Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας μην εκτροχιαστεί και η Αριστερά

Του Βασίλη Κ. Καλαμάρα

Είναι αλήθεια ότι όταν απομακρύνεσαι –έστω και για λίγες ημέρες- από την πρωτεύουσα των αποφάσεων, τα πράγματα εν γένει –και δεν εννοώ μόνο τα πολιτικά- χάνουν την αιχμηρότητά τους. Παύουν να είναι απειλητικά σχήματα, επιστρέφεις στον εαυτό σου –όχι στον εγωιστικό-, σταματάς ακόμη και να στοχάζεσαι. Λες και το μυαλό σου το έχει κλέψει η ελληνική φύση, μοναδική σ’ όλο τον κόσμο, αφού λειτουργεί με κανόνα την ανθρώπινη κλίμακα, χωρίς ποτέ ούτε να την ξεπερνά ούτε να την υποβιβάζει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεσαι σνομπ, bon vivant, εαυτούλης ή παρτάκιας. Η πόλις σε ακολουθεί σαν τη σκιά σου, την οποία δεν μπορεί να την αποχωριστείς, εκτός κι… αν χάσεις το ίδιο σου το σώμα. Στο ανοιχτό πεδίο άπαντα μεταβάλλονται, αλλοιώνονται, λιώνουν ακόμη και οι σκέψεις. Με την επιστροφή σου, όλη η νησιωτική λάβα του ηψιπαθούς ηλίου παγώνει σε θερμοκρασίες πολιτικής σκοπιμότητας.

Και βεβαίως «φωτογραφίζω» την έλλειψη στρατηγικής και τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την υποψηφιότητα στο Ευρωκοινοβούλιο της αυτοπροσδιοριζόμενης ως Ρομά, Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Η βίαιη αντικατάστασή της, με σκοπό –μάλλον- να χαϊδέψει τα αγαπημένα παιδιά του τουρκικού προξενείου της Θράκης, αποτελεί μία από τις γκέλες, οι οποίες θα έχουν διαχρονικά αρνητικές συνέπειες στο μείζον κόμμα της αντιπολίτευσης.

Δεν προτίθεμαι να παπαγαλίσω ποιους εξυπηρετεί αυτή η κωλοτούμπα. Είναι παραπάνω από φανερό. Αυτή η κίνηση «πανικού», τον μόνο που εξυπηρετεί είναι την καταρρέουσα μειοψηφική και μειοδοτική κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται εθνικότερη των εθνικοτέρων. Και με ανοιχτά τα δύο εθνικά μέτωπα, το Σκοπιανό και το Κυπριακό, οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να εμφανιστούν πολύ καλά μελετημένοι, εκτός κι αν οι γκέλες και οι κωλοτούμπες έχουν γίνει άσκηση πολιτικής ζωής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο, όμως, το μήνυμά του δεν είναι ξεκάθαρο, ιδιαιτέρως στους ψηφοφόρους της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι αισθάνονται ακρίτες –και δεν πρέπει καθόλου, μα καθόλου να υποτιμάμε αυτή τους την αντιμετώπιση- τότε οδηγούν τους ψηφοφόρους σε ακραίες φαιές επιλογές, όσες δικαιολογίες και αν επικαλεστούν, προσωπικά εναντιώνομαι σε αυτές.

Η δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου «βυθίσατε το Χόρα», κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης, τον Ιούλιο του 1976, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στη Θράκη, ίσως δεν φαντάζει παλιομοδίτικος λαϊκισμός. Δεν την είχε πετάξει τυχαία, την είχε σκεφτεί σκακιστικά, προετοιμάζοντας το μελλοντικό εκλογικό σώμα, το οποίο θα τον έφερνε, το 1981, στην εξουσία.

Δεν ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ εθνικές κορόνες που θα παίζουν με το θυμικό του Έλληνα. Τον πραγματισμό του ζητάμε, γιατί διαφορετικά από κόμμα σε τροχιά εξουσίας, φθαρεί σύντομα και θα καταντήσει ένα «κλαμπ» αριστερο-φρονούντων.

Πηγή Ελευθεροτυπία


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]