Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έθνη Κράτη ή Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης;

Κοινωνία που δεν ελέγχει το χρήμα της είναι κοινωνία υποτελής. Κράτος που δεν μπορεί να ελέγξει το νόμισμά του, στερείται της εθνικής του κυριαρχίας και απλά δεν είναι κράτος. Αυτή τη στιγμή και ειδικότερα μετά την πτώχευσή της η Ελλάδα δεν είναι κυρίαρχο κράτος. Είναι μόνο Έθνος και Κοινωνία.

Αυτοί που παριστάνουν τους πολιτικούς εξουσιαστές στην Ελλάδα, είναι πολιτικές μαριονέτες της κ. Μέρκελ που, με τη σειρά της, κι αυτή εκτελεί τις επιταγές της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ. Δυστυχώς η υπερηφάνεια έχει θυσιαστεί για τις απολαβές της εξουσίας.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, με οξύ τρόπο, λόγω της πτώχευσής της, συμβαίνει με όλα τα κράτη της Ευρωζώνης, έστω και αν ακόμα δεν είναι τόσο έντονο. Από τη στιγμή που δεν ελέγχουν τα νομίσματά τους, έχουν χάσει μεγάλο μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους και στην ουσία δεν είναι πλέον κυρίαρχα εθνικά κράτη. Όλα ακολουθούν σαν υπνωτισμένα την Γερμανία, η οποία, εκμεταλλευόμενη την οικονομική της δυνατότητα και με την απειλή της αποχώρησης της ίδιας από το ευρώ, εξαρτά τις ευρωπαϊκές ελίτ από τις δικές της επιταγές. Με τη σειρά τους οι ευρωπαϊκές ελίτ καθοδηγούν τις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους που ελέγχουν απόλυτα.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Είτε θα ξαναγυρίσουμε σε μια Ευρώπη με ανεξάρτητα και κυρίαρχα έθνη κράτη, είτε θα προχωρήσουμε προς πλήρη ενοποίηση σε Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης. Το τελευταίο όμως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, αφενός λόγω του ισχυρού Γερμανικού εθνικισμού που θέλει να κυριαρχεί, αφετέρου λόγω της έντονης διαφορετικότητας μεταξύ των Ευρωπαϊκών Εθνών και Πολιτισμών, παρά τις προσπάθειες των εθνομηδενιστών.

Επομένως, κακώς το κουράζουμε με το πείραμα της Ελλάδας, αλλά και με το πείραμα της Ευρωζώνης γενικότερα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η Ευρωζώνη διαλυθεί και επιστρέψουμε στα εθνικά μας νομίσματα, τόσο το καλύτερο για ολόκληρη την Ευρώπη, να βρει έναν καινούργιο δρόμο.

Πέτρος Χασάπης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η επιστροφη σε εθνικο νομισμα μετα απο πτωχευση δεν ειναι απλη διαδικασια οπως πολλοι την παριστανουν. Θα παει ακομα μιο χαμηλα την οικονομια της χωρας και τα νοικοκυρια. Τα απλα πραγματα πχ μια κουζινα ενα πλυντηριο, για να αγοραστουν θα χρειαζεται να δουλευουμε χρονια ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Θα ειμαστε μια χωρα αγροτικης οικονομιας που θα τρωμε μονο ο,τι παραγουμε και θα θελουμε μπροστα μας αλλα 40 χρονια για να ξαναφτασουμε σιγα σιγα -αν το κατορθωσουμε-στο σημερινο επιπεδο , αλλα με αλλους που θα εχουν αγορασει ολες τις υποδομες μας μπιρ παρα και θα μας χρησιμοποιουν ως δουλους. Στο πολεμο ειχαμε την δικαιολογια των βομβαρδισμων και της συρραξης βαλε κι εναν εμφυλιο απο πανω αλλα το νομισμα παρεμεινε εστω και υπερ-υπο τιμημενο αναλογα. Σημερα ειναι διαφορετικα και θα πουληθει η χωρα σαν τους σκλαβους στις γαλερες για πολλα χρονια. Αυτο που χρειαζομαστε ειναι εξυπνοι αλλα κυριως ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ διαπραγματευτες και διπλωματες πολιτικους γιατι εχουμε πολλα να παζαρεψουμε. Εκει πρεπει να επικεντρωθει ο καθενας μας να επιλεξει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]