Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός απαιτεί τον σεβασμό μας;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Το ήθος μας δεν μας επιτρέπει να ασχοληθούμε με «νεκρούς» έστω και αν εννοούμε πολιτικά νεκρούς.  Αλλά όταν αυτοί προκαλούν για πολλοστή φορά τότε αντιδρούμε.  
Και αντιδρούμε γιατί αυτοί οι «νεκροί» έχουν τεράστια ευθύνη για το ότι βρισκόμαστε όλοι εμείς στον Άδη.  
Και έχουμε και τον Κέρβερο, το τρικέφαλο σκυλί της μυθολογίας, δηλαδή την Τρόικα, να μας «φυλάει»…  
Και όλα αυτά σύμφωνα με το άρθρο του περιοδικού Economist.  
 Γιατί αν περιγράφαμε αυτό που ζούμε εμείς οι Έλληνες, αυτοί που δεν έκλεψαν, που δεν έχουν «μαύρες» οικονομίες, θα γράφαμε ακόμη πιο σκληρά πράγματα. 

Και στην ουσία τώρα.  Ποιος απαιτεί το σεβασμό μας;  Ο κύριος Βενιζέλος…  Ναι, ναι, δεν είναι αστείο!!! Αυτός που ευθύνεται τα μάλα για την πολιτική σήψη, για τους «σάπιους» νόμους, όπως για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για την κατάντια του ιδίου του ΠΑΣΟΚ, για τα μύρια όσα περνά η χώρα και ο Ελληνικός λαός απαιτεί τον σεβασμό μας!!! Ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν δεν γνωρίζει ότι ο σεβασμός δεν «απαιτείται», ο σεβασμός κερδίζεται.  
Και πέρα από τον σεβασμό που ζήτησε ο αρχηγός του κινήματος, δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει και ότι το «ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται»!!!  Σιγά μην αυτοδιαλυόταν…  Αυτό θα σήμαινε ότι ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ και φυσικά και τα ηγετικά στελέχη του θα είχαν ήθος, αυτογνωσία, επίγνωση της ζημιάς που έχουν κάνει, ότι αγαπούν πραγματικά αυτή την χώρα.  
Και εάν τα είχαν όλα αυτά, τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, πρώτα θα ζητούσαν ταπεινά συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό και στην συνέχεια ως ένδειξη ελαχίστης μεταμέλειας θα διέλυαν απλά το κόμμα τους.  Τώρα για να είμαστε ειλικρινείς αφήνουν την χαρά αυτή στον Ελληνικό λαό με την ψήφο που δεν θα τους δώσει… 

Αλλά η αμετροέπεια του κυρίου Βενιζέλου δεν σταματά εδώ.  Μας ενημερώνει ότι:  «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Σαμαράς δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές».  
Καλά, τι λέει το άτομο;  Ποιος να εγγυηθεί, τι;  
Ο αρχηγός που δεν μπορεί να «εγγυηθεί» ούτε την παρουσία του για καιρό ακόμη στην θέση αυτή που κατέχει, δεν μπορεί να μας εγγυηθεί για τις πρόωρες εκλογές!!!  Γιατί μπορεί να μας εγγυηθεί κάτι;  
Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται.  
Προφανώς θεωρεί ότι είναι κάτι μεταξύ Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ναπολέοντος… Ίσως βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πάρει τα πάνω του, μετά τα τελευταία νέα…  Ξέρετε ποια ντε… Ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ενδέχεται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ!!! Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ συναντήθηκε ήδη ο κ. Λοβέρδος με το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, Διονύση Παναγιωτάκη και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Άντε να βάλουμε και την κίνηση των 58… Κάτι από εδώ, κάτι από εκεί, όλο και κάτι μαζεύεται σε ποσοστά.  
Τι λέει και η παροιμία:  Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι!!! 
Το 2-3% του ΠΑΣΟΚ με τις συνεργασίες μπορεί να γίνει και 3-3,5%... Δεν είναι παίξε γέλασε.  Αν πάρει πάνω από αυτό είμαστε ως λαός άξιοι της τύχης μας! 

Τώρα θα αναρωτηθεί κανείς πως γίνεται κατά τα άλλα ο κ. Βενιζέλος να χειρίζεται θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, εξωτερικής πολιτικής όταν είναι ανίκανος ακόμη και να κουμαντάρει το ίδιο του το κόμμα.  Έλα ντε... 
Γι αυτό τον ακούμε να μιλά για την «Ελληνική Μακεδονία», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι είναι ανοικτός σε μια οποιαδήποτε άλλη «Μακεδονία» στα βόρεια σύνορά μας.  
Αλλά εδώ άφησε αναπάντητη την πρόκληση του βουλευτή από τα Σκόπια Χαϊρούλα Μισίνι ο οποίος στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ε.Ε., δε δίστασε να αποκαλέσει δύο φορές τη χώρα του ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου!!!  Δηλαδή είμαστε σε... καλά χέρια! 
Τώρα γιατί φοβόμαστε όλοι οι άλλοι αυτό είναι άλλο θέμα… 

Σήμερα πάντως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα λύσει με τον συνεταίρο του, τον κύριο Σαμαρά, το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά!  
Ποιος θα έκανε θάλασσα με τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, με τα ναυπηγεία γενικά; 
Το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσε τότε και ειδικά και ο κύριος Βενιζέλος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. 
Αυτοί λοιπόν σήμερα θα δώσουν λύση.  
Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος, πως αυτός που τα έκανε λίμπα, θα δώσει και λύση; 
Εκτός και αν την λύση την δώσει ο κύριος Σαμαράς!  Ξέρετε ποιος;  Ο «με εντολή Σαμαρά»… Γιατί ως γνωστόν με εντολή Σαμαρά λύνονται όλα τα προβλήματα.  Είναι για «πάσα νόσο και πάσα μαλακία» (απόσπασμα από το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο)… 
Αλλά τι να τον κάνουμε και αυτόν;  Πώς να τον εμπιστευτούμε; 
Από ότι ακούστηκε «με εντολή Σαμαρά» θα σταματούσαν και οι σεισμοί στην Κεφαλλονιά, και είδαμε τι πέρασαν σήμερα ρτο πρωί οι κάτοικοι του νησιού!  Λέτε να ξαναπάει στην Κεφαλλονιά ο κύριος Σαμαράς, για να δει και πάλι από κοντά τις νέες ζημιές και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ή το σώου είχε ένα επεισόδιο;  
Αυτά τα λίγα απλά για να μην ξεχνάμε σε ποιους έχει στηρίξει τις ελπίδες του ο Ελληνικός λαός…  
Γιατί έρχονται και εκλογές.  
Ας μην ξεχάσουμε να τους «τιμήσουμε»… 
Ξέρετε εσείς….



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]