Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ εισήλθαν σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα

Για την ασφάλεια των αμερικανών στους Ολυπιακούς αγώνες του Σότσι ή για "αναπτέρωση ηθικού" και πιθανή βοήθεια στην αντιπολίτευση της Ουκρανίας;

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το αμερικανικό πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS Ramage και το πλοίο διοίκησης και ελέγχου USS Mount Whitney (LCC/JCC 20) που αποτελεί την ναυαρχίδα του 6ου αμερικανικού στόλου εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα στις 03 Φεβρουαρίου 2014, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο «Interfax» αναφερόμενο σε στρατιωτικό-διπλωματική πηγή του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή τα αμερικανικά πλοία διέσχισαν τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο και εισήλθαν στην Μαύρη Θάλασσα από τη Μεσόγειο μετά από συμφωνία με την Τουρκία. Επί του αντιτορπιλικού USS Ramage βρίσκονται 600 πάνοπλοι αμερικανοί πεζοναύτες.

Το USS Mount Whitney είναι η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ και διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας συστήματα επικοινωνιών και αυτοάμυνας καθώς και ένα ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου. Το αντιτορπιλικό USS Ramage είναι εξοπλισμένο με τακτικά πυρηνικά όπλα, πυραύλους "Τόμαχοκ" αντιαεροπορικούς πυραύλους και τορπίλες.

Στις 20 Ιανουαρίου 2014, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι είναι έτοιμο να αποστείλει πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για την ασφάλεια των αμερικανών αθλητών κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Εκπρόσωποι της ρωσικής πλευράς τόνισαν ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία θα καταπλεύσουν στις ρωσικές ακτές μόνο κατόπιν αιτήματος των ρωσικών αρχών, πράγμα το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι ξεκινούν στις 7 και περατώνονται στις 23 Φεβρουαρίου 2014, μετά την ολοκλήρωση και των Παραολυμπιακών αγώνων.

Σχόλιο: Όπως ανέφερε πάντως ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού η ευθύνη για την ασφάλεια των αγώνων παραμένει στη Ρωσία, η οποία αντιμετωπίζει το θέμα «πολύ, πολύ σοβαρά».
Παρά την αποστολή από τις ΗΠΑ υπερσύγχρονων και πάνοπλων πλοίων με επικουρική δύναμη πεζοναυτών για την παροχή βοήθειας, διαφαίνεται μία «ρωσική ενόχληση» διότι έως τώρα δεν έχει κατατεθεί κανένα αίτημα βοηθείας από την ρωσική πλευρά, αναφέρει ο ρωσικός τύπος στο σύνολο του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]