Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αεροπλανοφόρο για… ένα «οικόπεδο» της Κυπριακής Δημοκρατίας!


Ο τίτλος απηχεί τα λόγια αξιωματούχου ξένης χώρας, φυσικά διαθέτουσα αεροπλανοφόρο, και δείχνει τη θέληση της κυβέρνησής του να υπερασπιστεί αυτά που θεωρεί ζωτικά της συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, περνάμε κατευθείαν στο προκείμενο το οποίο δεν είναι άλλο από την απόφαση της Γαλλίας να «στείλει μέχρι και αεροπλανοφόρο» για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Παρισίων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα «οικόπεδο» της Κύπρου το οποίο θεωρείται κρίσιμο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Δεσμευόμενοι να μην αποκαλύψουμε το συγκεκριμένο «οικόπεδο» το οποίο είναι προφανές πως πρόκειται είτε για το «12», είτε για κάποιο άλλο του δεύτερου γύρου παραχωρήσεων, είτε για κάποιο του… τρίτου γύρου, απλά να προτείνουμε στον κάθε «ενδιαφερόμενο» να αρχίσει να στέλνει κορβέτες σε ένα-ένα από αυτά για να δούμε σε ποιο το Παρίσι θα… ερεθιστεί.

Πέραν του αστεϊσμού, το «defence-point.gr» δεν μεταβάλλει γνώμη ούτε κατά κεραία αφού αποτελεί αξιωματική θέση πως ο ελληνισμός θα πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη και τα ύδατα μόνος του. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως το «ξανθό γένος», οι φίλοι μας οι «κοκκινοσκούφηδες» (επαναστατική Γαλλία), ή τα «αμερικανάκια» δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν ο οποίος δεν βοηθάει μόνος τον εαυτό του, δηλαδή να τους πείσει πως με τις πράξεις του εξυπηρετεί ΚΑΙ τα δικά τους συμφέροντα. Η ελεημοσύνη δεν είναι όρος που ευδοκίμησε στους αιώνες των διεθνών σχέσεων… Ούτε δόθηκε άφεση αμαρτιών στους ηλίθιους και τους αφελείς. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι σχεδόν κανείς στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του διαβάζοντας αυτούς τους χαρακτηρισμούς…

Η δική μας ολιγωρία θα είναι που θα τους σπρώξει σε πιο ανατολίτικες «αγκάλες» ακόμα και εάν δεν το θέλουν, αφού στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν «μόνιμα συμφέροντα» και όχι «μόνιμοι φίλοι ή μόνιμοι εχθροί». Όσες φορές και να το πούμε δεν πρόκειται να κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Συμπέρασμα, το αεροπλανοφόρο «De Gaulle» δεν πρόκειται να έρθει όσο τα ελληνικά σκάφη και αεροσκάφη βρίσκονται δυτικά της Ιεράπετρας, ή και να έρθει, δεν θα πρέπει κανένας να κατηγορήσει τη Γαλλία πως προωθεί τα δικά της συμφέροντα και όχι τα ελληνικά.

Να ενημερώσουμε ακόμα πως όσο πλησιάζουμε στο πέρας των ερευνητικών εργασιών στη μισή ελληνική ΑΟΖ (δυτική και νότια) οι διάφορες «διεργασίες» για τα συναφή θέματα εντείνονται και δεν αποκλείεται να έχουμε ειδήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αυτή δεν ήταν άλλωστε και η ουσία του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του πρωθυπουργού το οποίο κατά έναν περίεργο τρόπο καλύφθηκε, αρχικώς τουλάχιστον, «αναιμικά» από τους «ειδικούς» της πολιτικώς ορθής ενημέρωσης;


Πηγή: Defence Point
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]