Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Γκρίζα ζώνη» η Κως για τους Τούρκους

Ανακάλυψαν μειονότητα και σε αυτό το νησί και φωνάζουν για «καταπίεση»

Η… Τουρκία ούτε καν ξαποσταίνει, σε ό,τι αφορά την προκλητικότητα έναντι των γειτόνων. Μετά από την… βάπτιση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης σε «τουρκική» και μετά από την… ανακάλυψη τουρκικής(!) μειονότητας στη Ρόδο, βάζει πλώρη για την Κω.

Χωρίς πλέον να χρησιμοποιεί και το στοιχειώδες προκάλυμμα, η Άγκυρα προσπαθεί να επικοινωνήσει τώρα την ύπαρξη μειονότητας (τουρκικής φυσικά, όχι μουσουλμανικής) και στην Κω. Σκοπός, η δημιουργία μειονοτικού θέματος σε όλα τα Δωδεκάνησα, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μίας μελλοντικής «Γκρίζας ζώνης» για… πάσα εκμετάλλευση.

«Ξεχασμένοι»
Το τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας TRT (εκφράζει στον απόλυτο βαθμό την κυβερνητική πολιτική), δεν θα μπορούσε παρά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την επιχείρηση. Στην Άγκυρα, λοιπόν, πρόβαλε την διοργάνωση συνεδρίου με θέμα τους… «Ξεχασμένους Τούρκους» της Ρόδου και της Κω. Για να αντιληφθεί κανείς ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο, αρκεί να αναφέρουμε ότι στο συνέδριο παρέστη –και μίλησε φυσικά-, ένα από τα alter ego του Ερντογάν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής πρωθυπουργίας κ. Birol Dok.

Προσέξτε τώρα με τι μαεστρία αναμειγνύουν παλιά και νέα θέματα για την ανάδειξη ενός νέου «τόξου» την ώρα που η ελληνική πλευρά κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου. Το συνέδριο που είχε τίτλο «Τα δικαιώματα των άλλων: Τούρκοι της Ελλάδας, από τη Ρόδο ως τη Δυτική Θράκη» και διοργάνωσαν από κοινού η «Ένωση Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και ο «Σύλλογος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου», φιλοξενήθηκε και στηρίχτηκε από την Κοινότητα Ερευνών του Τουρκικού Κόσμου του πανεπιστημίου της Τουρκίας Bilkent.

Από τους διοργανωτές, θα σταθούμε στον συνδιοργανωτή «Σύλλογο Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου», σύλλογο που εδρεύει στη Σμύρνη(!) και για τον οποίο πολλάκις έχουν διατυπωθεί υπόνοιες πως καθοδηγείται από την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) και εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Και, φυσικά, εμφανίζεται μόνο σε ανάλογα συνέδρια, καθώς και στις ευρωπαϊκές αρχές για να καταγγείλει… καταπίεσης τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο. Όπου «τουρκική», η μουσουλμανική μειονότητα στη Ρόδο, η οποία συμβιώνει με απόλυτη αρμονία με τον υπόλοιπο πληθυσμό του νησιού και χωρίς, φυσικά, καμία απολύτως καταπίεση…

Η ημερίδα
Ο πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου, καθηγητής Dr. Mustafa Kaymaknu, ήταν ο πρώτος ομιλητής του συνεδρίου. Προσέξτε τώρα τι είπε. Ανέφερε ότι η κατάσταση των «Τούρκων» που ζουν σε Ρόδο και Κω είναι πολύ πιο δύσκολη σε σύγκριση με τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης, επειδή, όπως συνέχισε να λέει, οι δήθεν «τουρκικές» κοινότητες των δύο νησιών της Ελλάδας δεν έχουν καθεστώς μειονότητας, αφού αφέθηκαν στην τύχη τους με τον τερματισμό της ιταλικής κατοχής στα Δωδεκάνησα.

Η τουρκική κρατική τηλεόραση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Kaymaknu χαρακτήρισε «ξεχασμένους» τους δήθεν «Τούρκους» σε Ρόδο και Κω και ζήτησε τη συμβολή όλων στην προσπάθεια αποτροπής του περιορισμού της τουρκικής παρουσίας στην Ελλάδα με τη Δυτική Θράκη, υποστηρίζοντας πως δήθεν υπάρχουν «Τούρκοι» σε Κω και στη Ρόδο, από όπου, όπως είπε, κατάγεται και ο ίδιος.

Στο συνέδριο μίλησε και ο Πρόεδρος της λεγόμενης «Ένωσης Τούρκων Δυτικής Θράκης», με έδρα την Άγκυρα, κ. Ahmet Salinonlu. Αυτός έκανε μία σύντομη αναφορά σε δήθεν υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «τούρκοι» της Ελλάδας (όπως χαρακτήρισε μερίδα των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών) και ενημέρωσε το κοινό για τις εργασίες του Συλλόγου σε ότι αφορά την επίλυσή τους.

