Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα τουρκικά σχολεία μάθημα για μικρές νύφες από… 11 ετών

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Στην «σύγχρονη» ισλαμική Τουρκία τα κοριτσάκια από 11 ετών και πάνω, (ανεπίσημα ίσως και από μικρότερες ηλικίες ), θα πρέπει να μαθαίνουν πώς να γίνουν καλές νύφες, βλέπε πώς να μαθαίνουν να «βιάζονται» από τους συζύγους τους οι οποίοι, όπως κηρύττει το Κοράνι, (το οποίο τελευταία έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές στην Ελλάδα), τις θεωρούν σαν τα χωράφια τους και όποτε γουστάρουν τα σπέρνουν σύμφωνα με τις ορέξεις τους.
Αλλά το εκπληκτικό είναι πως όχι μόνο δεν λαμβάνονται κάποια μετρά για αποφευχθούν αυτοί οι νομότυποι βιασμοί, αλλά τώρα προχωρούν και στην επίσημη διδασκαλία στα τουρκικά σχολεία για τις μικρές νύφες που στα 11 χρόνια τους θα πρέπει να εκπαιδευτούν πως να γίνουν καλές νύφες και να υπακούουν στον νόμο του αφέντη συζύγου τους.

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Taraf, το ίδιο το τουρκικό υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην θέσπιση μαθήματος στα τουρκικά σχολειά για μικρές νύφες από 11 ετών με την χαρακτηριστική προτροπή, «Πως να γίνετε καλές μικρές νύφες».\
Το μάθημα θα διδάσκεται στην πέμπτη τάξη του πρώτου σχολείου, (αντίστοιχο με το δικό μας δημοτικό σχολείο), έτσι ώστε τα μικρά κοριτσάκια από 11 ετών να μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες μιας νύφης, πως δηλαδή θα εκπληρώνουν τα συζυγικά τους καθήκοντα από αυτή την ηλικία.
Το μάθημα αυτό που θα αρχίζει από την πέμπτη τάξη, θα διδάσκεται και σε άλλες πέντε τάξεις έτσι ώστε να ολοκληρώνεται η «ειδική» εκπαίδευση για τις μικρές νύφες και να είναι έτοιμες για την νέα τους συζυγική ζωή από τόσο μικρή ηλικία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, το μάθημα θα διδάσκει τα βασικά καθήκοντα της νύφης και το πώς θα οδηγείται το μικρό κορίτσι στη τελετή του γάμου, όπου θα πρέπει να καλύπτει το κεφάλι της με ένα μακρύ κόκκινο πέπλο σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις της Ανατολίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με τις διδαχές του μαθήματος, η μικρή νύφη θα πρέπει να είναι έτοιμη να γίνει θυσία, (kurban ol), για τον σύζυγο της και να υπακούει σε όλες τις ορέξεις του και τις παρορμήσεις του ενώ θα πρέπει να τον στηρίζει στο νέο της σπίτι όπου ο άντρας θα είναι ο μεγάλος αφέντης!!!
Το όνομα του μαθήματος θα έχει τον χαρακτηριστικό συμβολικό τίτλο, «Adım Adım Türkiye», δηλαδή, «Τουρκία Βήμα προς Βήμα», που δείχνει και την μεγάλη σημασία που προσάπτουν οι εμπνευστές αυτού του μαθήματος στην διδασκαλία του.

Όπως ήταν επόμενο η πρωτοβουλία αυτή του τουρκικού υπουργείου Παιδείας, που εντάσσεται στην εκστρατεία όλο και μεγαλύτερης ισλαμοποίησης της Τουρκίας από το ισλαμικό κόμμα του Ταΐπ Ερντογάν, προκάλεσε τις αντιδράσεις των Ενώσεων των Τούρκων Εκπαιδευτών, οι οποίες όμως δεν έχουν την δυνατότητα να αποτρέψουν την διδασκαλία ενός τέτοιου «νεωτεριστικού» μαθήματος στα τουρκικά σχολεία, ενώ στην Ανατολία θωρείται πολύ φυσιολογικό να διδάσκονται τέτοια πράγματα στην βασική εκπαίδευση.

Αλήθεια πως σχολιάζουν όλοι αυτοί που στηρίζουν την ελεύθερη διακίνηση και προβολή των θρησκευτικών σύμβολων των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων που έχουν εισβάλει απροσκάλεστοι στην χώρα το μάθημα αυτό;
Να αρχίσουμε και εδώ να εκπαιδεύουμε τα μικρά κορίτσια να είναι έτοιμα να υπακούουν στους υποτιθεμένους συζύγους τους από την ηλικία των… 11 ετών;
Και για να είμαστε πιο σαφείς άραγε τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» που κηρύττουν την ανοχή στην παράνομη έλευση των μουσουλμάνων στην χώρα μας, για το μάθημα του «βιασμού» των μικρών κοριτσιών με το πρόσχημα του γάμου;
Και εις ανώτερα!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Στην Ελλάδα είμαστε "εκσυγχρονισμένοι". Στην ηλικία των 11 ετών τα μαθαίνουμε πώς να τα "φτιάξουν" με το Σάκη τον 25χρονο υδραυλικό για να τις ζηλεύουν οι συμμαθήτριές τους!
    Βλέπετε ουσιαστική διαφορά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Εσύ μπορεί να το κάνεις με την κόρη σου, εγώ όχι.

