Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία εξοπλίζει τη Συρία κατά των ισλαμοφασιστών

Αλλάζει τα στρατιωτικά δεδομένα στις συριακές ένοπλες δυνάμεις
Ρωσικοί πολλαπλοί εκτοξευτές Smerch» στο οπλοστάσιο του συριακού στρατού

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Σύρους αντάρτες, ο συριακός στρατός διαθέτει στο οπλοστάσιο του, το ρωσικό σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών «Smerch», το οποίο προσδίδει υπεροχή πυρός σε περιπτώσεις ειδικά πολιορκιών πόλεων σαν την Χόμς.

Μέχρι τώρα, δεν ήταν γνωστή από καμία επίσημη ή ανεπίσημη πηγή η παρουσία στις τάξεις του συριακού πυροβολικού του ρωσικού πυραυλικού συστήματος τύπου MLRS, 300 χιλιοστών «Smerch». Προφανώς, αυτά τα συστήματα «παρελήφθησαν» πρόσφατα από την κυβέρνηση της Συρίας αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «brown-moses.blogspot.ru» δημοσιεύτηκαν τα πρώτα στοιχεία περί χρήσης από το συριακό πυροβολικό, των συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων «Smerch».

Το πυραυλικό σύστημα 9M55K «Smerch», μόλις έκανε την αιφνιδιαστική εμφάνιση του από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας «κονιορτοποίησε» θέσεις ανταρτών κοντά στους οικισμούς Kafr Zita και Hamah στις 12 Φεβρουαρίου 2014 σύμφωνα με 2 βίντεο.

Στα εν λόγω βίντεο παρουσιάζονται μη εκραγέντα βλήματα μετά από μπαράζ πολλαπλών εκτοξευτών «Smerch» στην περιοχή Kafr Zita.

Σχόλιο: Το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών Smerch μπορεί να καταστρέψει λόγω του μεγάλου όγκου πυρός που διαθέτει (βλήματα 300 χλστ.) και του βεληνεκούς μάχης, οτιδήποτε υπάρχει σε βάθος έως και 90 χλμ πίσω από την γραμμή προέλασης του εχθρού.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με ένα τέτοιο σύστημα στα χέρια του ο συριακός στρατός, πιθανόν θα έχει θεαματικά αποτελέσματα σε πόλεις και περιοχές ενδιαφέροντος, καταρρακώνοντας συγχρόνως το ηθικό των Σύρων ανταρτών, λόγω του τεράστιου όγκου πυρός. Πιθανόν τα συστήματα αυτά να «εκφορτώθηκαν» με την ανθρωπιστική βοήθεια της Ρωσίας στην Συρία το τελευταίο διάστημα.
Η Προμήθεια των ρωσικών πολλαπλών εκτοξευτών, σίγουρα αποτελεί απάντηση της Μόσχας, στην ενίσχυση από την Σ. Αραβία κυρίως αλλά και από τις ΗΠΑ με ελαφρύ οπλισμό και χιλιάδες άνδρες της συριακής αντιπολίτευσης.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Smerch είναι:
Διαμέτρημα βλήματος: 300 χλστ
Βεληνεκές μάχης: Μέγιστο: 90 χλμ. Ελάχιστο: 20 χλμ
Αριθμός σωλήνων εκτόξευσης: 12
Συνολικό χρόνος εκτόξευσης: 38 δευτερόλεπτα
Πλήρωμα συστήματος: 3 άτομα

Βίντεο 







Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]