Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όπου ισλαμική τρομοκρατία, οι Τούρκοι είναι εντός

Πληθαίνουν τα στοιχεία ότι πολλοί Τούρκοι συμμετέχουν ως μαχητές και ακόμα περισσότεροι υποστηρίζουν ενεργά την ακραία τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση «Ισλαμιστικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» (IΚΙΛ) που επιχειρεί σε Συρία και Ιρακ και θεωρείται παρακλάδι και επιρροή της Αλ Κάιντα.

Μια μέρα μετά την δημοσιοποίηση της παράδοσης σε φυλάκιο στα τουρκοσυριακά σύνορα ενός βαριά τραυματισμένου 14χρονου που είχε προσχωρήσει στο ΙΚΙΛ, έγινε γνωστό ότι πρόσφατα οι οικογένειες 163 Τούρκων πολιτών απευθύνθηκαν στις Αρχές των Δυνάμεων Ασφαλείας για να αναφέρουν ότι οι συγγενείς τους έχουν προσχωρήσει στην οργάνωση IΚΙΛ προκειμένου να συμμετέχουν στις μάχες στη Συρία.

Σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News και την Radikal , αναφορές της Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙΤ) αναφέρουν ότι γύρω στους 600 – 700 Τούρκους συμμετέχουν στην οργάνωση. Τις προάλλες άλλο δημοσίευμα έκανε λόγο για 3.000 οπαδούς του IΚΙΛ στην Τουρκία, αλλά οι αναφορές αυτές απορρίπτονται από τις αρχές..

Μέχρι στιγμής, αναφέρεται ότι 7 Τούρκοι που μάχονταν στο πλευρό του ΙΚΙΛ έχουν σκοτωθεί και άλλοι 6 έχουν τραυματισθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Τουρκίας.

Υπάρχουν στρατόπεδα υποδοχής και εκπαίδευσης κοντά στα σύνορα με την Τουρκία ενώ παλιότερα υπήρχαν αναφορές ότι η οργάνωση έχει βάσεις υποστήριξης μέσα στην Τουρκία με ανοχή κρατικών κύκλων. Από διόδους στα τουρκικά σύνορα περνούν στην Συρία , στις γραμμές της ισλαμιστικής οργάνωσης, και ευρωπαίοι τζιχαντιστές. 

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν πρόσφατα ενταθεί κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας για να εμποδίσουν την παράνομη διέλευση χιλιάδων Ευρωπαίων τζιχαντιστών.

Πηγή: On Alert 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]