουν ότι δήθεν έχουν ενσωματωθεί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Κάνουν διαχωρισμό ανάμεσα στους υπηκόους του ψευδοκράτους, που θεωρούν ότι θα πρέπει να καταστούν αυτοδικαίως υπήκοοι της ενωμένης Κύπρου και τους λοιπούς κατοίκους των Κατεχόμενων, των οποίων το καθεστώς θα εξελιχθεί με βάση το νόμο περί ιθαγένειας.

Για το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, πετούν την… μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι θα πρέπει να συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, καθότι είναι θέμα που θα προκαλέσει αναστάτωση στον πληθυσμό.

Το ίδιο επιθυμούν να γίνει και με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, με την προϋπόθεση να συζητηθεί μόνο στο πλαίσιο πολυμερούς διάσκεψης, με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων.

Το κερασάκι στην τουρκική προκλητικότητα είναι οι θέσεις της Άγκυρας που αφορούν τη διακυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία, μια και προτείνουν η προεδρία να αποτελείται από δύο μέλη, έναν Ελληνοκύπριο και έναν Τουρκοκύπριοι, τα οποία θα εναλλάσσονται εκ περιτροπής στη θέση του προέδρου με αναλογία τέσσερα προς δύο…! Το ελληνοκυπριακό μέλος της προεδρίας θα εκλέγεται από την ελληνοκυπριακή κοινότητα μέσω ξεχωριστών και παράλληλων εκλογών…

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]