Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναζητείται το κράτος μαζί με το Χριστόδουλο Ξηρό

Είναι σοβαρό κράτος αυτό; Το ερώτημα απασχολεί σήμερα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες βλέποντας τη φάτσα του Χριστόδουλου Ξηρού της 17Ν να παρελαύνει από τις τηλεοράσεις εξαιτίας της … απόδρασής του. Ο έξι φορές καταδικασμένος σε ισόβια για σωρεία τρομοκρατικών ενεργειών στο όνομα της «θολής» επανάστασης που επιδίωκαν και επιδιώκουν κάποιοι ακροαριστεροί τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, την… έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
 
Και καλά, αυτός σωστά έπραξε. Όπως λένε άλλωστε, ο μοναδικός στόχος του φυλακισμένου είναι να μείνει ελεύθερος. Αν και ο Ξηρός αυτή την ώρα κάπου απολαμβάνει το καφεδάκι του ενώ τα θύματά του βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα.
Αυτό το άθλιο κράτος τι κάνει; Μας κατηγορούν οι Γερμανοί ότι είμαστε… Αφγανιστάν και ξεσηκωθήκαμε. Μήπως έχουν δίκιο τελικά;

Την ίδια χρονική στιγμή που το σύστημα είχε αρχίσει να κινείται, να συλλαμβάνονται οι μιζαδόροι και να ετοιμάζονται έστω και καθυστερημένα τα κελιά για τα λαμόγια, ήρθε ο Χριστόδουλος Ξηρός, που έφτιαχνε μουσικά όργανα στην Ικαρία, να αποδείξει ότι ο κρατικός μηχανισμός, το δικαστικό σύστημα και οι αστυνομικοί είναι «μπουζούκια».

Την ίδια στιγμή που ο Γιάννος Παπαντωνίου σουλατσάρει στις Ηνωμένες Πολιτείες και κάνει διαλέξεις για την οικονομία. Όταν ο Θωμάς Λιακουνάκος κάνει διακοπές στη Νέα Υόρκη και σκι στις Άλπεις, ανενόχλητος αν και τον έχουν κατονομάσει ως έναν από τους βασικούς μιζαδόρους της χώρας.

Όταν ακόμη και ο Βενιζέλος το παίζει αντιπρόεδρος και πάει όλο καμάρι να επιθεωρήσει το Ζάππειο για την ελληνική προεδρία.
Όταν μια σειρά από λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθερα αν και είναι μπλεγμένα σε λίστες Λαγκάρντ, ξέπλυμα χρήματος, εκβιασμούς, σκάνδαλα εκατομμυρίων.

Όταν γίνονται όλα αυτά κι ακόμη περισσότερο εμείς ασχολούμαστε με το «απολίθωμα» της εγκληματικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Που επί 25 χρόνια σκότωνε και έσπερνε τον τρόμο στη χώρα και τώρα την κοπάνησε, προφανώς για να πάει να βρει τον άλλο «επαναστάτη» Νίκο Μαζιώτη, που επίσης την είχε κοπανήσει.

Μα ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Και πώς αυτό το σημαντικό μέτρο της χορήγησης άδειας σε φυλακισμένους καταπατείται από επαναστάτες που τελικά μόνο την πάρτη τους κοιτάνε; Δηλαδή πόσες δολοφονίες έπρεπε να κάνει ο κάθε Ξηρός για να σαπίσει στη φυλακή; Άραγε έχουν την ίδια αντιμετώπιση, δηλαδή εορταστική άδεια 9 ημερών και άλλοι φυλακισμένοι με πολύ μικρότερες ποινές που μοιάζουν με Αρσακειάδες μπροστά στα μέλη της 17Ν;

Για άλλη μια φορά η υποτιθέμενη ευνομούμενη πολιτεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα φιάσκο. Πότε ο Μαζιώτης, πότε ο Παλαιοκώστας, πότε ο Ριζάι και τα ελικόπτερα πάνω από τον Κορυδαλλό. 
Και ποιος άραγε θα αναλάβει την ευθύνη για τη νέα εξέλιξη με τον Ξηρό;

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο κ. Αθανασίου; 
Μήπως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο κ. Δένδιας; Μήπως η Ελληνική Αστυνομία που έχει γεμίσει από Πασόκους και από συνδικαλισταράδες που το μόνο που ξέρουν είναι να μιλάνε για αιτήματα και αυξήσεις μισθών; 
Και αφήνουν τα μικρά παιδάκια της ομάδας ΔΙΑΣ να βγάλουν το φίδι από την τρύπα;

