Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύριε Πρόεδρε, έχετε συναίσθηση των ευθυνών σας;

Κύριε Πρόεδρε,

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή το μήνυμα σας για την επέτειο της 24ης Ιουλίου κι ειλικρινά ένιωσα, ότι προσβάλλεται η λογική και η ιδιότητά μου ως πολίτη αυτής της χώρας.

Δεν ξέρω πως αντέδρασαν οι συστημικοί δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ στα όσα από τη θεσμική σας θέση υποστηρίζετε, εγώ όμως αισθάνθηκα την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας, όπως και κατά το παρελθόν – όταν ζήτησα να καταργήσετε «τη δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας» όπως και κάνατε χωρίς όμως να προχωρήσετε και στο δεύτερο σκέλος του αιτήματός μου, να κάνετε δηλαδή ένα μνημόσυνο στους μαχητές που έπεσαν στην Κύπρο υπέρ πατρίδος και σε όσους έχασαν τη ζωή τους στα χρόνια της δικτατορίας.

Εφέτος, 40 χρόνια μετά τα δραματικά εκείνα γεγονότα, ομολογήσατε ευθέως, ότι με το μνημόνιο υποχώρησε η δημοκρατία και ότι υπογράψατε τα Π.Δ. πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για να μη προκληθεί πολιτική κρίση! Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να σας συγχαρώ για την κυνική αυτή ομολογία ή να σας αναγνωρίσω τη μέγιστη ευθύνη και το υψηλό παράδειγμα του πρώτου πολίτη κι αρχηγού κράτους!

Στα πενήντα χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας έζησα από κοντά την πολιτική σας πορεία και σας φέρθηκα έντιμα και με πολλή κατανόηση. Δεν σας κατηγόρησα για την άρση του εμπολέμου με την Αλβανία. Δεν σας μέμφθηκα για τον δανεισμό του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν σας ειρωνεύτηκα όταν χάσατε τις εκλογές. Πολύ περισσότερο έδειξα κατανόηση, όταν οι Αλβανοί ματαίωσαν την επίσκεψή σας στη χώρα τους, όταν ο λαός σας προπηλάκισε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης και διαφύγατε ως δραπέτης, και όταν έκτοτε οι παρελάσεις γίνονται «πριβέ» μόνον για σας, ερήμην του Λαού που του απαγορεύσατε την πρόσβαση και την συμμετοχή.

Το πρόσφατό σας όμως διάγγελμα ενώ ήταν απολογητικό δεν ήταν πλήρες. Παρ' όλα αυτά όμως νομιμοποιεί αναδρομικώς όσους επιχείρησαν να σας κρίνουν και ενδεχομένως να σας χλευάσουν και δικαιολογεί πλήρως την ηθική και το κίνητρο των διαμαρτυριών τους!

Ξεχάσατε κύριε Πρόεδρε να διατυπώσετε στο μήνυμά σας, ότι τα όσα ζούμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα υποδεχθήκατε και τυπικώς τα υπογράψατε, όταν αναλαμβάνοντας την Προεδρία, ακούσατε από την προκάτοχός σας κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη, ότι επί των ημερών σας: θα περιορισθεί η εθνική κυριαρχία (περιορίσθηκε) θα διαφοροποιηθούν τα εθνικά σύνορα (διαφοροποιούνται εντελώς) η διακυβέρνηση της χώρας θα γίνεται από άλλα κέντρα αποφάσεων (γίνεται) και ότι θα περιορισθεί και η δημοκρατία (περιορίσθηκε και το ομολογείτε κι εσείς!)

Τα γνωρίζατε όλα κύριε Πρόεδρε! Και εντούτοις δεχθήκατε να ορκιστείτε Πρόεδρος! Και όλα αυτά - λέτε τώρα - για να μην προκαλέσετε πολιτική κρίση! Μα, ήδη, η παρουσία σας στον προεδρικό θώκο, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ που διέρχεται ο τόπος και αποκλειστικός υπεύθυνος είσθε εσείς!

Δεν είναι κύριε Πρόεδρε, μόνον, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που υπογράψατε και σας εκθέτουν. Είναι, ότι επί των ημερών σας, κατελύθη το Σύνταγμα και η χώρα κυβερνιέται, εμφανώς πλέον, από τους ξένους! Χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα! 
Ο διαχρονικός ισχυρισμός σας, ότι τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας απεφάνθησαν, ότι τα μνημόνια και οι σχετικοί νόμοι είναι συνταγματικά, μάλλον είναι το άλλοθί σας και δεν πείθουν κανέναν. Όπως δεν έπεισαν εξ’ αντικειμένου οι αποφάσεις των ίδιων δικαστικών σωμάτων που για 7 χρόνια έκριναν συνταγματικές όλες τις πράξεις της δικτατορίας και των νόμων της και την επιλογή, ως Προέδρου, του ίδιου του δικτάτορα!

