Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι το γομάρι του έθνους

"...αρχίστε απολύοντας τους γιους, τις κόρες, τους γαμπρούς, τις νύφες, τα ανήψια, τις γκόμενες και τους λοιπούς συγγενείς σας από τη Βουλή και τα υπουργεία, μετά περιορίστε τους υπαλλήλους της Βουλής στους μισούς της Βουλής της Γερμανίας, που έχει οκταπλάσιο πληθυσμό, κόψτε κανά χιλιάρικο από το μισθό των πατέρων του έθνους και άμα δεν φθάσουν φίλτατοι, θα δούμε για τα υπόλοιπα…"

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Θα ξεκινήσω με μια αναγκαία επανάληψη μιας παρατήρησης. Κόψτε άπαντες το “ένστολοι”. Ένστολοι είναι και οι σεκιουριτάδες ή ο θυρωρός της “Μεγάλης Βρετανίας”. Άξιοι άνθρωποι και τίμιοι εργαζόμενοι,αλλά δεν είναι αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί. Αυτός που είναι ταγμένος ,αν χρειαστεί , να πεθάνει κι ενίοτε πεθαίνει,αξίζει κάτι παραπάνω από το τσουβάλιασμα της λέξης “ένστολος”. Ξοδέψτε λίγο παραπάνω οξυγόνο,ώστε με σεβασμό και τιμή να αναφέρεστε πάντα σε στελέχη των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτοί είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους και στο κέντρο αυτού του πυρήνα ,θεμέλιο της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας μας,θεματοφύλακας της ελευθερίας όλου του έθνους ,από τη Χειμάρρα έως τα ελεύθερα χωριά της επαρχίας Αμμοχώστου, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τους υποσχεθήκαμε προεκλογικά ότι δεν θα τους πειράξουμε και τους κάναμε διπλή,περιποιημένη μείωση αποδοχών. Είχαν δε προηγηθεί κάτι προσβολές περί “αυτιστικών” κλπ. Είναι από τις εξυπνάδε που αμολάνε συνήθως οι “Γιωτάδες” ,που συχνά πυκνά καβαλικεύουν την εξουσία και την καμπούρα του λαού,γιατί περάσαμε από το 1974 στο αντίθετο άκρο και κανείςδεν θα τους πετάξει το πηλίκιο στα μούτρα.

Είναι βολικό γομάρι τα στελέχη. Πειθαρχημένοι, δεν απεργούν ,δεν καταλαμβάνουν το υπουργείο ή τις μονάδες τους,δεν κλείνουν την Πανεπιστημίου και δεν ουρλιάζουν συνθήματα με ντουντούκες. Κάθονται προσοχή ακόμη και μπροστά στους υβριστές τους, όταν έχουν θεσμική θέση. Και με δύο καπάκια πίτουρα να πληρωνόντουσαν ,την κρίσιμη ώρα ,από φιλότιμο και περηφάνεια θα την κάνουν την δουλειά στην αναχαίτιση,θα ξαγρυπνούν στην προκάλυψη,στα readiness και στις γέφυρες,θα τη φάνε τη σφαίρα ,θα εξακολουθήσουν να περιπολούν με βουνό τα κύματα,να πηδάνε νύχτα από αεροπλάνα και ελικόπτερα,να συντηρούν με κόπους,θυσίες και πατέντες το υλικό,να ματώνουν στην εκπαίδευση,να σκοτώνονται υπερασπιζόμενοι τον εναέριο χώρο μας και τα χωρικά μας ύδαρα ,τη γη των Ελλήνων και τους Έλληνες.

Είμαι ένας απ΄ αυτούς . Ανήκω στο Σώμα των Αξιωματικών ,ως ταπεινός έφεδρος υπολοχαγός. Έχω μοιραστεί για 23 μήνες τις ευθύνες τους και τον τρόπο της “νομαδικής” ζωής τους.

Έχω κουβαλήσει στα χέρια τον οικογενειάρχη λοχαγό μου με συντριπτικό κάταγμα σπονδύλου ύστερα από άλμα στην Πάχη.Κι όπως ωραία μας έλεγε ένας εξαίρετος αξιωματικός,τότε υπολοχαγός στην ηρωϊκή ΣΕΑΠ και νυν διοικητής της, ο ταξίαρχος Μπουζάκης Γεωργιος, οι έφεδροι αξιωματικοί είμαστε ο σύνδεσμος των μόνιμων στελεχών με την κοινωνία. Είναι λοιπόν, τώρα πάλι ώρα εμείς που μοιραστήκαμε τις ευθύνες τους κι είμαστε στην κοινωνία να συνηγορήσουμε υπέρ τους. Να χτυπήσουμε το χέρι μας στο τραπέζι. Ένα πράγμα είμαστε στην εκπαίδευση κι ακόμη περισσότερο στον πόλεμο Στα κοιμητήρια των πεσόντων δίπλα,δίπλα.

