Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Νύχτα πέρασε… νύχτα έφυγε η τροπολογία!»

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης

Το πολιτικό σύστημα στις μέρες μας παρουσιάζει έντονα συμπτώματα εκφυλισμού, που προκαλούν την κοινή γνώμη. Η διαφθορά και η σκανδαλοθηρία που αποκαλύπτονται καθημερινά, εγείρουν εύλογα την κοινωνική αποδοκιμασία.

Τις τελευταίες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η σκανδαλώδης διάταξη, που αθώωνε τους καταχραστές δημοσίου χρήματος και η οποία βρισκόταν στο πολυνομοσχέδιο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, όπως πέρασε νύχτα στα «ψιλά γράμματα», νύχτα πάλι ακυρώθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ.Αθανασίου, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις μερίδας του πολιτικού κόσμου, που αντιλήφθηκε την προκλητική αυτή διάταξη.

Οι πολιτικές αστοχίες ορισμένων, δυστυχώς, εκθέτουν την Κυβέρνηση στα μάτια της κοινωνίας που δοκιμάζεται, αγανακτεί και εξαγριώνεται, βλέποντας ατιμώρητα κρούσματα διαφθοράς και συγκάλυψης.

Άλλωστε, καθόλου λίγες δεν είναι οι περιπτώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Από την Αυτοδιοίκηση μέχρι και την κεντρική πολιτική εξουσία έχουμε δει πολλές περιπτώσεις, όπως υπέρογκα κονδύλια για δημόσιες σχέσεις, προκλητικά επιδόματα και τεράστιες επιχορηγήσεις, ανεξέλεγκτους προϋπολογισμούς για ασήμαντα ζητήματα (κουλουράκια, καφέδες κτλ.) μέχρι βαλίτσες με μίζες (σκάνδαλο εξοπλιστικών, υπόθεση Siemens κτλ).

Είναι αναγκαία η παραδειγματική τιμωρία και μάλιστα με σκληρότερες ποινές, όσων λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα. Δεν μπορεί να δίνονται συγχωροχάρτια σε όσους χρησιμοποιούν δημόσιο χρήμα προς ίδιον όφελος. Η μηδενική ανοχή είναι ζήτημα ηθικής τάξης, νομιμοφροσύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν χωράνε φθηνές δικαιολογίες και απαράδεκτες πολίτικες αστοχίες, που εγείρουν δόλο και υποψίες πολιτικής συγκάλυψης. Μόνο με διαφάνεια θα μπορέσουμε να αλλάξουμε ουσιαστικά και αποφασιστικά την χώρα μας!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]