Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατηγός Φραγκούλης: Όχι στο σύνδρομο του φόβου κατά της Τουρκίας

Ο Έλληνας συνταξιούχος στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης παρουσίασε στην Ξάνθη το βιβλίο του "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;".

Ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης που κατά τις παρουσιάσεις των βιβλίων του τραβά την προσοχή πάνω του, γέμισε πλήρως την αίθουσα όπου έγινε η παρουσίαση, ενώ όπου πάει αντιμετωπίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τον ελληνικό λαό. Μάλιστα ο ελληνικός λαός βλέπει θετικά το ενδεχόμενο της από μέρους του ίδρυσης ενός κόμματος και το πέρασμα του στην πρωθυπουργία.

Ο στρατηγός Φραγκούλης που έχει το παρατσούκλι "στρατηγός αράχνη", στις παρουσιάσεις που κάνει συνεχίζει να μοιράζεται την εμπειρία και τις γνώσεις που έχει σχετικά με την Τουρκία. 
Ο Φραγκούλης δηλώνει πως ξέρει την Τουρκία, τους Τούρκους και την περιοχή της, καλύτερα και από έναν Τούρκο. Στις ομιλίες που κάνει συνεχώς ζητά από τον ελληνικό λαό να μην φοβάται από την Τουρκία και τους Τούρκους.

iskece 2

Ο επίτιμος αρχηγός Σ.Ξ. Φράγκος Φραγκούλης μετά από την παρουσίαση που έκανε στις 23/1/2013 στο Κιλκίς, έκανε και μια παρουσίαση στην Ξάνθη.

Ο Κομοτηναίος Φραγκούλης στις 4/1/2014 παρουσίασε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Ξάνθης υπό την αιγίδα του Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ξάνθης το βιβλίο του "Ποιά Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;". 
Στην παρουσίαση που έγινε με την στήριξη των εκδοτικών οίκων Σπανίδη και Λιβάνη, ο κόσμος γέμισε πλήρως την αίθουσα. 
Στην εκδήλωση ο Φραγκούλης έκανε μια παρουσίαση με θέμα "Θράκη-Πόντος" και αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στην Τουρκία, όπως και στην εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η Τουρκία τα τελευταία έτη. Στην παρουσίαση προβλήθηκε και ταινία. Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης πριν από την παρουσίαση ερμήνευσε με κεμεντζέ παραδοσιακά τραγούδια της Μαύρης Θάλασσας.

iskec 3

Στην παρουσίαση εκτός από τον μητροπολίτη, φάνηκε πως μετείχαν διάφοροι αξιωματικοί και αρκετοί απόστρατοι αξιωματικοί.

Στην παρουσίαση ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης και ο Παναγιώτης Εσκίογλου, δασολόγος μηχανικός καθηγητής του ΑΠΘ, έκαναν από μια παρουσίαση σχετικά με την Δυτική Θράκη, την Τουρκία, τα Δωδεκάνησα, τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, τα χωρικά ύδατα, το Καστελόριζο, την ΑΟΖ και τους "Ποντίους".

Ο Φραγκούλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας και έκανε μια παρουσίαση συνοδεία τμημάτων από την ταινία "Ρώτα την καρδιά σου" του σκηνοθέτη Γιουσούφ Κουρτσενλί. Ο Φράγκος Φραγκούλης εν περιλήψει ανέφερε τα εξής:
"Όχι στο σύνδρομο του φόβου κατά της Τουρκίας. Αυτοί πρέπει να φοβούνται διότι δεν έχουν ιστορική συνέχεια. Παρά ην δύσκολη οικονομική μας κατάσταση αισθανόμαστε ισχυροί. Δεν ανησυχώ διότι δεν έχω κανένα φόβο απέναντι τους. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε. Για να υπάρξουν οι σχέσεις καλής γειτονίας που όλοι επιθυμούμε, ας ηρεμήσουν. Εμείς πάντα τους τείνουμε χείρα βοηθείας αλλά αυτοί το αγνοούν και το εκμεταλλεύονται".

iskece 4

Ο στρατηγός Φραγκούλης υπέγραψε το βιβλίο που αγόρασε ο αρχισυντάκτης της Μπιρλίκ Ιλχάν Ταχσίν.

Εφ. Μπιρλίκ 7/1/2013


ΥΓ: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα έσοδα από την παρουσίαση του βιβλίου διατέθηκαν για την αναστήλωση επτά ορθόδοξων χριστιανικών ναΐσκων που βρίσκονται στην ορεινή Ξάνθη, σε περιοχή όπου κατοικούν Πομάκοι...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]