Λοιπόν τα στελέχη δεν είναι το γομάρι του έθνους που υπομένει σιωπηλά τα πάντα.Έχουν πειθαρχία αλλά κι αντοχές.Ακόμη κι αυτοί που στα 18 τους διαλεξαν να φορέσουν το “ράσο” της στολής κι έχουν αποδεδειγμένα ψυχικές και σωματικές αντοχές πέρα από τα ορια των πολλών έχουν όμως κι αυτοί όρια.

Είμαι κατά του συνδικαλισμού στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας. Κάθετα. Όμως αυτή η αντίθεσή μου έχει μια προϋπόθεση. Το κράτος να φροντίζει τα στελέχη του και τα μέσα που τους διαθέτει για την αποστολή ,ως κόρη οφθαλμού.Να μην χρειάζεται να συνδικαλιστούν. Όταν όμως αντιμετωπίζεις τους προκινδυνεύοντές σου ως αποπαίδια, όταν η λογική είναι σκάσε και κολύμπα ή “τι θα κάνεις θα κάτσεις κλαρίνο και θα πεις κι ένα τραγούδι” ενώ η αξιοππρέπειά σου θα είναι καταγήε,τότε η ανάγκη γεννάτη δράση.Και θυμίζω κάτι μπανάλ,αλλά εξόχψς πρακτικό για όσους δεν χαμπαριάζουν πέρί αξιοπρέπειας ,σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας και λοιπών ακατανότητων στην κολονακιώτικη ελίτ. Τα στελέχη δεν απεργούν,δεν οχλαγωγούν στους δρόμους,αλλά ψηφίζουν. Έχετε πάρει ήδη μια γεύση ,σοφολογιότατοι “επιτελικοί” της παράταξης,από τη σιωπηρή οργή τους.

Πάντως η ομάδα των στελεχών που ανέλαβε την πρωτοβουλία ,συλλεγοντας ,μαθαίνω,μέ έρανο τα 12.500 ευρώ που χρειάστηκαν για τον δικαστικό αγώνα, προσέφερε καλή υπηρεσία στους συναδέλφους της αλλά και στην πατρίδα.Η δικαστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ δεν είναι ένα “πρόβλημα”. Η συμμόρφωση με αυτή είναι η λύση. Καμία τρόϊκα δεν μπορεί να παραβιάσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων μας.

Η πολιτική ηγεσία τους αδίκησε κατάφωρα και οφείλει να επανορθώσει. Κι επειδή η όποια τρόϊκα θα γκρινιάξει,απλά θα της δείξουμε την απόφαση. Έχουν νόμους και δικαστήρια και στα τευτονικά,γαλατικά και γιάνκικα χωριά τους. Ξέρουν.

Θα πουν βέβαια οι ιθύνοντες και τα καθεστωτικά montblanc των υπουργείων και των αντηχείων τους, “μα που θα βρούμε τα λεφτά”; 
Ξαναλέω αρχίστε απολύοντας τους γιους,τις κόρες,τους γαμπρούς,τις νύφες ,τα ανήψια,τις γκόμενες και τους λοιπούς συγγενείς σας από τη Βουλή και τα υπουργεία ,μετά περιορίστε τους υπαλλήλους της Βουλής στους μισούς της Βουλής της Γερμανίας,που έχει οκταπλάσιο πληθυσμό,κόψτε κανά χιλιάρικο από το μισθό των πατέρων του έθνους και άμα δεν φθάσουν φίλτατοι, θα δούμε για τα υπόλοιπα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ των εκλογών τον Οκτώβριο και της διαχείρισης της ήττας, φαίνεται να επιλέγει τελικά το Μαξίμου.

    Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται το μπαράζ στοχευμένων παροχών σε επαγγελματικές κατηγορίες, που συνδέονταν με δεσμούς αίματος με τη Δεξιά όπως δικαστές, στρατός, αστυνομία, διπλωμάτες, αλλά και η εγκατάλειψη του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.

