Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα: Οκτώ στους δέκα δεν έχουν χρήματα για βασικά τρόφιμα

Οι αριθμοί της δυστυχίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης προκαλούν θλίψη…

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis, αποτυπώνεται με τον πλέον αδυσώπητο τρόπο η εξαθλίωση της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους
  • Το 90% των Ελλήνων έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του
  • Το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια
  • Το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής
  • Το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες
  • Το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές και στη θέρμανση του σπιτιού
  • Το 40% των πολιτών έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες
  • Ενας στους δύο Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βουλιάξει στα χρέη και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Οι πλούσιοι θα πεινάσουν και οι φτωχοι θα πεθάνουν , λέγαμε πριν λίγο καιρο , αλλα οι ραγιάδες αγρον αγόραζαν .
    Και τώρα οι προβατοποιημενοι θα ψηφίσουν τους άλλους αλήτες , τους και επισήμως αθεους και ανθελληνες .
    Μπροστα μας ειναι τα άσχημα και όσοι νομίζουν οτι οι εκλογές ελεύθερωνουν ειναι απλα ....μπάζα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα ξέρουμε όλοι την αλήθεια,
    Γράφει ο Ν Βράχος
    ανεξάρτητα αν το αποδεχόμαστε δημόσια ή κατ΄ιδίαν. Ξέρουμε ότι σήμερα υπάρχουμε σαν κράτος, υπάρχουν μισθοί συντάξεις έξοδα γιατί την δύσκολη στιγμή βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να θυσιαστεί για την Ελλάδα.
    Άραγε, γιατί τόσο εύκολα συνεχίζουμε να πέφτουμε θύματα , μιας παρορμητικής άγνοιας, μιας εύκολης αντίδρασης, μιας μοναδικής σχεδόν μετεμφυλιακής αντεκδίκησης; Γιατί στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, ξέσπασε η αδίστακτη πολιτική και απάνθρωπη αθλιότητα του Σαμαρά, του αιμοχαρούς Βενιζέλου, του ..χαριτολόγου προέδρου του δεκαπενταμελούς ΄Αλεξις , του αμέθυστου εραστή της συκοφαντίας και της μπουρδολογίας Πάνου και του Νίκου, αρχηγού της δολοφονικής οργάνωσης των ΥΠΕΡ-ΗΛΙΘΙΩΝ???
    Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά,
    ότι η πορεία της χώρας μας βρίσκεται στη πιο δύσκολη καμπή της , έτσι όπως την οδήγησαν ανίδεοι καπετάνιοι με παμφάγους ναύτες της αρπαχτής. Σήμερα πρέπει να προσέξουμε τα επόμενα βήματά μας και να τιμωρήσουμε εκείνους που είτε εκούσια είτε και συνειδητά μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σημερινή άθλια επιδείνωση της οικονομικής μας δυσφορίας; Που είναι ο συνταγογράφος της παραπολιτικής ηλιθιότητας και της πνευματικής ασυλίας? Που είναι ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ πολιτικάντης της επιβεβλημένης πολιτικής ‘’στείρωσης’’, ο ‘’Μερκοζύριος’’ της Ελλάδας?
    Θα επιτρέψουμε και πάλι στον Πάνο να παράγει επικίνδυνους ιούς προσωπικής αποβλάκωσης και περιβαλλοντικής μόλυνσης?
    Αυτούς που βρίσκονται στις ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ πολυθρόνες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αυτούς που δύο χρόνια συμπεριφέρθηκαν σαν βάνδαλοι καταστροφείς στην οικονομία μας και στη δημόσια διοίκηση, με μόνο στόχο την αποτυχία του Γιώργου Παπανδρέου.
    Σήμερα, από ‘’κλεμμένες’’ θέσεις ζητάνε την υποστήριξή μας, την κατανόησή μας, την επιδοκιμασία μας και τελικά την ψήφο μας.
    Ζητάει ψήφο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας με όλη την αλυσίδα της παράνομης παρέας.
    Δεν είναι εγκληματική ΑΝΑΙΔΕΙΑ και ΘΡΑΣΟΣ του Σαμαρά και του Τσίπρα να ‘’ξεχνούν’’ ότι αυτοί διέλυσαν , ότι είχε απομείνει από την αδρανή, ύποπτη και εθνικά προδοτική διακυβέρνηση του Καραμανλή της σκοπιμότητας και της αναισθησίας?
    Ξέρουμε άραγε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και τι ζητάμε;
    Ποιος θα μας απαντήσει , αν όχι η ιστορική μας διαδρομή; Κάνουμε λάθη και τα διορθώνουμε, ή, πάντα κάνουν λάθη οι..άλλοι, κι εμείς τους τα ’’αναγνωρίζουμε’’… ανακουφισμένοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πασίγνωστο του Βολταίρου που δεν ακούγεται πλέον, ενώ έκανε θραύση όταν αποδομείτο η χώρα.
    "Διαφωνώ (απολύτως) με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" (και τα μέσα φυσικά για να το λες και να ακούγεσαι).
    Αυτό ισχύει στην δημοκρατία επί παντός, όχι α λα καρτ, αλλιώς είναι αγυρτεία .
    Με διάφορα τερτίπια έχει στοχοποιηθή -σχεδόν ποινικοποιηθή- η αντίθετη γνώμη από τον "ορθό" κεντροευρωπαικό μονόδρομο, και πάμε και γιά άλλα...
    "Η δημοκρατία στο απόσπασμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]