Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισε η απεργία της ΔΕΗ - Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι 48ωρες κυλιόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από χθες τα μεσάνυχτα. Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 13 συνολικά μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 2.700 μεγαβάτ.

Στη διάρκεια της ημέρας και ανάλογα με την εξέλιξη της ζήτησης, οι Διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής θα προχωρούν σε κυλιόμενες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς και σε μείωση του φορτίου σε μεγάλους καταναλωτές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθούν εφόσον είναι αναγκαίες και η διάρκειά τους θα καθοριστεί για την ηπειρωτική χώρα, από το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.

Όσον αφορά στα μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει επίσης σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, εφόσον υπάρξει μείωση του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων τους.

Πάντως, όπως εξηγείται στην ανακοίνωση:

«Tο ύψος και η διάρκεια των διακοπών, οι οποίες ενδεχομένως προκληθούν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της όχλησης σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας (νοικοκυριά, επιχειρήσεις κλπ), με εξαίρεση κρίσιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (νοσοκομεία κλπ)».

Σε άλλη ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει οδηγίες προς τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί τους πολίτες να αποφεύγουν την χρήση ανελκυστήρων σε όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων για την αποφυγή τυχόν εγκλωβισμού τους, ενώ επισημαίνει πως για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Παράλληλα ενημερώνει τους πολίτες πως δεν θα πρέπει να θεωρήσουν «ανενεργές» τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών.

Όσον αφορά στα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης είναι ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας.

«Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΝewPost

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]