    Στο Μαξίμου ακολουθούν το δόγμα της καμένης γης, δηλαδή της παράδοσης στον Τσίπρα μηδενικού ταμείου και ελλειμματικών προϋπολογισμών, αφού οι παροχές στα ειδικά μισθολόγια θα ξεπεράσουν στην τελική τους φάση τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

    Κορυφαία στελέχη
    της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν, ότι με το μεγάλο αυτό κόλπο θα εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα περιθώρια να ασκήσει κοινωνική πολιτική με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τις σχέσεις του με το λαό και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

    Το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση, έχει γίνει αντιληπτό και στις Βρυξέλλες αλλά κανείς πλέον δεν μπορεί ή δεν θέλει να το σταματήσει.

    Προφανώς στο σχέδιο για μια κυβέρνηση Τσίπρα η οποία θα βρίσκεται σε ομηρία, βολεύει διάφορα κέντρα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Βέβαια αυτοί που ονειρεύονται ένα διάλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα απογοητευτούν.

    Εξ άλλου τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό έκαναν και το ΄81 για το ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά το Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου κυριάρχησε για δεκαετίες στην πολιτική ζωή του τόπου.

    Το τυχοδιωκτικό παιχνίδι του Μαξίμου, βρίσκει αντίθετους τόσο τους Καραμανλικούς βουλευτές, όσο και άλλες κεντρογενείς δυνάμεις της Δεξιάς, οι οποίοι πιστεύουν ότι προέχει το συμφέρον του λαού και του έθνους, απέναντι στους επικίνδυνους μικροκομματικούς σχεδιασμούς.

    Το όργιο παροχολογίας αποκλειστικά σε συστημικές επαγγελματικές ομάδες, την ώρα που ένα εκατομμύριο άνεργοι δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ από τον ΟΑΕΔ και πέντε ακόμα εκατομμύρια κόσμου βρίσκονται στα όρια της φτώχεια, μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνικές εντάσεις και ανάφλεξη.

    Μια εξέλιξη που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το λαό και για τη χώρα.
    Οι στοχευμένες παροχές αποκλειστικά στους λεγόμενους πυλώνες του κράτους, υπονομεύουν ανοιχτά την κοινωνική συνοχή, ενώ καταστρέφουν και ό,τι έχει απομείνει απ’ την ιδιωτική οικονομία που θα κληθεί να πληρώσει και νέους φόρους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργήσει οι αναδρομικές αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια.

    Πάντως στο Μαξίμου επιμένουν στον κατήφορο και στη στρατηγική των πρόωρων εκλογών.

    Το σενάριο για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ’ την παρούσα Βουλή έχει εγκαταλειφθεί, γιατί δεν βρίσκουν πρόθυμους αποστάτες.

    Απέτυχε η επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών

    Η επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών που παραπέμπει στη μαύρη περίοδο του ’65 ναυάγησε οριστικά.

    Οι παράγοντες που είχαν αναλάβει να βολιδοσκοπήσουν κάποιους απ’ τους ανεξάρτητους βουλευτές που εμφανίζονταν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν την ψήφο τους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έπεσαν απ’ τα σύννεφα όταν άκουσαν τις απαιτήσεις τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους βουλευτές πρόβαλε απαίτηση για δέκα εκατομμύρια ευρώ ενώ οργιάζουν οι φήμες για τους όρους που έθεταν και κάποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

    Η επιχείρηση εξαγοράς είχε τεράστιο κόστος και κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα γιατί ακόμα και αν βρίσκονταν τα μαύρα χρήματα που ζητούσαν, ο αριθμός των πρόθυμων μαζί με τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα ξεπερνούσε τους 172.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη οι λομπίστες που είχαν αναλάβει να οργανώσουν το σχέδιο αποστασίας πάγωσαν κάθε διαπραγμάτευση, τουλάχιστον προς το παρόν.

    Ένας επιπλέον λόγος που επιβάλει την προσφυγή σε εκλογές, είναι η τραγική κατάσταση της οικονομίας και η εκτίναξη των κόκκινων δανείων στις τράπεζες.

    Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους δανειστές, αλλά και με την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται απίθανο. Οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναγκάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε ετοιμότητα και γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έκοψε τις καλοκαιρινές διακοπές βουλευτών και στελεχών.

    Ταυτόχρονα επιταχύνει τα ανοίγματα προς τους ανεξάρτητους βουλευτές και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει ισχυρή και αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λέει ο κύριος, μόνο που δεν λέει για τις ευθύνες του κόμματός του. Μπορεί η νδ να έχει κλεψει τα λιγότερα, όμως όταν ήταν στην εξουσία μια χαρά τα κουκούλωνε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]