      Άλλωστε, το άρθρο, αν το διάβασες, μιλά για σχολική εκπαίδευση στην Τουρκία.

      Όθεν, εγώ βλέπω ουσιαστική διαφορά...

      Διαγραφή
    2. Και τί κάνουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ γι' αυτό και για άλλα τόσα ; Παιδιά, δεν αρκεί πλέον να τα γράφουμε, διαβάζουμε, μιλούμε κοκ ... Επειγόντως χρειάζεται δράση σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα από χθες.
      Εύα

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ φίλε, δεν το κάνει κανείς για την κόρη του. Φρόντισε η Πολιτεία να το διδάσκει ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!!!

      Διαγραφή
    4. @ Εύα (12:10 μ.μ.)

      Ούτε εσύ δεν κατάλαβες ότι το άρθρο αναφέρεται στην ΤΟΥΡΚΙΑ; Εμείς τι να κάνουμε γι αυτό, δηλαδή;

      @ Ανώνυμος 12:53 μ.μ.

      "Φρόντισε η Πολιτεία να το διδάσκει ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!!! "

      Μπορείς να δώσεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες; Διδάσκεται στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο, ή τι ακριβώς εννοείς;

      Διαγραφή
    5. Φίλε Μιχαήλ, αντιλήφθηκα εξ αρχής ότι το άρθρο αναφερόταν στην Τουρκία. Όμως όπως θα είδες το σχόλιό μου δεν ήταν "αυτόνομο", αλλά σε απάντηση του πρώτου σχολίου αυτού του άρθρου, δηλαδή στο τί διδάσκονται τα Ελληνόπουλα και έχοντας πληροφορηθεί και εγώ γι' αυτήν την αδιανόητη ιστορία σε βιβλίο γλώσσας της α' γυμνασίου.
      Περαιτέρω όμως και προς προβληματισμο όλων μας, γνωρίζουμε Ποιοι στελεχώνουν το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο (βλ το πλέον αρμόδιο και υπεύθυνο όργανο του Υπουργείο που χαράζει την εκπαιδευτική πολιτικη του) ; Μήπως είναι τύποι σαν τον Βερέμη (βλ ένας εκ των "διανοητών" της εκπομπής 1821 του Σκάϊ) ; Μήπως έχουμε αντιληφθεί την "εκσυγχρονιστική" στροφή της ελληνικής εκπαίδευσης την τελευταία 15ετία (ή και 20ετία), που είναι τόσο διεθνιστική που τα παιδιά μας Μόνο Ελληνες Δεν εκπαιδεύονται να γίνουν ; Και εν γένει άλλα πόσα Μήπως ; δεν μπορούμε να αραδιάσουμε, αν κάνουμε την ελαχίστη έρευνα. Κατόπιν όλων αυτών των σκέψεων και στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού, έγραψα αυτό το παραπάνω σχόλιό μου και μάλιστα με δεδομένο στις σκέψεις μου και το ότι δεν φταίνε μόνο τα τρισάθλια βιβλία που αναγκάζονται να διαβάζουν τα παιδιά μας, αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους, που σε ένα σημαντικό βαθμό, καταδέχονται (και δεν αντιδρούν κατ' ελάχιστο) να τα διδάσκουν με αυτα τα βιβλία.
      Εύα

      Διαγραφή
    6. Αγαπητή Εύα,

      Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα σχόλια, που αφορούν στην ελληνική εκπαίδευση, με το άρθρο, που αναφέρεται στην Τουρκία. Διδάσκονται τα δικά μας παιδιά πώς να γίνονται καλές νύφες;

      Τι σχέση έχουν αυτά που διδάσκονται τα παιδιά στην Τουρκία, μ’ αυτά που διδάσκονται τα δικά μας εδώ; Γι αυτό ζήτησα παραπάνω συγκεκριμένες πληροφορίες. Τα περί «προοδευτικών» Βερέμηδων, Ρεπούσηδων και λοιπών σούργελων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι νομίζω μία άλλη ιστορία. Ή κάνω λάθος;

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ Μιχαήλ,
      στο παρόν ιστολόγιο θα βρεις άρθρα για τα σχολικά βιβλία, γραμμένα από τον κ. Δημήτρη Νατσιό, δάσκαλο. Εκεί, και σε ένα βίντεο που είχε φιλοξενήσει ο Κωνσταντίνος θα βρεις τις πληροφορίες για τα τέρατα και σημεία στα σχολικά βιβλία.
      Γιώτα

      Διαγραφή
    8. Αγαπητή Γιώτα,

      Ευχαριστώ για την πληροφορία, αλλά και πάλι ρωτώ: Αυτά που γράφουν τα βιβλία που καταγγέλλει ο κ. Νατσιός, έχουν καμμιά σχέση με με την ανάρτηση;

      Διαγραφή
    9. Και στις δυο περιπτώσεις μικρά κορίτσια εκπαιδεύονται να θεωρούν φυσιολογική και να συναινούν στη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους από μεγαλύτερους άνδρες.
      Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνεις;
      Γιώτα

      Διαγραφή
    10. Εάν είναι έτσι, ασφαλώς καταλαβαίνω. Απλώς, δεν ξέρω τι γράφουν τα βιβλία.