Δεν είναι πρέπον να σας υποδείξω τα αυτονόητα, γιατί και πείρα έχετε, και γνώση, και αντίληψη των γεγονότων. Όμως δεν είναι περίεργο, πώς σας διαφεύγει της προσοχής, ότι πρώτιστο συνταγματικό σας καθήκον είναι να εξασφαλίσετε στους πολίτες τα απαιτούμενα για τα προς το ζην και μετά να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις τρίτων, όπως έκαναν παραδειγματικώς προκάτοχοί σας, συμπεριφορά που έγινε τότε αποδεκτή και καταχωρήθηκε νομικώς σε διεθνές επίπεδο;

Δεν αντιλαμβάνεσθε, ότι η επίθεση στη χώρα μας – όπως ομολογείται πλέον από επίσημους διεθνείς φορείς και οικονομικούς παράγοντες – δεν είχε σχέση ούτε με το δημόσιο χρέος, ούτε με τη δημοσιονομική πολιτική, ούτε με τα ελλείμματα; 
Μήπως αγνοείτε, ότι στην ίδια θέση βρίσκονται και πολλές άλλες χώρες χωρίς να ευτελίζονται όπως η Ελλάδα;
Δεν μπορώ να παραδεχθώ, ότι δεν είσθε ενήμερος, ότι η επίθεση που δεχθήκαμε, οφείλεται σε γεωπολιτικούς, θρησκευτικούς, ενεργειακούς, κοινωνικούς και ιστορικούς λόγους και όχι αποκλειστικά σε οικονομικούς, όπως μονομερώς υποστηρίζεται…

Σκεφθήκατε ποτέ κύριε Πρόεδρε, ότι από την είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ, ως σήμερα, πήραμε πάνω από 900 δις ευρώ; 
Ότι δανειστήκαμε από την αγορά άλλα τόσα; 
Για προσθέσετε κι αυτά που εισέπραξε το κράτος, από φόρους, μείωση συντάξεων, μισθών, μείωση δαπανών! 
Που πήγαν αυτά τα λεφτά κύριε Πρόεδρε; 
Και θα σώσετε την Ελλάδα κόβοντας το ρεύμα της ΔΕΗ από τετραπληγική στέλνοντάς την στον άλλο κόσμο; 
Και πως με τέτοιες αιματηρές οικονομίες εδώ και 4 χρόνια, χρωστάμε πάλι περισσότερα από το 2010;

Να γιατί το φετινό σας διάγγελμα προσβάλλει τη λογική και την αξιοπρέπειά μας! Σας τιμά να είστε Πρόεδρος, όταν γύρω σας εξελίσσονται τόσα ανθρώπινα δράματα; Πέρα όμως απ’ αυτά κύριε Πρόεδρε, εξακολουθείτε να είστε Πρόεδρος μιας χώρας που ενώ είναι μέλος της Ε.Ε δεν απολαμβάνει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, Ενώ είναι ισότιμο μέλος, δεν έχει τα ίδια δικαιώματα, η Ε.Ε από ανώνυμη εταιρεία έγινε ομόρρυθμος και η χώρα εκτελεί δουλικότατα τις εντολές του κυρίαρχου εταίρου. Και καθημερινά οι Έλληνες εδώ και 4 χρόνια βλέπουν τους τρεις ανθύπατους των δανειστών να εισβάλλουν στα υπουργεία και να δίνουν εντολές στους υπουργούς και τον πρωθυπουργό που κάθονται σούζα μπροστά τους! 
Για ποια δημοκρατία και για ποια Ε.Ε μιλάμε σήμερα; 
Εσείς που ζήσατε την κατοχή, βλέπετε καμία διαφορά; Δεν σας ενοχλεί ούτε η αισθητική παρουσία της φρικτής τριανδρίας;

Κι ενώ από επίσημα πρωθυπουργικά χείλη (συνεχώς) ακούσαμε, ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, ότι η κυβέρνηση είναι εθνικής ανάγκης, ότι πρέπει να πολεμήσουμε για να βγούμε από την κρίση, εν τούτοις δεν βλέπουμε καμιά πράξη εναντίον της κατοχής, σαν αυτές που στα νιάτα σας κάνατε στην Εθνική Αντίσταση. Από αετός γίνατε σπουργίτι;

Κύριε Πρόεδρε, και όσα διατυπώσατε στο μήνυμά σας και τα όσα ακούμε ως πολιτικό λόγο από τους εκφραστές μας πολιτικούς, είναι μια κοροϊδία εις βάρος του λαού που αργοπεθαίνει χωρίς φάρμακα και γιατρό, που αυτοκτονεί για την αξιοπρέπεια του και που τουλάχιστον 3.795.100 συμπολίτες μας ζουν στην απόλυτη φτώχια! 
Δεν έχετε συναίσθηση των ευθυνών σας; 
Δεν ενδιαφέρεσθε τουλάχιστον για την υστεροφημία σας; 
Θέλετε ακόμα να είσθε Πρόεδρος; 
Έστω και την τελευταία στιγμή κάνετε μια πράξη ηρωισμού, όπως στα νιάτα σας!

Με κάθε τιμή
Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Δημοσιογράφος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η Κύπρος ήταν το δωράκι για να έρθουν αυτά τα παράσιτα στην εξουσία. Ο απόγονος του Ταχίρ είχε δηλώσει ό η γερμανία είναι η δεύτερη πατρίδα του, υποψιάζομαι ποια είναι η πρώτη.
    Αυτήν την γλάστρα που έχει δολοφονήσει τόσους Έλληνες είναι συνυπεύθυνη για όλα τα δεινά της μνημονιακής κατοχής...
    Όταν μιλάει για αντιστασιακή δράση το μόνο που μπορώ να σκεφτώ -βλέποντας όλη του τη ζωή- είναι ότι "πήγαινε το γράμμα", σαν τον Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρθρογραφε για φτύσιμο ειναι το Αλβανό και συ .....κύριε πρόεδρε και πληθυντικός στα σκατά .
    Για φτύσιμο είστε και ολοι εσείς που στηρίξατε ανθελληνες ολα αυτα τα χρονια .
    Τώρα ειναι αργα για δάκρυα ....ο κάθε Παπούλιας έφερε εις πέρας την αποστολη τους και η εάλω η Ελλας .
    Οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να εχουν χωθει σε ομαδικό τάφο .
    Πρόεδρο της σαπίλας θαπρεπε να τον λες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]