Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξάνεται η προκλητικότητα της Άγκυρας στη Θράκη

Οι προκλήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ερντογάν και τα ψεύδη για την ελληνική μειονότητα

Γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος

Οι επισκέψεις των τούρκων υπουργών και αξιωματούχων στην Θράκη έχουν γίνει καθεστώς, με την Αθήνα να παρακολουθεί μάλλον αμήχανα τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή.
Τελευταία επίσκεψη, αυτή του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Εμρουλάχ Ισχέρ, ο οποίος, έχοντας στο πλευρό του μουσουλμάνους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, έριξε λάδι στη φωτιά, μιλώντας για «το δίκαιο των Τούρκων» στη Θράκη και «απειλώντας» με τη διαρκή υποστήριξη της Άγκυρας στους «Τούρκους αδελφούς».

Παρόντες στην περιοδεία Ισχέρ ήταν οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ και ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που δεν αφήνουν περιοδεία για περιοδεία τούρκου υπουργού χωρίς να παραστούν. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης έφθασε στη Θράκη προερχόμενος από τη Βουλγαρία, όπου η Άγκυρα επίσης «στηρίζει» θέμα τουρκικής μειονότητας.

Ο Ισχέρ δεν… μασάει τα λόγια του. Μιλώντας σε σειρά εκδηλώσεων προς τους «Τούρκους αδελφούς», έκανε λόγο για τα «προβλήματα» που έχουν οι μουσουλμάνοι και απαίτησε από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τους «εκλεγμένους» μουφτήδες.
Ο Ισχέρ στις ομιλίες τους ζήτησε «το δίκιο των Τούρκων», λέγοντας μάλιστα ότι «όπως στην Τουρκία δόθηκαν όλα τα δικαιώματα των μειονοτήτων, περιμένουμε να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα. Εδώ συνεχίζονται ακόμη τα προβλήματα των Τούρκων αδελφών μας».

Τα ψεύδη
Τα όσα είπε, παρουσία βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Ειδικά η σύγκριση με τα… δικαιώματα των Ελλήνων που ζουν στην Τουρκία, χαρακτηρίζεται (επιεικώς) αστεία!

Οι περίπου 2.000 Έλληνες που έχουν απομείνει στην Τουρκία αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας, κάτι που υποστηρίζουν ακόμη και Τούρκοι. Σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday’s Zamman αναφερόταν στην ανάγκη των μελών της ελληνικής μειονότητας να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες και κατέγραφε μία σειρά προβλημάτων που εσκεμμένα προκαλεί εναντίον τους η Άγκυρα.
- Μείωση του αριθμού των σχολείων
- Διακριτή μεταχείριση των μελών της ελληνικής μειονότητας από τους υπόλοιπους πολίτες
- Ασαφές το καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το τουρκικό κράτος

«Τουρκικό παρακράτος»
Αυτό που προβληματίζει είναι η αμηχανία με την οποία αντιμετωπίζει την «τουρκική επίθεση διαρκείας» στην Θράκη η Αθήνα. Παρά το γεγονός ότι τα «καμπανάκια κινδύνου» χτυπούν διαρκώς με το πώς μπορεί να αναχαιτιστεί η διαρκώς εντεινόμενη «τουρκική διείδυση» στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ακόμη και άνθρωποι που γνωρίζουν την περιοχή και έχουν ψύχραιμες απόψεις και αντιλήψεις εκφράζουν πλέον ανοικτά τις ανησυχίες τους. Τελευταίος, ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο οποίος έχει υπηρετήσει για χρόνια στη Θράκη και έχει διατελέσει και διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού. Σε ομιλία του σε πολυπληθές ακροατήριο φοιτητών, ο στρατηγός δεν έκρυψε την ανησυχία του, μιλώντας ακόμη και για τουρκικό παρακράτος που δρα ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Ο πρώην Α/ΓΕΣ περιέγραψε με πολύ σαφή τρόπο τι συμβαίνει στη Θράκη.
Είπε μεταξύ πολλών άλλων:
- Ο Κεμάλ Ατατούρκ είχε πει το 1920 ότι «στόχος μας είναι εν ενθέτω χρόνω και σε οποιαδήποτε ευκαιρία να εντάξουμε τη Δυτική Θράκη στη μητέρα πατρίδα». Και συνέχισε «Πρέπει να προσέξουμε να μείνει η Θράκη στα τουρκικά χέρια»
- Η Άγκυρα αναβάθμισε την παρουσία της στην Ελληνική Θράκη, με τεράστια αύξηση των κονδυλίων προς το τουρκικό προξενείο
- Η επίθεση του παρακράτους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που λειτουργεί ανεμπόδιστα στη Θράκη, έχει ξεκινήσει την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση προ καιρού. Με τη δημιουργία, κατά συρροή «πολιτιστικών συλλόγων», οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως «τουρκικοί» και έχουν τοποθετημένους στην κορυφή της ηγεσίας τους έμπιστους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής

Πηγή εφημ. Real News

Οι φωτογραφίες είναι από τα «Τουρκικά Νέα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΕΡΙ ΜΑΚΡΟΠΝΟΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΕΧΜΕΤΖΙΚ
    ΤΑ ΜΕΧΜΕΤΖΙΚ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΜΠΑ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
    ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΒΑΡΥΤΕΡΟ.
    ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΘΕΝΤΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]