      Διαγραφή
  2. πανάθλιοι βάρβαροι βρωμότουρκοι ψόφος να σας φάει όλους βρωμιάριδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοιες ευχές,δεν πιάνουν.Τους δικούς μας τρισάθλιους,ίσως όμως,τους στήριξες,αν όχι.
      Τι σημασία έχει,μας κυβερνούν!!!,ελέω ηλιθίων.-

      Διαγραφή
  3. Καλά κάνουν και παντρεύονται απο 12 ετών τα κορίτσια και εκπαιδεύονται απο τα 11.Μισο λεπτό τη θέλει ο κόσμος την πρόοδο η την παράδοση απο τη μία λένε που κατάντησε ο σύγχρονος δυτικός με τη ραγδαία ηθική παρακμή τον τελευταίον 30 χρόνων και απο την άλλη κατηγορούν την παράδοση στα αναπτυσσόμενα ανατολικά κράτη με πιανού μέρος είναι που όλα τους φταίνε είτε είναι μοντέρνος δυτικός κόσμος ειτε συντηριτικός κόσμος ανατολικός η παράδοση δεν πέθανε ακόμα στα αναπτυσσόμενα κράτη. Ξέρετε σε τι ηλικία παντρευόντουσαν οι κοπέλες στην ελλάδα τη δεκαετία του 1920 η νωρίτερα κατα μέσο όρο για ψάξτε το λίγο λοιπόν τι θέλουν οι περισσότεροι τον μοντερνισμό και την κατάντια της σύγχρονης ελλάδας και του ανεπτυγμένου κόσμου όπως λένε οι περισσότεροι η την παράδοση. Στην τουρκία κάνουν κάτι που γίνοτανε χιλιετίες ολόκληρες στην ηστορία της ανθρωπότητας να παντρέυονται 12 χρονών κορίτσια.Δηλαδή και αυτο το κατηγορούν πολλοί με διάφορους χαρακτηρισμούς.Δηλαδή ο άλλος να παντρεύεται 12 χρονων κορίστια και όχι μόνο αυτό τα αγόρια της ίδιας ηλικίας να δουλεύουν σκληρές χειρονακτηκές εργασίες όπως έκαναν χιλιέτιες και όχι τα κοπρόσκυλα του 21ου αιώνα που τρώνε τα λεφτά των γονιών τους και πολλές φορές οι γονείς φτάνουν σε απόγνωση ας τα φάνε τώρα πολλοί οτι τα παλιά χρόνια εκμεταλευόντουσαν στη δουλεία ας τα φάνε τα κοπρόσκυλα τα παιδίά τους στή μάπα σήμεραΣτην τουρκία σήμερα και στην ελλάδα παλιότερα τα αγόρια δούλευαν ακόμα και κάτω τον 10 ετών και όμως σεβόντουσαν τους γονείς τους χίλιες φορές περισσότερο απο σήμερα το ίδιο και στην τουρκία σήμερα και τα κορίτσια παντρεύονται στην ηλικία των 12 ετών και ο κόσμος ζούσε καλύτέρα απο σήμερα και δεν το λέω εγώ αυτό αλλα η μίση ελλάδα οτι οι παλιές εποχές ο κόσμος ζούσε στη φτώχεια αλλα παιρνούσε πολλύ καλύτερα απο σήμερα που η φτώχεια ηταν πολλύ χειρότερη απο τη σημερινή οικονομική κρίση παρόλα αυτά ο κόσμος ζούσε καλύτερα απο σήμερα τα κορίτσια παντρευόντουσαν απο τα 12 και τα αγόρια δουλεύανε απο 8 χρονών και κανένα παιδί δεν είχε παθει τίποτα αντιθέτος ήταν μάγκες πολλύ περισσσότερο απο τους σημερινούς φλώρους στην τουρκία συνεχίζουν τα κορίτσια να παντρεύονται απο 12 χρονών και η παράδοση όχι μόνο δεν πέθανε αλλα αναζογοωνίθηκε κι όλας ευτύχώς που διατηρούν την παράδοση όπως και για τα αγόρια να δουλεύουνε απο πολλή μικρη ηλικία αυτή τη χώρα δεν την έχει αγγίξει ο σύγχρονος καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση που έχει φάει την ελλάδα και της ανεπτυγμένες χώρες και τώρα τελευταία έχει αρχίσει να αγγίζει και τον αναπτυσσόμενο όπως στην κίνα αλλα ευτυχώς στο 2014 δεν έχει αγγίξει πολλές αναπτυσσόμενες χώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]