Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύγχρονα αντιαρματικά όπλα στα χέρια των ισλαμοφασιστών της Συρίας

Ένοπλοι αντάρτες του «συριακού στρατού» παρέλαβαν αντιαρματικά συστήματα TOW

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με «νέο» βίντεο των ενόπλων μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης από την περιοχή του χωριού Idlib, εθεάθηκαν στα χέρια των ανταρτών αντιαρματικά συστήματα TOW. Με δεδομένο ότι τα εν λόγω αντιαρματικά συστήματα δεν υπάρχουν στο οπλοστάσιο του συριακού στρατού, αποδεικνύει ότι παρελήφθησαν μόλις πρόσφατα δια μέσου του τουρκικού εδάφους.

Κρίνοντας από το λογότυπο στο βίντεο, η ομάδα που έχει στην κατοχή της το εν λόγω αντιαρματικό, διαφαίνεται ό, τι ανήκει σε ότι έχει απομείνει στον αποκαλούμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», στην βόρεια Συρία, που υποστηρίζεται από την Δύση και τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου.

Με δεδομένο αυτό και το γεγονός ότι στο βίντεο αναφέρεται η επαρχία Ιντλίμπ που συνορεύει με την Τουρκία, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι έχουν αρχίσει κανονικά οι παραδόσεις νέου εξελιγμένου οπλισμού για τους Σύρους αντάρτες, αλλά σίγουρα αυτό μπορεί να ειπωθεί μόνο σε περίπτωση εμφάνισης και περισσοτέρων παρόμοιων βίντεο, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλιο: «Νέες παραδόσεις αναμένονται σύντομα» δήλωσε στο πρακτορείο Russia Today, δυτικός διπλωμάτης με γνώση στις παραδόσεις όπλων.
Οι ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη το συνολικό όγκο της στρατιωτικής βοήθειας που θα σταλεί. Τα νέα όπλα αναμένεται να φθάσουν στην Νότια Συρία από την Ιορδανία, ενώ οι αντάρτες στο βορρά θα προμηθευτούν τα όπλα από την Τουρκία, ανέφερε ο δυτικός διπλωμάτης.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]