Δεν ξέρω αν το έχουμε καταλάβει αλλά η σημερινή ημέρα είναι «μαύρη» για τη χώρα, μάλιστα την επόμενη της…επιφοίτησης από το Αγιο Πνεύμα. 
Τι θα πούμε στους συγγενείς των θυμάτων του Ξηρού; 
Τι θα πούμε στα υποψήφια θύματα των τρομοκρατών που βρίσκονται εκεί έξω και περιμένουν να τα κάνουν μπάχαλο; 
Τι θα πούμε στους ξένους που πίστεψαν ότι το ελληνικό κράτος είναι ικανό να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία;
Μήπως η απόδραση του Ξηρού «βολεύει» όλους εκείνους που θέλουν να ρίξουν… αιθαλομίχλη;

Το ρεπορτάζ
Ως πράξη συνεπή με την επαναστατική του δράση και αντίληψη, χαρακτήρισε ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού την απόδραση του καταδικασμένου για τρομοκρατία μέλους της 17Ν από τις φυλακές Καλλικράτειας.
Ο Ξηρός πήρε άδεια τις γιορτές κι έπρεπε να δίνει καθημερινά το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας. Παρά ταύτα, μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δεν έγινε κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να έχει παραβιάσει τους όρους της άδειάς του.
Κατόπιν τούτου, αναζητείται από τις αρχές, τόσο στην περιοχή της Χαλκιδικής όσο και στην Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός, ωστόσο μέχρι χτες είχε τηρήσει τους όρους με τους οποίους αυτές χορηγούνται.

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας Ξηρού
Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι γεννημένος στην Ικαρία το 1958, ο μεγαλύτερος από τα 11 παιδιά του ιερέα Τριαντάφυλλου.
Σύμφωνα με την δικογραφία της 17 Νοέμβρη ανήκει στην δεύτερη γενιά της οργάνωσης, που στρατολογήθηκε στις αρχές του ’80.
Συμμετείχε στις εξής, τουλάχιστον, ενέργειες κατά ανθρώπων:
  • απόπειρα δολοφονίας του λοχία Ρ.Τσαντ (3/4/84)
  • δολοφονία του εκδότη Ν.Μομφεράτου και του οδηγού του Π.Ρουσέτη (21/2/85)
  • έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το θάνατο του αστυφύλακα Ι.Γεωργακόπουλου (26/11/85)
  • δολοφονία του βιομήχανου Δ.Αγγελόπουλου (8/4/86)
  • απόπειρα δολοφονίας κατά του Τζ.Κάρος (21/1/88)
  • δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου Ουίλιαμ Νορντίν (28/6/88)
  • απόπειρα δολοφονίας κατά του Γ.Πέτσου (8/5/89)
  • απόπειρα δολοφονίας κατά του Β.Βαρδινογιάννη (20/11/90)
  • στη δολοφονία του λοχία Στιούαρτ Ρόναλντ (10/3/91)
  • απόπειρα δολοφονίας κατά του Ι.Παλαιοκρασσά, όπου σκοτώθηκε ο Αθ.Αξαρλιάν (14/7/92)
Επίσης, συμμετείχε και σε άλλες ενέργειες της οργάνωσης:
  • κατά των γραφείων της εταιρείας Βιοχάλκο ΑΕ το 1991
  • στην εισβολή στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα (14/8/88)
  • στην κλοπή πολεμικού υλικού από το στρατόπεδο Συκουρίου (24/12/89)
  • στην κλοπή πολεμικού υλικού από το Πολεμικό Μουσείο (3/2/90)
  • στη συμπλοκή με αστυνομικούς στα Σεπόλια (20/11/91)
  • σε σωρεία ληστειών
Ο Χριστόδουλος Ξηρός ή Μανόλης, κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

Υπ. Δικαιοσύνης: Διατάχθηκε έρευνα για τη χορήγηση αδείας στον Χριστόδουλο Ξηρό
Την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση των μελών του συμβουλίου φυλακών Κορυδαλλού, που χορήγησαν την άδεια εξόδου στον κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου ύστερα από συνεννόηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Τα μέλη που συμμετείχαν στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ήταν η διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού, η κοινωνική λειτουργός και η αναπληρώτρια εισαγγελέας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ίσως τόσα χρόνια να είχε συμφωνήσει να πουλήσει για να καμωθεί τον τρομοκράτη και να καμωθούν οι άλλοι τους πετυχημένους. Ίσως ήταν ώρα του να τον αφήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως ;
      Αυτό ειναι το κράτος που ψάχνει να βρει ο αρθρογράφος .
      Πιστό του όργανο και τούτος ο .....επαναστάτης δολοφόνος .
      Τον κάλεσε το σύστημα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του .
      Αλλα άμα ακούς παυλοπουλους και λοιπούς .....απορεις !

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]