Θέλουν και… «εθνική ταυτότητα»
Οι κραυγές για δήθεν τουρκικές μειονότητες, βέβαια, από την Άγκυρα, δεν μένουν μόνο σε αυτό το σημείο. Η διπλωματία των επεκτατικών γερακιών της γείτονος μας έχει αποδείξει ότι, κάθε φορά, προχωρά και ένα βήμα. Έτσι και τώρα, αφού ταυτόχρονα με το θέμα της… καταπιεσμένης μειονότητας που ανακαλύφθηκε ξαφνικά, έρχεται και ζήτημα «εθνικής ταυτότητας».

Το ζήτημα έθεσε ο βοηθός του κοσμήτορα του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών του τουρκικού «πανεπιστημίου Θράκης», Ali Hoseynonlu, ο οποίος τεχνηέντως εστίασε στα προβλήματα (επίσης ανακαλυφθέντα) της «τουρκικής μειονότητας» της Δυτικής Θράκης. Και σημείωσε με νόημα πως παραμένουν άλυτα χρόνια ζητήματα όπως εκείνο της αναγνώρισης δήθεν εθνικής ταυτότητας της μειονότητας, εκλογής μουφτήδων, εκπαίδευσης και διοίκησης των βακουφικών περιουσιών. Τουλάχιστον ανέφερε ότι από το 1991 και μετά σημειώθηκε κάποια πρόοδος σε ότι αφορά την αναγνώριση των δικαιωμάτων της μειονότητας στο πλαίσιο της πολιτικής ισονομίας και ισοπολιτείας.

Αλλά και ο εκπρόσωπος του τούρκου πρωθυπουργού, κ. Birol Dok, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, σημείωσε πως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα. Και έδωσε το μήνυμα για «συνεργασία» στην αναγνώριση της «εθνικής ταυτότητας».

Τι θέλουν, λοιπόν, οι Τούρκοι ως επόμενο βήμα; Παίρνοντας θάρρος από την τρικυμιώδη πολιτική (αν μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει έτσι) των ελληνικών πολιτικών φορέων (σύσσωμων) στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ζητά να γίνει από την ελληνική πλευρά μία πλήρης καταπάτηση της Συνθήκης της Λοζάνης. Και να αναγνωρίσει η Ελληνική Πολιτεία με επίσημο τρόπο –προφανώς αυτός συμπεριλαμβάνει την έκδοση ανάλογων κρατικών εγγράφων- την ύπαρξη εθνικής, δηλαδή τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα. Να «βαφτίσει», με λίγα λόγια, όλους τους μουσουλμάνους, Τούρκους, αλλάζοντας το status quo και ανοίγοντας πολύ επικίνδυνες ατραπούς…

Πηγή PressTime


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Οι τούρκοι κάνουν την δουλειά τους συνεπέστατα. Εμείς ως πάντα η λογική και διαλακτική πλευρά είμαστε αυτοί που υποχωρούν. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε και μεις στηρίζοντας τους Έλληνες μουσουλμάνους στην ίδρυση οργανώσεων και συνέδρίων εντός Ελλάδας έτσι ώστε απέναντι σε κάθε οργάνωση που καθοδηγούν οι τουρκαλάδες να έχουμε 3 οργανώσεις που να αντιπαλεύουν τις εντυπώσεις.
  Επίσης, οφείλουμε να παραβιάζουμε συστηματικά τα δικά τους εναέρια όρια κάθε φορά που παραβιάζουν τα δικά μας αφού τους αναχαιτίζουμε που τους αναχαιτίζουμε.πρέπει να καταπονούμε και την δική τους αεροπορία. Ευτυχώς που είναι ο Ερντογάν ακόμη στην εξουσία και τους έχει κάνει άνω κάτω αλλιώς ήδη θα είχαμε σοβαρό θέμα με δαύτους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. για το πρωτο που προτεινεις το βρισκω σωστο..αν και το βασικοτερο επιχειρημα των τουρκων στην επιρροη τους ειναι πως ρεει το χρημα αφθονο..εμεις πως μπορουμε να στηριξουμε τετοιες πρωτοβουλιες ;;;σαν πολιτεια δεν το συζητω...αυτοι δεν βγαινουν ουτε να γαυγισουν ..να δικαιολογισουν τα λεφτα που πληρωνονται..θα χρηματοδωτισουν κιολας;;;απιθανο...το δευτερο δεν συμφωνω γιατι η προκληση ειναι πηγη απροβλεπτων καταστασεων και μπορει να βρεθουμε εκτεθημενοι...εγω περισσοτερο θα ελεγα για συνεχη διεθνη καταγγελια σε ολα τα επιπεδα..αλλα που με τους μουγκοθοδωρους που εχουμε..τι περιμενεις;;;τωρα οσο για τον ερντογαν..ενα πεπλο μυστηριου περικλυεται γυρω του...δεν εχουμε πατριδα μας την εχουν διαλυσει οι αμερικανοι αλλιως ετσι και ειχαμε μυστικες υπηρεσιες θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα..

   Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]