Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλη άσκηση των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας με το «βλέμμα» στην βόρεια Υεμένη

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Η σαουδαραβική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πάνω από 100.000 στρατιώτες από όλο το βασίλειο έλαβαν μέρος, στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην Σαουδική Αραβία, με την ονομασία «'Abdullah's Sword», μεταξύ 16 και 29 Απριλίου 2014, αναφέρει το αμυντικό πόρταλ Janes’s.

Τα Σαουδαραβικά ΜΜΕ που κάλυψαν τις ασκήσεις ανέφεραν ότι οι κύριες περιοχές που πραγματοποιήθηκε η άσκηση ήταν, τα σύνορα με την Υεμένη, η Ερυθρά Θάλασσα, η Ανατολική πλευρά της χώρας, και οι παραμεθόριες περιοχές στα βόρεια. Συνήθως σε ζητήματα ασφαλείας στην Σαουδική Αραβία τηρούν άκρα μυστικότητα, μη δίνοντας το δημόσιο προφίλ και την κλίμακα της στρατιωτικής άσκησης.

Το αμυντικό πόρταλ IHS εκτιμά ότι στρατιωτική άσκηση των 100.000 ανδρών και εκατοντάδων μηχανοκίνητων μέσων, είχε ως στόχο για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και την επίδειξη της στρατιωτικής ετοιμότητας του βασιλείου, για την καταπολέμηση οποιασδήποτε απειλής για την ασφάλεια του, με το πιο επείγον το ζήτημα των συνόρων με την Υεμένη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο των σαουδαραβικών βαλλιστικών πυραύλων Dong Feng-3 (DF-3), δημοσιεύθηκαν σε αραβικό αμυντικό φόρουμ στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο YouTube στις 28 Απριλίου. Οι εικόνες προέρχονται από τις πρόβες για την παρέλαση για τον εορτασμό του τέλους, μιας εκ των μεγαλύτερων στρατιωτικών ασκήσεων των ΕΔ της Σαουδικής Αραβίας.

Σχόλιο: Η παρέλαση των πυραύλων θα πρέπει να θεωρηθεί ως το τελευταίο βήμα της Σαουδικής Αραβίας για την δημοσιοποίηση της πυραυλικής ικανότητα της χώρας στον τομέα των βαλλιστικών πυραύλων. Ο βαλλιστικός πύραυλος DF-3 (ονομασία ΝΑΤΟ : CSS-2) είναι ένας μονού σταδίου ο, υγρών καυσίμων βαλλιστικός πύραυλος που αναπτύχθηκε από την Κίνα το 1960 και διαθέτει ακτίνα δράσης 3300 χλμ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Al – Alam πριν 2 μήνες, που επικαλείται τον σύμβουλο του σαουδαραβικού ΥΠΕΞ Navvaf Ubaid, η Σαουδική Αραβία θα δημιουργήσει δύο νέους στρατιωτικούς σχηματισμούς στα πλαίσια του συνασπισμού χωρών GCC του αραβικού κόλπου.
Ο πρώτος στρατιωτικός σχηματισμός θα περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτών και αξιωματικών και θα εξελιχθεί σε κανονικό στρατό, ο οποίος θα ενεργεί υπό την καθοδήγηση της ενιαίας στρατιωτικής διοίκησης των χωρών του περσικού κόλπου, αποτελώντας στην ουσία τον στρατιωτικό βραχίονα υπεράσπισης του οργανισμού, απόφαση που συμφωνήθηκε στην τελευταία διάσκεψη των αραβικών χωρών στο Κουβέιτ.
Ο Σαουδάραβας σύμβουλος Navvaf Ubaid πρόσθεσε ότι η στρατιωτική βάση αυτής της δύναμης θα έχει έδρα το Ριάντ και θα αποτελείται από 50 έως 70.000 στρατιώτες και αξιωματικούς όλοι Σαουδάραβες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δεύτερος στρατιωτικός σχηματισμός θα αποτελείται από 50 χιλιάδες στρατιωτικούς από τις υπόλοιπες χώρες πλην Σαουδικής Αραβίας, με τον αριθμό να αυξάνεται μελλοντικά σε 250 χιλιάδες. Αυτός ο στρατός θα επιχειρεί ως δύναμη ταχείας αντίδρασης υπό την ηγεσία όμως της Σαουδικής Αραβίας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]