Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα θέλει να κάνει τη Θράκη Ναγκόρνο Καραμπάχ

Πυρά κατά παντός αρμοδίου εξαπέλυσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με το συνδυασμό «Μακεδονία, Θράκη, Ελλάδα μας»

Για «σωρεία κακών χειρισμών» στα ζητήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατήγγειλε τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ο Τέρενς Κουίκ. «Η Άγκυρα έχει υπερβεί όλες τις κόκκινες γραμμές, δημιουργώντας αργά, αλλά σταθερά, καταστάσεις που στοχεύουν στη δημιουργία μίας αμφισβητούμενης περιοχής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως «Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει για την εκχώρηση του όρου Μακεδονία στο γελωτοποιό των Βαλκανίων, Γκρούεφσκι»!

Ως βουλευτής έχετε επισκεφθεί την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πολλές φορές. Ως υποψήφιος περιφερειάρχης της ευαίσθητης αυτής περιοχής έχετε γίνει μόνιμος κάτοικος. Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή;
Την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τις χειρίζομαι δημοσιογραφικά από το 1976. Σχεδόν 40 χρόνια. Από τότε που έβαλα το πρώτο λιθαράκι της ΕΡΤ3 και που δημιούργησα την πρώτη αλυσίδα ανταποκριτών και κινηματογραφιστών, με έναν δημοσιογράφο κύρους κι έναν οπερατέρ σε κάθε πόλη. Μέχρι και στα τελευταία δημοσιογραφικά μου χρόνια, αποτύπωσα σε εκατοντάδες ρεπορτάζ κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά, αγροκτηνοτροφικά κ.α. κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, των προβλημάτων της, αλλά και των θησαυρών του κάθε νομού ξεχωριστά. Με πολλή περηφάνια σας λέω ότι υπήρξαν πάμπολλες περιπτώσεις που η δημοσιογραφική μου παρέμβαση έλυσε πολλά θέματα σε εκκρεμότητα…

Ποιο είναι το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει η ΑΜ-Θ;
Ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομικής ανάπτυξης της Περιφέρειας, ξεκάθαρα. Δεν μπορεί η περιοχή να υποδεχτεί έστω και την μικρότερη επένδυση, όταν ο φόρος επιχειρήσεων στην πατρίδα μας είναι 26% και η διπλανή Βουλγαρία δουλεύει με φόρο επιχειρήσεων 10%. Πρόσφατα, η Coca-Cola έκλεισε εργοστάσιό της στην Ελλάδα και το έστειλε στη Βουλγαρία, αφήνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς δουλειά.
Αν, μάλιστα, πάτε και λίγο πιο πάνω, στη Ρουμανία, όπου ο φόρος επιχειρήσεων κινείται στο 14%, θα δείτε να δραστηριοποιούνται πεντέμισι χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις! Άρα, ο εξορθολογισμός του φορολογικού πλαισίου για επιχειρήσεις και επενδύσεις, σε ανταγωνιστικά πλαίσια με τις γειτονικές χώρες θα βοηθήσει να πάρει μπρος η μηχανή που χρειάζεται και να ξαναδούμε να αποκτούν ζωή στοιχειωμένες ΒΙ.ΠΕ. της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Θράκη, όμως, αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα…
Σαφώς. Έχουμε σοβαρά ζητήματα σε ό,τι αφορά στην απαράδεκτη αντεθνική δράση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Η Άγκυρα έχει υπερβεί όλες τις κόκκινες διπλωματικές γραμμές, δημιουργώντας αργά, αλλά σταθερά, καταστάσεις που στοχεύουν στην δημιουργία μίας αμφισβητούμενης περιοχής, όπως το Ναγκόρνο Καραμπάχ, με απώτερο σκοπό ένα κρατικό status τύπου Κόσσοβο.
Οι τούρκοι δούλευαν χρόνια για να φέρουν το 74 στην Κύπρο εκεί που βρίσκεται σήμερα. Μην αμφιβάλλετε ότι με την ίδια μεθοδολογία κινούνται προς την Θράκη. Διεισδύουν μέσω της παιδείας και της γλώσσας τους, εκμεταλλεύονται το μουσουλμανικό θρήσκευμα των εδώ Ελλήνων, Πομάκων ή Ρομά και διεισδύουν οικονομικά με την Ziraat Bank, η οποία μοιράζει αφειδώς δάνεια, υποθηκεύοντας ελληνική γη και σπίτια.
Το Προξενείο σκορπάει στην περιοχή κάθε χρόνο δεκαπέντε – είκοσι εκατομμύρια ευρώ «μαύρο» χρήμα, έχοντας ένα «στρατό» από 3.000 δικούς του ανθρώπους. Εγώ, ξέρετε, δεν μασάω τα λόγια μου. Και μαζί με το Προξενείο κατηγορώ ευθέως για σοβαρή αδράνεια τις αθηνοκεντρικές ελληνικές κυβερνήσεις και για σωρεία λαθών και κακών χειρισμών, τουλάχιστον τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, όλα τα κόμματα που μας κυβέρνησαν.

