Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΜΙΤ του Ερντογάν εφοδιάζει με όπλα τους ισλαμοφασίστες της Συρίας

Με την κάλυψη της ΜΙΤ μεταφέρονται όπλα στους ισλαμοφασίστες της Συρίας. Η αποκάλυψη αυτή έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο και με έγγραφο τούρκου νομάρχη που απαγόρευσε Εισαγγελέα να ερευνήσει το φορτίο φορτηγού TIR που σταμάτησε η αστυνομία για έλεγχο στο Κιρικχάν του νομού Χατάι.
Το φορτηγό μετέφερε, σύμφωνα με τα έγγραφα, τρόφιμα προς τη Συρία, αλλά στον πρόχειρο έλεγχό του από άνδρες της στρατοχωροφυλακής διαπιστώθηκε πως σημαντικό μέρος του φορτίου του ήταν καλυμμένο και αποτελούνταν από ρουκέτες και πυρομαχικά, ενώ συνοδευόταν από τρία άτομα (δύο τούρκους πολίτες και τον οδηγό συριακής καταγωγής).
Το TIR ανήκε στην ανθρωπιστική –δήθεν- οργάνωση IHH. Eίναι η οργάνωση που είχε ναυλώσει και το πλοίο Μαβί Μαρμαρά στο οποίο είχαν επιτεθεί οι Ισραηλινοί κομμάντο. Η οργάνωση αυτή έχει στενές σχέσεις με το κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ, έγγραφο που εστάλη στον έπαρχο του Κιρικχάν και στη διοίκηση της στρατοχωροφυλακής αναφέρει πως «προσωπικό και οχήματα της ΜΙΤ κρατούνται από την διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής…»
Δηλαδή, υπάρχει επίσημη ομολογία, με κρατικό έγγραφο, πως η παράνομη διακίνηση στρατιωτικού υλικού γινόταν με την κάλυψη ή και την βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και δη της ΜΙΤ, η οποία υπάγεται άμεσα στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Φεβζί Κιζολκογιούν της εφημερίδας Χουριέτ, η αντιτρομοκρατική του Χατάι μετά από καταγγελία έθεσε υπό παρακολούθηση το υπ. αρ. πινακίδας 06 BR 8860 και αρ. ρυμουλκούμενου 06 DE 3290 φορτηγό TIR, για το οποίο είχαν αναφέρει πως μετέφερε όπλα στην Συρία. Το TIR το σταμάτησαν μονάδες τη αστυνομίας επί της οδού Ρεϊχανλί-Κιρικχάν κοντά στο φυλάκιο Στρατοχωροφυλακής του Γκιουζέλτζε. Ο οδηγός και οι 3 ακόμη που βρισκόταν σε αυτό δεν επέτρεψαν στην αστυνομία να κάνει έλεγχο. Μετά από την εντολή που έφτασε στους αστυνομικούς και έλεγε «η περιοχή ανήκει στην στρατοχωροφυλακή, μην κάνετε έρευνα», κατέφθασαν μονάδες της στρατοχωροφυλακής. Αυτές έκαναν έλεγχο στο φορτηγό και βρήκαν πυρομαχικά, όπλα και υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας, και μετά από αυτό ενημερώθηκε πρώτα η εισαγγελία και μετά ο νομάρχης Τζελαλεττίν Λεκεσίζ.

Στη συνέχεια το φορτηγό με το στρατιωτικό υλικό μετακινήθηκε στην αυλή μιας βιομηχανίας στην περιοχή, και άρχισε η αναμονή για τον εισαγγελέα. Στο μεταξύ συνελήφθησαν προσωρινά ο οδηγός και δύο άτομα (ο ένας συριακής ιθαγένειας) που βρισκόταν στο φορτηγό. Κατέφθασε επιτόπου ο εισαγγελέας Οζτζάν Σισμάν που είναι αυτός ο οποίος είναι επιφορτισμένος από την εισαγγελία Αδάνων και ερευνά την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης που είχε γίνει στο Ρέϊχανλί. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει κανονική έρευνα στο φορτηγό και να αδειάσουν τα υλικά που μετέφερε. Τότε όμως ήρθε γραπτή εντολή «μην το ερευνήσετε» από τον νομάρχη προς τη στρατοχωροφυλακή. Μετά από αυτό το έγγραφο η στρατοχωροφυλακή αντί να εφαρμόσει την εντολή του εισαγγελέα, εφάρμοσε το «μην ερευνήσετε» του νομάρχη.
Ο εισαγγελέας Σισμάν καθώς δεν εφαρμόστηκε η εντολή του, κατέγραψε το περιστατικό και αποχώρησε. Και η μονάδα της στρατοχωροφυλακής κατέγραψε όλο το περιστατικό και άφησε ελεύθερο το φορτηγό, και φυσικά τον οδηγό και τους δύο άνδρες της ΜΙΤ!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα ο εισαγγελέας Οζτζτάν Σισμάν που έφτασε επιτόπου διέταξε να γίνει έρευνα στο φορτηγό και να αδειάσει ο φόρτος του. Αλλά τα άτομα που ήταν στο TIR επανέλαβαν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει έρευνα και άρχισε ένας καβγάς που διήρκεσε πολύ. Η στρατοχωροφυλακή επίσης αρνήθηκε να κάνει έρευνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του Αϊντινλίκ επί 8 ώρες ο εισαγγελέας αντιστεκόταν θέλοντας να ασκήσει τα καθήκοντα του, αλλά πιέστηκε και απειλήθηκε από την ΜΙΤ. Μετά από το περιστατικό ο εισαγγελέας στον στενό του κύκλο ανέφερε πως «μετά δυσκολίας έσωσα την ζωή μου».

Επίσης, έγινε γνωστό πως οι αστυνομικοί που από το Ρέϊχανλί παρακολουθούσαν το φορτηγό απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους. Την ώρα δηλαδή που βρισκόταν επιτόπου στο περιστατικό τους ήρθε εντολή πως απομακρύνονται από τα καθήκοντα τους. Ακολούθως απομακρύνθηκαν και κάποιοι διευθυντές και υποδιευθυντές στην αντιτρομοκρατική του νομού.

Το όλο περιστατικό ξεπερνά κάθε φαντασία και κρίνεται ως εξόχως εντυπωσιακό, αφού διαπιστώνουμε πως στην Τουρκία του Ερντογάν ένας νομάρχης έχει μεγαλύτερη ισχύ από έναν εισαγγελέα του οποίου τις εντολές δεν εφαρμόζουν τα κρατικά όργανα, ενώ ταυτόχρονα και κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης μετατίθενται οι αστυνομικοί που μετέχουν σε αυτήν.
Ως αποτέλεσμα έχουμε την ανεμπόδιστη συνέχιση στις δολοφονικές μπίζνες του λαθρέμπορου Ερντογάν στην Συρία…

Κωνσταντίνος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]