Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν θα ανατρέψει αυτή την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου

Θα αποτύχει το σχέδιό του να μπει σε κυβέρνηση Τσίπρα μετά τις πολιτικές ανακατατάξεις που θα επιφέρουν οι ευρωεκλογές

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δεν πρόκειται σε καμία απολύτως περίπτωση να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Παρά τα περί του αντιθέτου γραφόμενα, ο Γ. Παπανδρέου ούτε θέλει, ούτε μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η πρόσφατη μακροσκελής δήλωσή του, η οποία πυροδότησε τις σχετικές φήμες, δεν αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης. Στόχος της είναι η σαφής διαφοροποίησή του από τη συγκυβέρνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τώρα ώστε, εν όψει του πολιτικού "μπάχαλου" και των ριζικών πολιτικών ανακατατάξεων που αναμένεται να επιφέρουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, να επανέλθει ο Γ. Παπανδρέου στην πολιτική σκηνή. Ετσι τουλάχιστον νομίζει ο ίδιος και αυτό προσπαθεί.

Δεν συμφέρει καθόλου τον Γ. Παπανδρέου προσωπικά να εμφανιστεί ως υπονομευτής και ανατροπέας μιας κυβέρνησης, που όλοι περιμένουν ότι θα καταρρεύσει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου εξαιτίας των εκλογικών αποτελεσμάτων που θα σημειώσουν το ΠΑΣΟΚ πρωτίστως και η ΝΔ δευτερευόντως. Ενάμιση μήνας μάς χωρίζει όλος κι όλος από τις ευρωεκλογές. Τι νόημα έχει να επισπεύσει τις εξελίξεις ο Γιώργος, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του "δολιοφθορέα" του κόμματός του; Η δήλωσή του είναι πολύ συγκροτημένη και προσεκτικά διατυπωμένη για να την έχει γράψει ο ίδιος μόνος του. Στην αρχή κατηγορεί την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ότι δεν ανέτρεψε "παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος" και "τις υπόγειες διαδρομές που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις".

Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι "η σημερινή κυβέρνηση... έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας". Εύλογα έτσι καταλήγει στο συμπέρασμα που το διατυπώνει με τη μορφή ρητορικής ερώτησης: "Πώς είναι δυνατόν με αυτά τα δεδομένα η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;". Να φύγει δηλαδή η κυβέρνηση αυτή, αφού βλάπτει τον τόπο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν φυσικά κάθε λόγο να εστιάζουν την προσοχή τους στο αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα ρίξει ή όχι την κυβέρνηση, αφού τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν οι ίδιοι θα ασκούν την εξουσία.

Αν αυτοί πάψουν να κυβερνούν τη χώρα, "στάχτη και μπούρμπερη" να γίνουν όλα! Τι τους νοιάζει; Για τους υπόλοιπους Ελληνες, όμως, πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει αυτό που προτείνει ο Γ. Παπανδρέου μετά την υποτιθέμενη αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση Σαμαρά: "Οι σημερινές εξελίξεις αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος...", τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Για έναν άνθρωπο που ανδρώθηκε πολιτικά την περίοδο της μεταπολίτευσης, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο όρος "ενότητα των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων" έχει μονοσήμαντη πολιτική ερμηνεία - σημαίνει συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Αριστεράς! Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που έγινε λαομίσητος από εκατομμύρια Ελλήνων εξαιτίας των μεθοδεύσεών του με στόχο την υπαγωγή της Ελλάδας στο ολέθριο και εθνικά επαίσχυντο μνημονιακό καθεστώς, επιχειρεί μια απίθανη πολιτική στροφή. Επιδιώκοντας να ξεχαστεί το Μνημόνιο της καταστροφής των Ελλήνων, προσπαθεί να εστιάσει την προσοχή του λαού μας στην "προάσπιση της δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος". Καλώντας ιδίως σε "υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος" αποπειράται να κάνει αυτός με διακριτικό τρόπο την "αντιμνημονιακή κωλοτούμπα" που κανένα από τα εν ενεργεία στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη αποτολμήσει, αν και αρκετοί σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών!

Με κωδικό τρόπο δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου και κάποιοι περί αυτόν δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετάσχουν ως ελάσσονες εταίροι σε κυβέρνηση Τσίπρα! Ως κίνηση είναι έξυπνη - να προσπαθήσει δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου να είναι πρώτος που θα το υπονοήσει αυτό μεταξύ των έτσι σκεπτόμενων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα αφθονούν μετά τις ευρωεκλογές. Ως άτομο, όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι απολύτως ακατάλληλο για να τον κάνει δεκτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Οσο και αν ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και να χαίρει της αμέριστης υποστήριξης των ΗΠΑ, είναι τόσο λαομίσητος στην Ελλάδα λόγω Μνημονίου ώστε πρέπει να θεωρείται οριστικά και αμετάκλητα "ξοφλημένος" πολιτικά.

Πηγή "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]