Η δική σας στάση σε αυτά τα ζητήματα;
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επιτρέψω ως Περιφερειάρχης να συνεχίσει άλλο αυτή η κατάσταση. Επειδή δεν είμαι προσκυνητής του Προξενείου, μπορώ να υψώσω τη φωνή μου και να δείξω στην Άγκυρα ότι εδώ δεν είναι οικόπεδό της, αλλά η δική μου πατρίδα. Η Ελλάδα μας. Να ζητήσω από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν έχει σημασία ποιος είναι, να ασχοληθεί αποφασιστικά και οριστικά με το όλο ζήτημα.

Πολύ συχνά φωνάζετε και για τη Μακεδονία…
Αυτό είναι το άλλο σκέλος στα εθνικά ζητήματα που με απασχολούν. Μην ξεχνάτε ότι εγώ έχω γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη. Είμαι Μακεδόνας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συμφωνήσω να παραχωρηθεί στα Σκόπια το όνομα της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας. Ήδη, η συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου έχει συμφωνήσει για την εκχώρηση του όρου Μακεδονία στον γελωτοποιό των Βαλκανίων, Γκρούεφσκι. Ειδικότερα στον κ. Σαμαρά υπενθυμίζω τι είχε πει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το 1992 ο ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Υπενθυμίζω, επίσης, στον κ. Σαμαρά, ότι το 1993 γκρέμισε την κυβέρνηση της ΝΔ, υπερασπιζόμενος –όπως ο ίδιος έλεγε- την αποκλειστικότητα και την ελληνικότητα του ονόματος Μακεδονία.

Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ στην περιφέρεια ΑΜ-Θ να βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να αντιμετωπιστεί η υποψηφιότητά σας…
Τόσα χρόνια ανακυκλώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι σε θέσεις δημάρχων και νομαρχών. Η κατάληξη είναι γνωστή. Δραματική ύφεση με ανεργία σε όλη την Περιφέρεια, εκχώρηση πρωταγωνιστικού ρόλου στο Προξενείο, απαράδεκτος σχεδιασμός για εγκαθίδρυση ΕΟΖ, κολεγιές με αρπακτικά όντα τύπου Φούχτελ, ανοιχτές πόρτες για ύποπτους επενδυτές τύπου Σόρος… Δεν ήρθε η ώρα για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη να εμπιστευτεί ένα τελείως καινούργιο πρόσωπο;
Εγώ είμαι τελείως ανεξάρτητος για να υπηρετήσω με όλη τη δύναμή μου αυτή την ακριτική περιφέρεια. Δεν με κρατάνε στο χέρι ούτε επιχειρηματίες, ούτε Προξενεία, ούτε κανένας άλλος…

Πηγή «Το Χωνί»

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δούρειοι Ίπποι στη Θράκη:
    1) Τουρκικό Προξενείο = δράση ασύστολη, ολότελα παράνομη.
    2) Νομοθετική καθιέρωσή της ως περιοχή ΕΟΖ
    3) Στρατόπεδο συγκέντρωση λαθρομεταναστών στην Ξάνθη = λειτουργεί παράνομα (παρά τις διεθνείς συμβάσεις) εδώ και 1,5 χρόνο και πλέον.
    3) Τροποποίηση του Ν.1892/1990 άρθρα 24 επ. περί των δικαιοπραξιών γης στην παραμεθώριο (που έγινε το 2011 και ήταν τόσο μη κατανοητή και αδύνατη η εφαρμογή της, που μόνο με τη γνωμοδότηση του αντιεισαγγελέα του ΑΠ, Κολιοκώστα ('συγχαρητήρια" φίλε) εφαρμόζεται ως σήμερα)
    4) ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ;
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]