Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρώτες φωτογραφίες από τον κινεζικό διηπειρωτικό πύραυλο DF-41


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με την κινεζική ιστοσελίδα www.fyjs.cn, χρήστες του φόρουμ κατάφεραν να φωτογραφίσουν το νεότερο κινητό πυραυλικό σύστημα DF - 41.
Ο πύραυλος DF-41 επί κινητού συστήματος εκτοξεύσεως είναι ένας τελευταίας γενιάς διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, που ανήκει στην υπηρεσία του 2ου Σώματος Πυροβολικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός το μέγεθος και οι δυνατότητες του πυραύλου DF-41 είναι παρόμοιος με τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους «Topol» και «Topol–M».

Υποτίθεται ο πύραυλος αυτός διαθέτει βεληνεκές μάχης 15.000 χιλιομέτρων και φέρει 10 πολλαπλές κεφαλές. Η κατασκευή του εν λόγω διηπειρωτικού πυραύλου αναπτύσσεται από την δεκαετία του 1980 και πιθανώς σχετίζεται με το πρόγραμμα «Tszyuylan–2».

Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, στις 13 Δεκεμβρίου η Κίνα εκτέλεσε τη δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου πυραύλου που τροφοδοτείται με στερεά καύσιμα DF-41 ICBM. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής του Δεύτερου Σώματος Πυροβολικού στην κεντρική επαρχία Shanxi. Η πρώτη εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου 2013.

Σχόλιο: Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο αμερικανικό Πεντάγωνο και στην τελευταία έκθεσή του σχετικά με την Κίνα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το Πεκίνο έχει θέσει σε λειτουργία από τον Μάιο του 2012 την μεγαλύτερη στον κόσμο αεροδυναμική σήραγγα, η οποία επιτρέπει την προσομοίωση των συνθηκών πτήσης μεταξύ 5 -9 Mach!!!
Ο πρόεδρος της επιτροπής των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι η Κίνα σε ορισμένες περιπτώσεις όπως με τον υπερηχητικό πύραυλο «φαίνεται ακόμη και να προηγείται ακόμη και από εμάς».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]