Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοιχτή επιστολή Άνθιμου προς κάθε υπεύθυνο…


Του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου

Κύριοι, θεωρώ χρέος μου να σας μεταφέρω το φρόνημα του λαού μας, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, οπόταν άρχισε η περιβόητη οικονομική κρίση στην προσφιλή αλλά τόσο πολύπαθη χώρα μας, την Ελλάδα.
Ολοφάνερα, η κρίση αυτή δεν είναι μόνο οικονομική, είναι κατ’ εξοχήν ηθική κρίση.

Κύριοι, σκοπός μου είναι να σας πληροφορήσω ότι το γενικό φρόνημα του δοκιμαζόμενου λαού μας έχει καταπέσει επικίνδυνα, εξαιτίας αυτής της περιβόητης κρίσεως.
Οι Έλληνες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, έβαλαν τα κεφάλια τους κάτω, αισθάνονται ότι έπεσαν τα εθνικά τους φτερά και ο διαπιστούμενος κίνδυνος της απογνώσεως αυξάνεται ταχύτατα.
Εκείνο που σκανδαλίζει το λαό μας είναι ότι υπάρχουν Έλληνες και Ελληνίδες οι οποίοι και τώρα ζουν με άνεση τη ζωή τους.

Ειδικότερα εμείς οι Έλληνες Μακεδόνες, οι Θρακιώτες και οι Ηπειρώτες, αγωνιούμε για το περιλάλητο Σκοπιανό πρόβλημα, που όχι μόνον παραμένει άλυτο, αλλά παρουσιάζει μία επικίνδυνη στασιμότητα, με πονηρά φημολογία και «Νιμίτσια» τακτική σιωπής και σκότους, ενώ θρασύτατα οι Σκοπιανοί εκυκλοφόρησαν μεταλλικό και χάρτινο νόμισμα με τη μορφή του Έλληνα Μακεδόνα Αλεξάνδρου του Μεγάλου.
Ο συνδυασμός της υπαρκτής καταπτώσεως του άλλοτε γενναίου φρονήματος του ηρωικού λαού μας εξαιτίας της παρατεινόμενης κρίσεως, με την πλήρη άγνοιά του για τα εθνικά μας θέματα, όπως είναι το Σκοπιανό και οι επικίνδυνες ενέργειες της Τουρκίας στην ελληνικότατη Θράκη μας, συνθέτουν ανάγλυφο τον πίνακα του σύγχρονου εθνικοπολιτικού και οικονομικού προβληματισμού στους δύσκολους καιρούς μας.

Επιτρέψατέ μου να προσθέσω ότι το τεράστιο πρόβλημα των Ελληνικών Τραπεζών, με το πλήθος των φημών κα διαδόσεων περί της πορείας και της τύχης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργεί οικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα.
Είναι άραγε αλήθεια ότι το τραπεζικό μας σύστημα θα οδηγήσει σε αστάθεια την κυριαρχία του ελληνικού λαού ακόμη και επί των εθνικών μας εδαφών;

Διαφωτίστε μας, είναι ανάγκη.

Και το αίτημά μας εδώ από την συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και όλο τον βορειοελλαδικό χώρο.
Εκπληρώσατε, κύριοι της κυβερνήσεως, την υπόσχεσή σας για δημιουργία του ανταξίου Σταθμού Δημοσίας Τηλεοράσεως, σε επίπεδο ίσης δυναμικής με αυτή που είχε με την ΕΤ3;
Ζητούμε δημόσια τηλεόραση αντάξια στα προβλήματα και στις θυσίες του βορειοελλαδικού Ελληνισμού.

Περαίνοντας, διαδηλώνομε όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι, παρά τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς, είμεθα έτοιμοι να αποθάνωμε για την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας της Ελλάδας.
Ο Λυτρωτής και Σωτήρ μας Ιησούς Χριστός, η υπέρμαχος Στρατηγός Υπεραγία Θεοτόκος και οι άγιοί μας να ευλογούν και να προστατεύουν την ιστορική και ένδοξη Πατρίδα μας, την Ελλάδα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Παπούλη ...τα έδωσαν ολα και Πατριδα και ιθαγενείς .
    Αργησατε κομματάκι....να ξυπνησετε .
    Και συ , συν τοις αλλοις , απαιτεις στο όνομα των μέλλοθανατων ....δημόσια τηλεόραση !
    Τρία πουλακια κάθονται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]